Laos | We Travel Gå til hovedindhold
Munke i Luang Prabang, Laos

Laos

Det lille land med de store oplevelser. Sådan fristes vi til at navngive et af Sydøstasiens mindste rejsemål. Og så er Laos ikke engang så småt igen. Mange gange større end Danmark, men med en beskeden turistindustri, som i mange år allerede har været opbygget med en fornuftig respekt for natur, miljø og lokale traditioner. Netop fordi udviklingen er gået meget adstadigt i Laos, og turistpotentialet ikke er blevet misbrugt, er mange hoteller og udflugter forbavsende velorganiserede og funderet på et socialt ansvarligt kodeks.

Hvis vi ser bort fra Luang Prabang – og det kan vi dårligt, for det er en af Sydøstasiens mest charmerende destinationer -, så er der vel blot en håndfuld kendte rejsemål i Laos. Her er ingen menneskeskabte attraktioner, intet Disneyland eller nævneværdigt natteliv. Laos er først og fremmest en smuk natur, venlige lokale og en dagligdag, hvor moderne teknologi endnu er underordnet det personlige møde. Vientiane føles som verdens mindste hovedstad. Bjergene i nord står tavse og grønklædte. Og i syd gemmer små øer på lokalsamfund, der pløjer marken og lever med begrænset elektricitet om aftenen.

Vi er lidt forelskede i Laos. Sådan romantisk forbundet til et sted uden fart, hvor tiden simpelt hen synes at gå langsommere. Laos er under radaren – endnu. Et af de få steder i Sydøstasien, hvor turistindtægterne ikke galopperer afsted. Dertil værner den laotiske regering stadig for meget om lokale traditioner. Og det er faktisk et plus, hvis man gerne vil arrangere en socialt ansvarlig rejse.

Vi byder blandt andet på følgende: