Gå til hovedindhold
indien

Mød Berit - Asien-ekspert og Sustainability-nørd

En bevidst tilgang til rejsen giver bare en bedre oplevelse

Vi har fået en globetrotter med ombord, som har en holdning til det at rejse. Berit er berejst på en ganske særlig måde. Hun har nemlig boet i længere perioder i udlandet samtidig med at hun har arbejdet i rejsebranchen. Det har givet hende en forståelse af især lande i Sydøstasien, som man aldrig opnår blot som rejsende. Heldigvis bruger Berit den opsparede viden på at skabe produkter til We Travels kunder, som både har sjæl, hjerte og et autentisk tilsnit, du næppe selv ville finde.

Berit ankom til We Travel den 1. maj 2022, og vi vil allerede nu tillade os at hævde, at det er det bedste, der længe er sket i det lille verdensbureau. For ikke bare deler Berit vores holdninger, hun lægger også sine egne oveni. We Travels kongstanke om at skubbe til ansvarligheden, fordi det i sidste ende giver bedre oplevelser, er en væsentlig årsag til, at Berit nu har sin daglige gang i We Travel.

Kamikochi rejse i japan med baby

Men Berit ønsker, at vi i We Travel også sætter endnu mere fokus på minority empowerment, eller som Berit selv forklarer det: 

“Jeg er vild med operatører, der har en bevidst tilgang til at ansætte og udvikle marginaliserede grupper - i visse egne af verdenen er det kvinder og jeg vil elske at flere lærer af fx. Chobe Game Lodge i Botswana, der kun har kvindelige guider ansat. Eller hoteller i Thailand, der giver plads til katoeys og til at de kan være sig selv - og forhåbentlig ikke slå hovedet i mod et glasloft. Der burde være mere af den slags empowerment i verdenen og for rejsende betyder det samtidig service fra hjertet og et lokalsamfund i balance. Win!”

Og med Berits ankomst kan vi så også passende fastslå, at We Travel nu består af en lidt mere ligelig fordeling af mænd og kvinder, og det er i sig selv en forbedring, vi er glade for. Men Berit har flere punkter på dagsordenen, som vi skal arbejde med i We Travel fremadrettet: Off season traveling.

“Ja, måske regner det lidt ekstra, men du kan stadig have fremragende og ofte helt unikke rejseoplevelser med langt færre rejsende på feriebillederne. Det er også her at de lokale ofte sænker paraderne, de har mere tid og I kommer lettere ind på livet af dem - og så får I ofte meget mere hotel og oplevelse for pengene. For de lokale betyder det samtidig at turisttrykket spredes ud over året, så både naturen skånes og lokalbefolkningen har indtægt en større del af året.”

strand på Koh Jum

Kun ved at være bevidst om, hvad man går ind til, kan man for alvor slippe nysgerrigheden fri

Så hvem er Berit, udover at være en ekspert i We Travel, som vi både har savnet og set frem til at kunne bringe i spil ovenpå de svære år under Corona-pandemien?

Berit er vokset op på den jyske højderyg (20km udenfor Vejle). I dag bor hun på Vesterbro, er mor til  Sigrid på på 4 år og kæreste med Pontus, som egentlig er fra Smålands dybe skove og nu bor i larmen på stenbroen. Hun er uddannet fra Copenhagen Business School i marketing og service management, og inden hun begyndte at arbejde i rejsebranchen i Danmark, nåede hun 7-8 år i Singapore og Thailand, hvor hun både var lokal og turist på samme tid. Sådan er livet, når man arbejder som udstationeret i rejsebranchen. 

Og så er Berit  “nysgerrig ad hekkenfeldt til, så jeg skal helst trave ned af alle sidegader og baggyder i en ny by - tænk, hvis der var noget interessant? “

Hvorfor? Fordi nysgerrighed er nøglen til eventyr.

Så Berit er ankommet til We Travel med rejseindtryk fra mange forskellige steder, men I vil nok især komme i snak med hende, når turen går til Asien. Og dog er det kun for nu. For Berit er jo i rejsebranchen for at opleve, for at fodre nysgerrigheden og for at vise sin datter “at kulturer og mennesker er forskellige, og at det er lige præcis som det skal være. Hun skal se at naturen er storslået og magisk, og at vi derfor skal passe på den.” 

Bawah Island, Indonesien

Vi rejser i We Travel

...Vi kan ikke lade være. Og vi gør os enormt umage med at formidle de rejser, så I - vores kunder - får mulighed for at komme på eventyr, ikke bare på ferie.

Det er dér, i den eventyrlige verden af uforudsete oplevelser, at Berit er trådt ind med sin enorme erfaring både som rejsende og skaber af rejser. Oven i købet kommer Berit også med en holdning til rejser med børn, som bliver en gevinst for We Travels kunder: Den lyder på mindre bamseklub og mere læring gennem leg.

“Om det er etablerede eco-warriors som Six Senses eller små familiedrevne lodges eller agriturismos; så vil jeg elske at løfte samtalen omkring underholdning af børn uden pommes frites i næsen eller fisher price farver i kids club’en.

Jeg elsker fx. Six Senses' mini-marine biologist program på Six Senses Laamu og generelt deres Eco Warriors på flere Six Senses properties, hvor børnene gennem leg lærer om vigtigheden af økosystemer og at passe på verden omkring dem - genplant koraller, saml skrald fra stranden og byg robotter af det, dyrk grøntsager i køkkenhaven eller saml selv dine æg hos hønsene til din morgenmad.

Som rejsende kommer dine børn hjem med 100 gange flere minder og indsigter end hvis de havde været i et nedkølet farveladerum med bippende legetøj.”

Så nu bliver det endnu bedre at være kunde i We Travel.