Gå til hovedindhold
La Folie Lodge, Pakse, Laos

La Folie Lodge, Sydlaos

Charmerende lodge på lokal ø midt i Mekong-floden

Midt ude i Mekong-floden, i den sydligste del af det langstrakte land, ligger et hotel med den skønneste udsigt. Her er fredfyldt, lokalt og bilfri på øen Don Daeng. Men I er kun en kort sejltur fra landbylivet i Champasak. Det er et ægte lille helle og vores favorit-gemmested til at afslutte en Laos-rejse.

La Folie Lodge er født med et stort hjerte, der banker for øen, den frodige natur og for de lokale. Lodgen er da også øens eneste reelle indtægtskilde, og derfor er her stort set også udelukkende ansat lokal arbejdskraft. 

Og netop derfor er det svært ikke at blive en smule forelsket i La Folie Lodge. De lokale byder velkommen med en omhu og traditionel laotisk gæstfrihed, der er så typisk og fint i denne del af verden. Det kan hverken strømlines eller kopieres - det kommer fra hjertet.

Et gemmested langt mod syd

La Folie Lodge ligger gemt i Sydlaos, væk fra den klassiske turistrute, som primært udspiller sig i den nordlige og til dels centrale del af landet. Og det synes vi faktisk er meget heldigt, for La Folie Lodge er et af den slags steder, man helst vil holde for sig selv.

Selve lodgen ligger på den 10 km lange, bilfri ø, Don Daeng ("Den røde ø") ikke langt fra den charmerende landsby, Champasak. Næsten alle værelser og terasser på La Folie vender ud mod Mekongflodens bred med udsigt over Vat Phous hellige bjerge i horisonten.

Det er betagende smukt - især ved solnedgang, hvor stilheden kun brydes af eksotiske dyrelyde. 

La Folie Lodge, Champasak, Laos

La Folie Lodge, Sydlaos

God mad og en tur i poolen

Man spiser godt på La Folie Lodge. Det er traditionelt laotisk og internationalt kvalitetskøkken med et nik mod det franske. Råvarerne er lokale og friske - enten fra de lokale farmere eller fra lodgens egen økologiske køkkenhave. Menuen skifter dagligt og efter hvad der er i sæson.

Poolen plejer også at være populær. Både til en frisk, svalende dukkert eller til bare at nyde landskabet omkring én. Det er meditativt og betagende. Specielt med en drink i hånden mens solen går ned. 

Kom med på opdagelse

Selvom La Folie er det perfekte gemmested til at fordøje indtryk, så er det faktisk også ret oplagt som base til at opleve det smukke, forskelligartede og langsommelige Sydlaos. La Folie har cykler I kan låne til at udforske øen - cykle forbi markerne, dovne buffalos og det langsommelige, venlige hverdagsliv.

Det er betagende smukt - især ved solnedgang, hvor stilheden kun brydes af eksotiske dyrelyde. 

Der er heller ikke langt til Vat Phou - et ganske unikt, historisk tempel der er fra før-Angkor-æraen. Det er også muligt at nå Bolavean Plateau med sine imponerende vandfald og tempererede klima, som kaffeplantagerne nyder godt af. 

I kan også tage på dagstur til de 4000 øer på grænsen til Cambodja, som udforskes bedst i båd i deltaet og på cykel på Don Khone for at forstå kolonitiden under franskmændene i Indokina.

Et lille hotel med et stort hjerte

La Folie Lodge er et klassisk eksempel på, at gode hoteller i Laos ofte er blevet til med udenlandsk inspiration. Her er miljøhensyn og lokalsamfund tænkt ind fra begyndelsen, så hotellet kan virke i mange år. 

Lokal ansvarlighed ligger i hjertet af La Folie Lodge. Alt er vævet tæt sammen med lokalsamfundet og omgivelserne på Don Daeng. Lodgen har næsten udelukkende ansatte fra øen og bidrager finansielt og uddannelsesmæssigt til at bevare og beskytte øen og de lokals kultur og traditioner.

Alt købes så vidt muligt lokalt. Ingredienser er fra lokale farmere (eller fra egen økologiske køkkenhave), sæbe er lavet af lokale håndværkere og byggematerialer er generelt fra lokalområdet. Et traditionelt laotisk træhus er også bevaret og udgør nu "Ban Lao Suite" - en suite for to, der værner om laotisk bygningskulturarv.

Lodgen driver også flere projekter på øen - fra sundhed og uddannelse til træplantning og infrastruktur.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.