Gå til hovedindhold
Nicola Milholt

Mød Nicola Milholt

"Med base i Bangkok er hver dag en We Travel research-rejse"

Jeg har altid rejst. Første gang jeg var i Bangkok var jeg 3 måneder gammel. 

Min familie var i flyindustrien og rejsebranchen, og allerede i min barndom oplevede jeg verdens mange nuancer på rejser til Zimbabwe, Grønland, Cuba, Kina, Myanmar mf.  og havde en naturlig nysgerrighed og interesse for verden uden for Danmark. Det har fulgt mig lige siden. 

Mit hjerte landede hurtigt i Thailand. Jeg besøgte landet i øst med min familie på årlige tilbagevendende rejser, og har de seneste ti år været fast bosat i Bangkok. 

Jeg har arbejdet på såvel hotel som i rejsebureau, og før min start i We Travel har jeg i en årrække været tilknyttet den danske ambassade i Bangkok. 

For cirka 6 år siden startede min mand, Natt og jeg et lille turbureau i Bangkok, der hedder Thailand Out & About. Vi laver lokale ture og udflugter i både Bangkok og nærområde med fokus på de lokale, på de små hemmelige steder og på at komme væk fra turistmængden på en god måde. Vi prøver også at operere med omtanke og minimere fx. engangsplast og støtte sociale formål. Der er ikke perfekt eller let i Thailand, men selv små skridt tæller.

De værdier, og det vi tror på i Thailand Out & About, er det samme som i We Travel.

Nicola Milholt

Ansvarlighed og bæredygtighed er for mig ikke bare en drop down menu på et corporate website. Det er styrende for mit perspektiv på min hverdag og mit arbejde. Men med en forståelse for balance, tålmodighed og kompleksitet. Vi har et standpunkt, siger nej, men er ikke firkantet.

Dermed er min hverdag her i Bangkok og i Thailand Out & About også en lang We Travel research rejse. Det lille marked i Bangkoks Chinatown, de små gadekøkkener, cykelturen og floderne - byens åndehul. Og de lokale du møder på din vej. Det er dem jeg ønsker du oplever. Thailand kræver viden - ellers kan du let blive skuffet. 

Thailand er ikke en feriedestination for mig. Når jeg lander i Bangkoks Suvarnabhumi lufthavn føler jeg mig hjemme. Langt mere end når jeg stiger af flyet i Kastrup. Fugtigheden, sanserne, duften og kaosset skaber på en eller anden måde orden for mig.

Det er den verden jeg gerne vil kommunikere videre. Men det skal gøres rigtigt. Thailand er en af verdens største turistdestinationer og det er let at følge strømmen. Men der er heldigvis også nogen, der vil træde lidt ved siden af eller gå i mod strømmen og jeg bliver dagligt glad når jeg ser de mange fine små skridt som landet, og vores samarbejdspartnere tager i den rigtige retning. Det går ikke altid så hurtigt, som vi kunne ønske, men det er en process og forandring tager tid.

Et eksempel er elefanterne, som ofte forbindes med en rejse til Thailand - men hvor dyrenes rettigheder ofte ‘glemmes’ til fordel for turistens oplevelse. Derfor er jeg dykket ned i kompleksiteterne og har snakket med ret mange eksperter og fagfolk. Jeg har meget på hjerte om emnet, og har derfor skrevet en artikel, der forhåbentlig hjælper dig til en bedre og mere ansvarlig oplevelse.

Jeg bor i Bangkok med min mand Natt og vores datter på 6 år. Hun kommer ofte med på små og store lokale oplevelser, da jeg mener at vi bør sikre at vores børn - i øjenhøjde og i deres tempo - får præsenteret nuancerne og forskelligheden i verden.