Gå til hovedindhold
Munke i Luang Prabang, Laos

We Travels Laos

Laos er en tilstand. Det er ikke som de andre turistlande. Laos er eventyr, hvis du virkelig vil!

Laos er eventyrernes land. Det lille land med de mange bjerge, floder og grønne rismarker er overset på turistbarometeret.

Der er nemlig ingen strande i traditionel forstand. Men de lokale børn kaster sig akrobatisk i floderne for at lege i vandet. Og helt i syd byder Laos på 4000 sandbanker i mange størrelser, nogle af dem så store, at der lever små landsbysamfund og sågar findes overnatningssteder.

Laos er også for familier

Vi holder rigtig meget af Laos i We Travel, fordi landet er anderledes at besøge. Her skal du være til stede, tage indtrykkene ind og langsomt glide ind i en sindstemning, hvor uret, Facebook og den store verden er sekundær.

Rejser rundt i Laos er udfordrende for sanserne og tålmodigheden. Ikke alt er strømlinet, men det er jo netop charmen. Det er nemlig muligt at indtage Laos med åbent sind og blive beriget langt ud over, hvad man forventer af en ferie.

Laos er forbavsende tiltalende som familiedestination - så længe I er indstillet på at være med til at skabe eventyret og ikke blot få det serveret (se bare denne rejse). Og her er børn jo ofte en uimodståelig døråbner til den kontakt med de lokale, som med garanti vil ende som nogle af stærkeste minder i jeres indre fotobog. Det er i hvert fald det alle vores rejsende familier kommer tilbage og siger.

Laos kan mere end du tror

Vi har rejst talrige gange i Laos, hvilket ikke siger så lidt for et land, som helt er glemt på det store turisme-verdenskort.

Anne, Berit, Lars og Mikkel har rejst på kryds og tværs, i syd og nord, og hver gang blevet forbavset over, hvor meget Laos egentlig kan byde på, selv om turistindustrien er primitivt udviklet. For når man er nabo med Thailand, Cambodja og Vietnam er det svært at skabe interesse for det, der 'bare' er Laos.

Men vi begynder at se et skifte, og vi oplever at flere faktisk spørger efter Laos - både eventyrlystne par og familier. Landet er nemlig ikke bare leveringsdygtig i smuk natur og smilende og generte lokalbefolkninger. Laos tilbyder faktisk også nogle vanvittigt spændende steder at vandre, sejle, zipline, cykle, padle eller bare være.

Vi vil bruge vores ekspertise til at give dig nogle helt enestående oplevelser, samtidig med at dit besøg er en gevinst for de lokalsamfund, vi sender dig til.

Måske fordi Laos er omgivet af de store førnævnte turistnationer, har landet sat sig for at passe ekstra godt på naturen og lokale kulturer. Bevares, regeringen i Laos har for længst ladet kinesiske investorer opkøbe vigtige dele af infrastrukturen i landet, men når man tænker over, hvor fattigt, Laos egentlig er (i den nederste tredjedel blandt alle verdens lande), så er det imponerende, hvor velbevaret naturen og kulturen er mange steder.

Så mange steder møder vi netop de tilgange, som vi i We Travel efterspørger i alle de lande, vi laver rejser til: Stærkt lokalt fundament, omtanke for miljøet og naturen og små hoteller med store hjerter.

LAOS Elephant Conservation Center cropped

Det er usædvanligt at møde en sælger i Laos (og nej, strandsælgere er der i hvert fald ikke nogen af). Der er ingen sexturisme, eller prostitution i det omfang som alle Laos' nabolande ellers oplever. Mange steder er befolkningerne tosprogede, fordi de har holdt fast i deres oprindelige sprog og kun nødtørftigt tilpasset sig den officielle doktrin om at opføre sig laotisk.

Selvfølgelig spiller det ind, at turisterne ikke strømmer til Laos. Så er udfordringen nemmere for lokalsamfundene af håndtere. Men Laos er jo omvendt heller ikke turisttomt.

Laos er forbavsende tiltalende som familiedestination - så længe I er indstillet på at være med til at skabe eventyret og ikke blot få det serveret.

I vil møde andre rejsende alle steder, alene fordi turistindustrien ikke er så veludbygget, så de fleste besøgende er nødt til at benytte de samme transportårer. Men det føles aldrig problematisk, og med undtagelse af den helt usædvanligt populære morgencermoni i Luang Prabang, hvor munke går rundt med almisseskåle i processioner, der bliver filmet igen og igen, så er chancen for, at du møder en anden rejsende, som har tilbagelagt præcis samme rute som du ret lille.

Laos har noget til os alle, men især til dem af os, som går med hjertet forrest og en smule mod ud på eventyrplanken. Det er ikke altid billigt, netop fordi konkurrencen er lille. Men selve opholdet i det lille, forhenværende kongedømme er rigt på oplevelser og billigt at håndtere.

Vi er lidt småforelskede i Laos, og det kan du også meget nemt blive.  

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.