Malaysia | We Travel Gå til hovedindhold
Batu Batu Island Resort, Malaysia

Malaysia

Malaysia er måske Sydøstasiens mest undervurderede land. Et overflødighedshorn af naturoplevelser, mangfoldige kulturer og et vidunderligt køkken. Har du hørt om Malaysia? Altså, sådan for alvor, som rejseland? Mange har i hvert fald ikke hørt ordentlig efter, for så ville Malaysia være lige så populært som fx Thailand. Det tror vi på, selv om det er svært at bevise.

Men strandene på de små øer ud for østkysten er fabelagtige. Kridhvide og ikke nær så besøgt som netop Thailands strande. Regnskoven er blandt verdens ældste og flere steder ubegribeligt velbevaret – heldigvis. Malayerne er smilende og imødekommende, og så taler de godt engelsk. Prisniveauet er heller ikke langt fra Thailands, og faktisk byder Malaysia indenfor med skønt vejr (om sommeren), når monsunregnen generer badegæsterne i Thailand. 

We Travels Malaysia er en håndplukket buket af oplevelser, som er nye for mange - også dem, der tidligere har besøgt landet. 

We Travels Malaysia er en håndplukket buket af oplevelser, som er nye for mange - også dem, der tidligere har besøgt landet. I årevis har lokale rejsebureauer på Malaysisk Borneo været eksponenter for en økoturisme, som den skrøbelige natur på den enorme ø var helt afhængig af. Lodges i junglen er bygget i pagt med naturen, og lokale udflugter har taget hensyn til dyrelivet, der er rigt som få andre steder i verden. Nu er resten af Malaysia ved at komme med. Og det har gjort det nemmere for os at finde oplevelser, som har det rigtige DNA og en tydligere ansvarlighed over for miljø, lokalområdet og naturen. 

De små hoteller er ankommet

Efterhånden er små hoteller med karakter og holdning dukket op på halvøen Malaysia, og i dag kan du bo intimt og gøre en positiv forskel i mange af landets oplagte turistdestinationer, hvor der tidligere manglede syn for, at turisme ikke kun drejer sig om højhuse og litervis af swimmingpools.

Vi er ikke færdige med at skabe forbindelser til gode, lokale hoteller i skovene uden for Kuala Lumpur eller på Malaysias mange små paradisøer på østkysten, men vores buket er alligevel af en pæn størrelse.  Vi er kæmpe fans af Penangs gamle bydel, Georgetown, hvor køkkenerne syder og bobler og de historiske huse er blevet støvet af og saneret. Der er stemning i gaderne. Der er overdådige madoplevelser til små penge. Og der er oven i købet muligheden for at ramme en øde, indbydende strand på under en time. Så Penang er altså et godt sted at zoome ind på.

Og så er der alle de andre destinationer: Kuala Lumpurs forvirrede og grønne storbymiljø. Nationalparker med rigtige eventyr og dyrelyde. Højland med ufattelige grønne nuancer og ranke teplantager. Der er Malaysisk Borneo, som må kandidere til titlen som Sydøstasiens største dyreoplevelse, hvis du afsætter tiden til det. Skræddersyede rejser til Malaysia er fulde af liv, charmerende hoteller og unikke destinationer. Det gælder sikkert for mange destinationer. Alligevel er Malaysia anderledes – og vi skal nok fortælle dig hvordan.