Gå til hovedindhold
LAOS BUNGALOWS MOUNTAIN BACKDROP

Familieeventyr langs floder, bjergsider og tidsløse landsbyer i Nordlaos

15 dage fra kr. 22.000, børn fra kr. 15.000

Laos er eventyrernes land. Gør klar til at sejle, cykle, trave, lave krydret fællesmad, til at besøge elefanter i en etisk forsvarlig kontekst. Bered jer på små hoteller, nogle mere tjekkede end andre, men alle med store hjerter.

Vi har sat en rundrejse sammen i Nordlaos, som går på tværs af landsbyer, der er søvnige og alligevel fascinerende at besøge. I disse områder af Laos lever en stor del af de mange mindretal og regionale folkeslag, som i princippet gør Laos til det mest mangfoldige land i verden målt i forhold til antal indbyggere.

Her er klædedragter og levevis forskellige fra by til by. Her lever traditioner, som tilhører eventyrlige beretninger fra gulnede bøger, der er 100 år gamle. Men det ER Laos i det 21. århundrede, og det er fedt; det er trygt og udfordrende på samme tid.

Noget af det særlige

 • Sejltur og kajak ned ad floderne. Det er fra floderne, at Laos' landskaber træder frem på den smukkeste scene. Det er udfordrende, men ikke svært og kræver ikke forudindgående kendskab
   
 • Kokkeskole for hele familien er ikke en bagedyst. Det er en introduktion til at det laotiske køkken, dets mangfoldighed af krydderier og urter, og et møde med en kulinarisk verden, du ikke bare graver frem derhjemme - så lær teknikkerne og kom hjem og imponer vennerne 😀
   
 • Vandreture i regnskoven, der udfordrer uden at tage pusten fra dig. Det er tidsløse udsigter og lyde i det fjerne. Det er smukt og mange steder velbevaret natur, som er frodig som få steder i Sydøstasien
   
 • På besøg hos lokale folk. Under hele rejsen er der lagt tid ind til at besøge landsbyer, hvor folk lever grundlæggende anderledes, nogle i pagt med naturen, andre i pagt med ånder, og nogle igen i pagt med forfædrene
   
 • Besøg og overnatning i en etisk forsvarlig elefantlejr. Dem er der ikke mange af i Sydøstasien, men dette var en af de første af sin slags, og så ligger den langt væk fra alfarvej, og det er i sig selv en bedrift at komme hertil

Turen begynder i det nordlige Thailand, hvor grænsen til Laos krydses over den sagnomspundne Mekhongflod. Og efter 10 dages intensive oplevelser med allehånde transporter slutter turen i Luang Prabang, der er intet mindre end en af Sydøstasiens mest charmerende byer.

Forlæng med badeferie

Laos byder ikke på ophold på stranden, men det er nemt at kombinere denne tur med en uges afslapning på en skøn strand uden strandsælgere og et hotel med stort hjerte i henholdsvis Sydvietnam og Sydthailand. Tag fx en uges chill-out på  Peppercorn Beach som er et gemmested til en meget rimelig pris 

Gør klar til at sejle, cykle, trave, lave fællesmad med krydderier- og urter, til at besøge elefanter i en etisk forsvarlig kontekst. Bered jer på små hoteller med store hjerter, nogle mere tjekkede end andre, men alle med sjælen intakt.

Rundrejsen kan skræddersys og tilpasses jeres temperament, men det vil næppe være et fuldblodseventyr, hvis ikke de nævnte destinationer som minimum er indeholdt i en rundrejse i Nordlaos.

Kort program

Dag 1: Afrejse København til Chiang Rai med skift i Bangkok

Dag 2: Ankomst Chiang Rai, overnatning her

Overnatning i bjergene uden for Chiang Rai. Udsigten er storslået, hotellet er charmerende, komfortabelt og bygget ind i bjergsiden.

Dag 3: Cykeltur langs frugt- og rismarker til Det Hvide Tempel

Overnatning i Chiang Rai

Dag 4: Chiang Rai - Luang Namtha

Fra Chiang Rai til grænseovergangen, ved Mekhongfloden, og herefter videre nord på mod Luang nam Tha. Undervejs kigger I ind hos nogle af områdets landsbyer, der blandt andet bebos af Khmu- og Lu-bjergfolkene.
Overnatning i Luang Nam Tha 

Dag 5: Cykeltur til bjergfolkenes landsbyer og markedet i Luang Nam Tha

En dag, hvor I stifter bekendtskab med nogle af Luang Nam Thas minoriteter. Det er et kig indenfor i en verden, der dårligt er nået til det 21. århundrede. Og det er en rundrejse på cykel, der afsluttes med et besøg på Luang Nam Thas farverige marked.
Overnatning i Luang Nam Tha

Dag 6: Fra Luang Namtha med udsigt over bjergene med destination Nong Khiaw

Rejsen går først mod Oudomxay og derefterlangs den fotogene rute 13 sydover, hvor udsigten bare bliver bedre og bedre.
Overnatning i Nong Khiaw 

Dag 7: Udflugt på floden, vandring i bakkerne forbi de 100 små vandfald

En kort sejltur og en lang vandring fra Khmu-landsbyen, Ban Don Khoune, bringer jer forbi små vandfald og til toppen, hvor der venter laotisk picnic på bananblade og Laos' måske bedste udsigt. 
Overnatning i Nong Khiaw 

Dag 8: Kajaksejlads på en indrammet flod, der fører ned mod Luang Prabang

Det er en dag i kajakkens tegn. For I sejler nedstrøms langs floden Nam Ou, indtil vi når Pha An, hvor Nam Ou møder den store Mekhong-flod. Picnic på en sandbanke midt i floden, og en hule fyldt til randen med Buddhastatuer er også en del af programmet, indtil I når den charmerende og det tidligere kongehovedsæde i Luang Prabang
Overnatning i Luang Prabang

Dag 9: Morgen-cykeltur i kongebyen, vandfald til frokost og besøg på en socialøkonomisk virksomhed til eftermiddag 

Efter morgenmaden begynder I jeres halvdags udforskning af Luang Prabang på cykel. Det et møde med historiens smukke bygninger og fortællinger på en cykelsaddel, og det er mere betagende, end man kan beskrive. Frokosten indtages nær det forfriskende og temmeligt fotogene Kuang Si Vandfald. Og så besøger I en gård med bøfler, der producerer bøffelost. I ender tilbage til Luang Prabang sent på eftermiddagen.
Overnatning i Luang Prabang
 

Laos er forbavsende tiltalende som familiedestination - så længe I er indstillet på at være med til at skabe eventyret og ikke blot få det serveret.

LAOS Elephant Conservation Center cropped

Program fortsat

Dag 10: Kokkeskole for hele familien og udfordring på Petanque-banen

Dagen står i madlavningens tegn. Og det foregår i udsøgte og behagelige rammer ved "Tamarindehaverne". Senere prøver I kræfter med et spil petanque og en laotisk barbecue, så det for alvor bliver en dag på laotisk maner. 
Overnatning i Luang Prabang 

Dag 11: Til en af Sydøstasiens mest ambitiøse og etiske elefantlejre

Der er en længere køretur på tværs af et utæmmet landskab, og en kort sejltur på tværs af Nam Tien-søen, så er I fremme ved en af Sydøstasiens første etiske elefantlejre. Det såkaldte Elephant Conservation Center har gjort sig umage med at tilbyde en oplevelse, der er tilrettelagt ud fra dyrenes behov - ikke omvendt. I får lov at observere. I snakker med den tilknyttede dyrlæge, og I møder elefantførerne, der bader de tonstunge dyr i floden som afslutning på dagen. Det hele foregår langt ude på landet, hvor omgivelserne er naturtro og ideelle for elefanterne. 
Overnatning på Elephant Conservation Center 

Dag 12: Morgenobservation og præsentation af elefantbesætningerne

Der er lagt op til spadseretur på afstand af elefanterne og deres førere, og der er tid til at studere miljøet og de enkelte elefantbesætninger nærmere. Der er tid til ganske enkelt at bare være tilstede i omgivelser, der er elefanternes hjemmebane. Først på eftermiddagen kører I tilbage mod Luang Prabang.
Overnatning i Luang Prabang

Dag 13: Luang Prabang på egen hånd - frihed til at udforske en levende, smuk by med fantastiske udsigtspunkter, kaffebarer og kunsthåndværker

Overnatning i Luang Prabang

Dag 14: Sidste minuts shopping i Luang Prabang inden det går hjem mod Danmark eller mod stranden længere sydpå

I kan sagtens slutte af med en strandferie, hvis I vil. Den foregår bare ikke i Laos, som højst kan byde på charmerende sandbanker og flodsvømning. Så I kan kombinere med et strandophold, fx i Sydvietnam eller Sydthailand, som afslutning på en meget indholdsmættet rundrejse. Men I kan også flyve hjem med bare en enkelt mellemlanding i Bangkok på vejen.

Dag 15: Ankomst København 

Nov - apr: 

 • Voksne (ved to rejsende): fra kr. 22 - 24.000 
 • Børn (2 - 11 år): fra kr. 15 - 17.000

Obs! Priserne er pr. person i delt dobbelt-/familieværelse. Der kan forekomme tillæg henover ferieperioder og højtider (typisk jul/nytår, kinesisk nytår og påske). 

Prisen inkluderer:

 • Fly, København - Bangkok - Chiang Rai / / Luang Prabang - Bangkok - København
 • Alle transporter undervejs, fra dag 2 i Chiang Rai til dag 14 i Luang Prabang
 • Overnatninger på små hoteller med sjæl, kvalitet og personligt serviceniveau. Flere steder er der pool, ellers er der en flod lige udenfor 
 • Kajaksejlads på Nam Ou-floden, mellem klipper og bjergsider og sandbanker, der titter frem
 • Besøg i landsbyer med særpræg, stærke lokale identiteter og et anderledes livsmønster
 • Cykeludflugt i Chiang Rais opland af marked og frugtlunde
 • Unik sightseeing af Luang Prabangs arkitektoniske hjertekammer, den indre kongeby, fra en cykel
 • Besøg i og overnatning i en etisk forsvarlig elefantlejr, der ligger langt ude i skoven og er det tætteste, man kommer et helt naturligt elefantmiljø 
 • Kokkeskole for hele familien, så I alle lærer at lave krydrede salater og mad med østens urter
 • Vandfald, vandreture og oplevelser i regnskoven og i et tropisk landskab, der er forbavsende velbevaret og unikt
   

Prisen inkluderer ikke:

 • Visum til Laos

Lignende indhold

Sommerferie i Peru for den aktive familie

17 dage fra kr. 36.000, børn fra kr. 32.000

Kompromisløst sommereventyr i Colombia

22 dage fra kr. 29.000, børn fra kr. 22.000

Familierejse til Peru med Amazonas, lamaer og inkakultur

14 dage - kontakt os for pris og detaljer

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.