Gå til hovedindhold
Muang La Lodge i Laos

Muang La Lodge, Nordlaos

Autentisk gemmested omgivet af rismarker og bjerge i det nordlige Laos

Muang La er en usædvanlig opfindelse: Et gennemført, stilrent og behageligt hotel midt ude blandt grønklædte højderygge, hvor duften af bål blander sig med højlandsluft. Og en fornem nabo til landsbyen af samme navn, Muang La.

Men tanken har aldrig været at være fornem, blot komfortabel nok til at lokke eventyrrejsende herud, fordi det kan gøre en forskel for lokalsamfundet, og fordi området – midt i Nordlaos’ bjergrige og afsides egne – er blandt de smukkeste landskaber i Sydøstasien.

Undskyld, det er autentisk

Oprindeligt skulle Muang La have været en luksus-teltlejr, som en visionær franskmand søgte at udvikle i stil med camps i det sydlige Afrika. Det endte med at blive et mere traditionelt hotel, et gennemsted opført i lokale materialer og med tydelige præg af lokalsamfundets historie.

Nær hotellet ligger landsbyens rismarker, der er hjertekammeret i området. Og som hotellets nabo ligger Muang La, eller Nam Pak, som landsbyen kaldes lokalt. Her er et buddhistisk tempel, et par butikker med sparsomt udvalg, og grise, hunde og katte, der løber rundt mellem huse på stylter. Det er en traditionel landsby, som de findes mangefold i Laos, men det er helt usædvanligt, at man som turist har adgang til disse landsbyer uden først at skulle ud på et længere trek for at komme frem.

En spa af naturen

Nær hotellet findes desuden en lokal kilde, der i århundreder har været benyttet af de lokale, som tillægger det 50 grader varme vand stor helende betydning. En del af kildevandet er derfor naturligt nok ledt ind til hotellets spa, eller de to varme bade, som er rejst på hotelgrunden, så du har den mageløse udsigt i en cocktail med det magiske kildevand.

Af kærlighed til landsbyen

Sådan lyder beskeden fra hotellet, der fungerer som arbejdsgiver for flere af landsbyens beboere og som garant for en udvikling hen i mod bedre livsvilkår for Nam Pak som helhed. Her er Grøn fredag, hvor du som gæst kan bidrage til at holde området fri for plastik og samtidig vise de lokale, at du gør en forskel for dem, som de gør det for dig.

Den lokale Nong Bua skole er blevet til med midler fra Muang La, og et besøg på hotellet er ensbetydende med, at du bliver introduceret til landsbyen, dens historie og muligheder for udvikling. Det er af kærlighed til landsbyen, som hotellet selv formulerer det, og det er svært ikke at blive smittet med amors pil, mens man er på besøg.

Beliggenhed

Med en beliggenhed inde i hjertet af bjergrige Nordlaos er Muang La oplagt som et tillægseventyr til fx ophold i Luang Prabang, 5-6 timers kørsel herfra. Af samme årsag er der skal et ophold også vare minimum to nætter, så man får ordentligt udbytte af de vidunderlige omgivelser og lokale miljøer.

Området kan besøges hele året, men i sommerhalvåret må man forvente regn, mens man i vinterhalvåret skal pakke lidt varmt tøj ned i kufferten, da de smukke morgener i dalen er som skabt til en sweater eller fleecetrøje.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.