Gå til hovedindhold
Misool, Raja Ampat

Ansvarlighed har intet prismærkat

7 unikke hoteller, hvor dit besøg gør en forskel for lokalsamfundet og naturen

De ligger ikke på den normale turistrute, er dybt forankret i lokalsamfundet og har naturbevarelse som en del af deres mission. Men ellers spænder de vidt. Fra et simpelt langhus på kanten af junglen, hvor man sover på madrasser på gulvet til strandhotellet, der to gange er kåret til verdens bedste.

Bliv inspireret af 7 hoteller og lodges, der har ansvarlighed som en del af deres DNA, og som netop derfor byder på nogle helt enestående natur- og kulturoplevelser. Og så er de i øvrigt alle velegnede til både par og eventyrlystne familier.

UXUA, Trancoso i Brasilien

UXUA er bohemeatmosfære og tilbagelænet badeferie på bedste brasiliansk vis i den gamle hippieby Trancoso. Det er et gennemført antihotel med hjerte og passion i alt fra indretning til mad og service. Det er nærmest en lille landsby i landsbyen, hvor husene er forskellige i stil og størrelse, men hvor der alligevel er en tydelig gennemgående æstetik. Her er snarere tale om en række private hjem, der deler service og fællesområder, end et hotel.

Og så insisterer UXUA på at være noget for både gæster og lokalsamfund. Det er et lille stykke kulturhistorie med en meget stærk lokalforankring og et udpræget fokus på bæredygtighed omsat til en af verdens mest gennemførste hoteloplevelser.

Ta Lai Long House, Ca Tien National Park i Vietnam

Jungletrek, cykelture og landsbybesøg er hovedaktiviteterne i Ca Tien National Parl i det sydlige Vietnam. Men at bo på Ta Lai Longhouse fuldender oplevelsen. Det simple, men yderst pæne langhus er bygget for at give lokalsamfundet et alternativ til skovhugst og krybskytteri. 

Efter dagens aktiviteter kan man skylle sveden af med en badetur i søen, inden man spiser velsmagende mad med råvarer fra nærområdet og slutter dagen af med at riste skumfiduser over lejrbålet. 

Chole Mjini, Mafia-øerne i Tanzania

Hytter oppe i træerne og hvalhajer under havets overflade er blot nogle af de oplevelser, der gør Chole Mjini i Tanzanias Mafia-øhav til noget helt særligt. Bare navnet Mafia-øerne smager af eventyr. Men den helt store forskel er den enestående historie bag Chile Mjini. Om et passioneret ægtepar på en mission om at skabe det ultimative ecolodge og samtidig øge mulighederne og levestandarden for et lokalsamfund med trange kår.

Chole Mjini er bestemt ikke for all, og det er ikke helt billigt at komme hertil. Men for folk med eventyrblod i årene, er det tæt på den ultimative afslutning på en safari i Tanzania.

Gal Oya Lodge, Sri Lanka

Sri Lanka er kendte for sine dyrerige nationalparker. Men næsten alle besøgende klumper sig sammen i de samme parker, og det er ikke unormalt, at antallet af jeeps er større end antallet af dyr. Hvor vigtigt er det lige at få taget det billede af en leopard? Er det overhovedet en særlig oplevelse, når den er omringet af køretøjer og i øvrigt tydeligvis vant til mennesker? Det er i hvert fald hverken turisme på dyrenes eller naturens præmisser.

Vores anbefaling er at droppe de mere kendte parker og i stedet besøge Sri Lankas måske smukkeste nationalpark Gal Oya. Her har du mulighed for at opleve svømmende elefanter og med lidt held også leoparder. Sandsynligheden er nok lavere, og der er ingen garanti, men når det sker, er det et magisk øjeblik. 

Og så er der selvfølgelig også Gal Oya Lodge, der gør det hele muligt. For Gal Oya kræver en omvej og et par overnatninger på parkens eneste lodge. Gal Oya Lodge er drevet med passion og et stort hjerte for både naturen og det marginaliserede veddha-samfund, der er nærmeste nabo. 

Misool, Raja Ampat i Indonesien

Dykning og snorkling i verdensklasse i det østligste hjørne af det indonesiske øhav. Der er langt til Misool, men når først du er her, er dit hjerte tabt for evigt. For Misool gemmer ikke blot på nogle af de bedste undervandsoplevelser i verden - det er også en af de stærske historier om, hvilken forskel turisme kan gøre for både naturen og et lokalsamfund.

Playa Nicuesa Rainforest Lodge, Golfo Dulce i Costa Rica

Playa Nicuesa er en helt enestående naturoplevelse - lige der, hvor regnskoven møder havet. Hvor delfiner springer i forhaven i den smukke Golfo Dulce Bugt, og baghaven består af noget af Costa Ricas mest uberørte og jomfruelige regnskov i Piedras Blancas National Park.

Det er også et gennemført ansvarligt hotel - helt fra opførelse af lodgen i drivtømmer til den daglige operation, hvor det bæredygtige valg altid trumfer det lette.

Nihi Sumba, Indonesien

Barfodsluksus på kanten af vildnisset. Langt fra alfarvej på forholdsvis ukendte Sumba i Indonesien. 2 gange kåret til verdens bedste af det anderkendte rejsemagasin Travel&Leisure - bl.a. fordi det er lige deele filantropi og forretning.

Stort set al personale er fra Sumba. De er ikke uddannet fra en fin hotelskole, men kommer måske lige fra marken eller landsbyen. Så servicen er ikke fejlfri som på et klassisk luksushotel - til gengæld er den oprigtig, og det går lige i hjertet.

En del af indtægterne fra Nihi bliver desuden kanaliseret direkte ud i lokalsamfundet igen - og det er bl.a. en af de vigtigste årsager til, at malaria er tæt på at være udryddet på store dele af øen.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.