Gå til hovedindhold
Chole Mjini, Mafia Islands

Chole Mjini, Mafia-øerne

Den ultimative Robinson Crusoe-oplevelse i Tanzanias Mafia-øhav

Seks håndbyggede skjulesteder i 3. sals højde med udsigt til Det Indiske Ocean - og et syvende bygget i ground floor til familier med meget små børn. En hvalhaj dukker op ude i havet. Ildfluerne sværmer over mangroven. Udsigten fra det, krogede og smukke baobabtræ er uforstyrret. Det intime hotel på den tropiske ø er uimodståeligt - lidt ligesom historien bag.

Historien om Jean og Anne

Egentlig skulle Chole Mjini være forblevet en fantasi i hovederne på schweiziske Jean og Anne. Molekylærbiologen og agronomen skulle slet ikke have været hotelejere. Egentlig skulle de lige nu have siddet i Schweiz, og passet deres 8-16 job. Men en sejltur i en Dhow - én af de lokale fiskerbåde, som Chole Island netop er berømt for - gjorde fantasien til virkelighed, og de to blev hotelejere.

Et værtspar tager over

Det er langt tid siden, at Chole kunne bryste sig af et rigt handelsliv mellem diverse sultanater rundt om i regionen, men alligevel har Jean og Anne fået den lille ø til at blomstre på sin helt egen måde. Udover at ansætte lokale til deres hotel, har de åbnet skoler, hvor de uddanner de lokale - også indenfor turisme, så der er tale om ren win-win mens der også undervises i, hvordan vi passer bedre på vores klode.

Jean og Anne tager sig hver dag tid til at planlægge dagen med gæsterne ud fra netop gæsternes ønsker. I kan snorkle ved ét af Afrikas bedste koralrev, vandre i sandbankerne omkring Chole Island eller nyde solnedgangen fra en traditionel båd, en Dhow, mens I skyller scenariet ned med noget, der passer til varmen og tropenattens ankomst.

Chole Mjini, Mafia Islands

Chole Island er et sted, hvor du kan vælge at lave absolut ingenting og føle en tilfredsstillelse ved det, fordi udsigten og atmosfæren er, nå ja, afslappet helt ind til benet. 

Håndbygget fra bunden


Chole Mjini er skabt med naturens materialer, det er håndgjorte huse i træerne, bygget helt uden brug af elektricitet eller elektrisk værktøj. Præcis som de lokale både, Dhow, i århundreder er blevet til. Derfor er Cole Mjini et fuldblodslokalt projekt, som giver jer som besøgende en oplevelse af en lokal forankring: Historien om træerne, om de lokale arbejdere, der siden fik en uddannelse stik mod traditionerne, om nærmiljøet, naturen og - selvfølgelig - hvalhajerne.

Hvalhajer er ingen overdrivelse

Mellem oktober og marts er chancerne gode for at stifte bekendtskab med verdens største fisk i havet omkring Mafia-øerne. De 15 tons tunge og 10 meter lange hvalhajer kan faktisk studeres på nært hold, fordi det er ganske ufarligt at svømme i nærheden af den store planktonæder. Det er heldigvis umuligt at beskrive mødet med en skabning, der filtrerer 600.000 liter vand i timen, og som har et pletmønster på huden, der er lige så unikt som menneskets fingeraftryk!

Chole Mjini, Mafia Islands

Kryb ind i skjulestedet


Der er syv trætophuse at vælge mellem, hver med deres unikke historie og udformning. Nogle har plads til et mindre fodboldhold, og andre er mere romantisk anlagt, alle med open air shower. Det syvende, der  godt nok ligger i groundfloor, er ligeså unikt som de seks andre. Det er kæmpestort, og bygget  i 3 niveauer, så man alligevel kan få følelsen af at være hævet lidt over landjorden.

Tag nu Treehouse Tano, der er skabt i krattet af figentræer, som gennem tiden havde filtret sig rundt om, og ædt sig ind på ruinerne fra en gammel 1800-tals bygning, Engang har den hvide facade signaleret stolthed i solen, mens handelen mellem de lokale sultanater i Det Indiske Ocean blomstrede. 


Der er Treehouse Mbili. Den første bungalow, der kostede blod, sved og tårer, har to etager og en spektakulær udsigt fra terrassen, hvor aftendrinken indtages til et tropisk kor af signaturlyde. Treehouse Mbili er bygget i ét øens aller ældste baobabtræer, der - naturligvis - har sin helt egen sjæl og personlighed. Uanset hvilket skjulested, I ender med at gemme jer i, så er Moder Natur i øjenhøjde. Det siger næsten sig selv, at naturen også sørger for at vække jer med eksotisk fuglefløjt og solstråler.

Tag nu Treehouse Tano, der er skabt i krattet af figentræer, som gennem tiden havde filtret sig rundt om, og ædt sig ind på ruinerne fra en gammel 1800-tals bygning

Chole Mjini, Mafia Islands

Perfekt, når safarituren er slut

Den lille virkeliggjorte fantasi med den betagende udsigt og det gennemsigtige hav er altid en fantastisk oplevelse. Personligt er vi fan af Chole Mjini som afslutningen på en safari (Nå ja, der er også lige disse løsninger).

Det er en øvelse i tålmodighed for skønhedens skyld. Fra en simpel airstrip på savannen med et lille fly til Mafia Island. Det er smukt allerede. Havet kan smages. Naturen vokser omkring jer. Tværs over Mafia Island med et lokalt følge, og så en af de pittoreske, lokale både til Chole Mjini og voila, smid skoene og du står med fødderne solidt plantet på én af de mest eksotiske øer i Det Indiske Ocean.

Dråbeformede sandbanker

Pludselig dukker nye "øer" op, nærmest som paddehatte, ude i horisonten. Det sker når når tidevand folder sig ud - og ved Mafia-øerne i særlig grad. Herude er der helt op til fire meters forskel mellem lav- og højvande på en enkelt dag. Øerne er med andre ord sandbanker, og I kan sejle ud til én af disse 800-900 meter lange nyopståede, dråbeformet sandbanker, og smide jer i det fuldstændig uberørte sand, med Det Indiske Ocean til alle sider.

I kan bruge det meste af en dag herude: svømme og snorkle og spise friskfanget fisk - faktisk lige indtil det bliver højvandet igen. Så hopper I ombord i jeres båd, og sejler tilbage henover det klare hav til Chole, hvor tidevandet samtidig har åbentbaret de hvide sandstrande her. I blot kan fortsætte, hvor I slap.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.