Gå til hovedindhold
Misool, Raja Ampat

Misool, Raja Ampat

Oplev verdens mest mangfoldige koralrev fra et enestående hotel

Fly og 7 nt fra kr. 24.000 med alt inkluderet

Er du besat af livet under havets overflade - som dykker eller snorkler? Sympatiserer du med mennesker og hoteller, der prioriterer naturbevarelse og lokalsamfund før alt andet? Er du villig til at rejse langt for at opleve den mest mangfoldige biodiversitet, der findes under havets overflade?

Så læs med her - om Misool Eco Resort - et lille, lækkert resort med et meget stort hjerte. Langt fra alfarvej i magiske Raja Ampat ud for Papuas kyst i det allerøstligste Indonesien.

Mangfoldighed uden lige

Der er langt til Misool, meget langt. Men når først du er her, så vil du hurtigt være overbevist om, at det er det hele værd. For det lille, sublime eco-resort og den omkringliggende marinepark i Raja Ampat i det østlige Indonesien er uden lige.

Det er et skoleeksempel på hvordan turisme, der både kommer naturen og lokalbefolkningen tilgode, fører til bedre oplevelser for gæsterne. Biodiversiteten under havets overflade er second to none, og de mangfoldige koralrev et mekka for snorklere og dykkere, der vil opleve det sublime.

Fra hajfinne-camp til økoluksus

Historen begynder i 2005, hvor Marit og Andrew Miners besøger Raja Ampat på en dykkertur. På en udflugt mellem dykkene opdager de en masse døde hajer uden finner flyde rundt i havet. De går i land på den lille ø Batbitim og bliver mødt af et rædselsfuldt syn. På stranden og i vandkanten ligger enorme mængder af organer fra døde hajer. De er stødt på en illegal hajfinne-lejr, der netop er forladt. Marit og Andrew er chokerede, og oplevelsen påvirker dem så meget, at kimen til det, der senere skal blive til Misool Eco Resort, er lagt.

"Vigtigst af alt, så skaber det arbejdspladser til de lokale og kan finansiere en patrujle, der skal komme det illegale fiskeri til livs."

Uden penge og uden erfaring med hverken hoteldrift, lokale samfundforhold eller naturbevarelse kaster de sig ud i deres livs kamp og eventyr. Visionen er at give lokalbefolkniningen et alternativ til dynamitfiskeri og den illegale fangst af hajer.

i 2008 står Misool Eco Resort klar. Med masser af hjerte, passion, energi og hælp fra både investorer og eksperter er det lykkes ægteparret at bygge deres drøm - er lille, luksuriøst resort, som giver naturelskere og dykkerentusiaster mulighed for at opleve et af klodens smukkeste steder uden at gå på kompromis med kvaliteten. Vigtigst af alt, så skaber det arbejdspladser til de lokale og kan finansiere en patrujle, der skal komme det illegale fiskeri til livs.

En succeshistorie og et forgangseksempel for fremtidens turisme

Her i 2018, 10 år efter åbningen, kan Marit og Andrew se tilbage på at have skabt en af de smukkeste succeshistorier i den globale rejsebranche - et skoleeksempet på, hvordan fremtidens turisme bør planlægges, hvis den skal overleve sin egen success. For det er lykkes det sympatiske ægtepar både at skabe økonomisk udvikling, øge biodiversiteten i havet og samtidig skabe en helt unik rejseoplevelse.

I følge en af verdens førende marinebiologer rummer revet omkring Misool ikke blot flere koral- og fiskarter end noget andet sted - det er også et af blot 5 steder på kloden, hvor biodiversiteten rent faktisk vokser. Indenfor den marine-park, der er blevet etableret, er hajbestanden nu 25 gange større end i 2005. Og bestanden af djævlerokker og hvalhajer er ligeledes mangedoblet.

Lokalbefolkningen er de egentlige helte

Selvom Marit og Andrew er arkitekterne bag succesen, så betegner de selv lokalbefolkningen som de egentlige helte. For det er dem, der varetager det risikofyldte job med at patruljere området.

Patruljen består af en gruppe på 15 mand, heraf flere tidligere krybskytter, der er klar til at rykke ud dag og nat. De tjener nu 2-3 gange mere, end de gjorde ved at sælge halfinner og er selv med til at uddanne de øvrige lokalsamfund. Og de er stolte af det.

"I følge en af verdens førende marinebiologer rummer revet omkring Misool ikke blot flere koral- og fiskarter end noget andet sted - det er også et af blot 5 steder på kloden, hvor biodiversiteten rent faktisk vokser."

Hvad får man så som besøgende?

Først og fremmest et eventyr af en anden verden, der kun er få forundt. Et naturparadis både under og over havets overflade. Små, ubeboede øer med kridhvide strande gemt for foden af jungleklædte klipper. Et resort med blot 19 hytter - over vandet og på stranden - og max 40 gæster på samme tid. Og ikke mindst et resort med et personale og nogle værter, der tager imod med hjertet og store smil.

Her er 20 km med båd til nærmeste beboede ø og 5 timers sejlads med speedbåd til nærmeste havn. Havnen ligger i Sorong, hovedbyen på det vestlige Papua, der også huser nærmeste lufthavn.

Snorkling og dykning er selvsagt i verdensklasse.

Forvent forskellige hajarter, fra de enorme hvalhajer til små revhajer, skidpadder, djævlerokker, store stimer af barracudaer og de små, endemiske pygmæ-søheste. Det er dog ikke mindst mangfoldigheden, der gør liver under havets overflade omkring Misool til noget helt særligt.

Et område, der svarer til 2 x Singapore, er fredet under Misool Marine Park. Det betyder bl.a. intet fiskeri indenfor zonen. Misools husrev er i sig selv unikt, og indenfor blot 15 minutters sejlads er 25 verdensklasse dive sites og over 60, hvis man udvider det til en times sejlads.

De korte distancer betyder, at man som regel returnerer til resortet efter hvert dyk og dermed ikke behøver at være på båden hele dagen. Det gør Misool ideelt til par eller familier, hvor ikke alle dykker. Og selvom Misool vitterligt er et paradis for inkarnerede dykkerentusiaster, så er det mindst ligeså meget et paradis for både børn og voksne, der ikke dykker, eller som kun ønsker at dykke eller snorkle i moderat omfang. 

Oplevelser over vandet

Udover de åbenlyse muligheder for at slappe af og bare nyde den spektakulære natur og måske læse en god bog på stranden, i en hængekøje under palmerne eller en net over vandet, så er her masser af aktiviteter for både børn og voksne.

Børn vil elske at hjælpe med at sætte små, nyudklækkede bag skildpadder ud i havet og i det hele taget bare lege og hænge ud på postkortsmukke South Beach, hvor familier kan bo i en villa direkte på stranden. Måske det også kan friste at blive sejlet ud på en øde strand og lege Robinson Crusoe for et par timer eller længere? 

Har I interesse for det store arbejde, som Marit, Andy og alle de lokale gør gennem Misool-fonden, så er det muligt at tage med marinepatruljen på arbejde og opleve, hvordan de ikke blot forebygger illegal hajfiskeri, men også sikrer, at der ikke bliver indsamlet skildpaddeæg, ikke bliver fisket med hverken dynamit eller net.

Mad med holdning og energi fra solceller

Her er importeret øl, vin, champagne og spiritus, men ellers købes stort set alle råvarer ind lokalt. Det sikrer, at maden er frisk, man bruger ikke unødig energi på transport, og så stimulerer det ikke minde den lokale økonomi. Fisk er fanget på bæredygtig vis med line uden for marineparken, og der serveres kun ikke-truede arter.

Hver formiddag lægger fiskerbåden til ved Misool og sælger dagens fangst af frisk tun og andre herligheder. Rejer og svinekød er tog ting, er ikke figurerer på menukortet. Rejer fordi både opdræt- og fangstmetoder er skadelige for miljøet. Og Svinekød af ren og skær respekt for medarbejdere og lokalsamfund, der overvejede er muslimsk.

i 2017 fik Misool installeret en stort solcelleanlæg, der på sigt skal opfylde ambitionen om at være 100% CO2-neutral. Pt. dækker anlægget ca. 60% af det samlede energiforbrug. Derudover har man indført et hav af andre bæredygtighedstiltag; fra indsamling og genanvendelse af affald fra både hotellet og lokalsamfundene til lige rettigheder for mænd og kvinder. 

Priseksempel

Voksne

 • Okt - april: 27 - 29.000
 • Maj - sep: fra kr. 24 - 26.000 (obs. Misool holder lukket fra medio juni til ultimo august)

Børn (6-12 år)

 • Okt - april: 15 - 17.000
 • Maj - sep: fra kr. 14 - 16.000

*Børn under 6 år betaler kun for flyrejsen. Børn fra 13-15 år sparer ca. 4.000 på voksenprisen

Prisen inkluderer:

 • Fly fra København til Sorong t/r (via Jakarta).
 • Transport fra Sorong til Misool med resortets store, behagelige speedbåd (ca. 4 timer hver vej).
 • 7 nt i water villa eller beach villa,
 • 4 dagelige måltider og de fleste ikke-alkoholiske drikkevarer
 • Snorkling på husrevet og med babyhajer i North Lagune
 • 1 nt i Sorong ved hjemrejse
 • 1 nt på udrejsen og 1 nt på hjemrejsen i Jakarta og/eller Singapore

Obs! Priserne er pr. person i delt dobbeltværelse. Der kan forekomme tillæg henover ferieperioder og højtider (typisk jul/nytår, kinesisk nytår og påske). 

Priserne er vejledende og kan både være højere og lavere afhængig af pladssituationen på fly og evt. kampagner fra både flyselskaber og hotel. Kontakt os altid for at få den dagsaktuelle pris for jeres rejse. 

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt

Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.

- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til