Gå til hovedindhold
UXUA Casa Hotel, Trancoso, Brazil

UXUA, Trancoso

Et antihotel i verdensklasse

UXUA er bohemeatmosfære og tilbagelænet badeferie på bedste brasiliansk vis i den gamle hippieby Trancoso. Et gennemført antihote med hjerte og passion i alt fra indretning til mad og service.

Der findes masser af mere overdådige hoteller, men få der kan matche UXUA på den følelse, man rejser hjem med. Slet og ret, fordi det insisterer på at være noget for både gæster og lokalsamfund og ikke bare være endnu en replikation fra Phillip Stark.

En atmosfærefuld tidslomme

Trancosos centrale plads, også kaldet“Quadrado’en”, er en stor plæne, der er omkranset af gamle træer og smukke, originale fiskerhuse i kraftige farver. Her spiller de lokale unge ofte fodbold her sidst på dagen, mens solens sidste stråler svøber kirken i den østlige ende ind i varme farver.

Det er i et par af disse, gamle fiskerhuse, at UXUA’s historie begyndte kort efter årtusindeskiftet. Her ankom en kreativ, hollandsk ildsjæl til Trancoso og faldt pladask for den smukke arkitektur og afslappede livsstil. Wilbert Das, som han hedder, vendte tilbage og blev hængende. Købte flere og flere huse og satte dem i stand med hjælp fra lokale kunstnere og håndværkere. Nærmest udelukkende ved brug af træ fra gamle fiskerbåde, drivtømmer og andet genbrug.

UXUA er kulturhistorie med en meget stærk lokal forankring og et udpræget fokus på bæredygtighed omsat til en af verdens mest gennemførste hoteloplevelser.

I dag er Trancoso lidt mere chic end hippie, som det var i de tidligere dage, men bl.a. med Wilbert Das som drivkraft, er den unikke atmosfære stadig intakt. For her er ingen internationale kædehoteller og masseturisme.

Antihotel i verdensklasse

UXUA er kulturhistorie med en meget stærk lokal forankring og et udpræget fokus på bæredygtighed omsat til en af verdens mest gennemførste hoteloplevelser. Det er nærmest en lille landsby i landsbyen, hvor husene er forskellige i stil og størrelse, men hvor der alligevel er en tydelig gennemgående æstetik.

Her er snarere tale om en række private hjem, der deler service og fællesområder, end et hotel i traditionel forstand. Sådan føles det i hvert fald.

UXUA Casa Hotel, Trancoso, Brazil

Man bliver forført

Restauranten og de 4 renoverede fiskerhuse vender lige ud mod Quadrado’en. Det er svært at forestille sig en  mere charmerende placering. Bagved fordeler de øvrige huse og de øvrige faciliteter sig i den store, frodige have. Pool, bar, spa, restaurant og så 12 huse I alt. Fra 1 til 3 soveværelser, nogle med privat pool, andre oppe i et træ.

Det er så lækkert og gennemført lavet, at man ikke kan undgå at blive en lille smule forført af det hele - på den gode måde. For de lokale håndværkere og kunstnere, der har stået for indretning og design, kan vitterligt noget. Man mærker passionen i alle detaljer.

Afslappet Beach Club

En sti fører ned til stranden, hvor den rustikke beach club byder på laid-back strandliv med kølige drinks og frisk mad. Her kan man hænge ud både hele og halve dage.

Det tager 10 min at gå til stranden fra UXUA. Egentlig lidt vildt at det, der måske er Sydamerikas mest unikke strandhotel, slet ikke ligger direkte på stranden. Men det er netop noget af det, der er den store kvalitet ved UXUA. 

UXUA Alma

UXAU driver også 7 private huse på, der er velegnede til små grupper eller større familier. De er indrettet efter samme koncept som hotellet, men ellers er de vidt forskellige. Et par af dem ligger på Trancosos Quadro, mens andre ligger direkte på den isolerede Espelho Beach. Nogle har 4-5 soveværelser, en stor pool og masser af fælles plads både inde og ude, mens andre er mere intime med 2 soveværelser.

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til