Gå til hovedindhold
Gal Oya National Park Sri Lanka

Gal Oya Lodge, Gal Oya National Park

Safari i Sri Lanka i smuk og uberørt nationalpark - og fra vidunderligt eco lodge

En af Sri Lankas mest spektakulære nationalparker, Gal Oya, er også en af de mindst besøgte. Parken burde i vores optik være fast bestanddel på enhver rejse til Sri Lanka, ikke mindst pga. skønne og sympatiske Gal Oya Lodge. Alligevel er den stadig en velbevaret hemmelighed

Forvent bjerge og gigantiske klipper med storslåede udsigter, tæt jungle og åbne savanner, et mangfoldigt dyreliv, bådsafari på den store Senanayake Samudra sø, og ikke mindst mødet med Sri Lankas oprindelige folk, veddaerne.

Mød veddaerne

Jeres base er skønne Gal Oya Lodge - et lille ecolodge af høj kvalitet og med et vedda-samfund som nærmeste nabo. Veddaerne levede indtil for nyligt som jæger-samlere i og af skoven. De fleste af dem er nu mere eller mindre blevet opslugt af moderniteten og migration mod byerne. Men der eksisterer stadig få småsamfund, der kæmper for at holde fast i århundrede gamle traditioner og give deres kultur videre til næste generation.

Udover det unikke møde med veddaerne, så er Gal Oya også eneste sted i Sri Lanka, hvor man kan opleve at sejle på safari og måske se svømmende elefanter.

Veddaerne i Gal Oya er et af disse steder, og lodgen har et nært forhold til dem. Det er ret specielt at komme på tur med en, der har levet som jæger-samler og kender skoven på en helt anden måde end alle os andre. 

Sejl på safari

Udover det unikke møde med veddaerne, så er Gal Oya også eneste sted i Sri Lanka, hvor man kan opleve at sejle på safari og måske se svømmende elefanter. Suppleret med ture i jeep og til fods og under kundig ledsagelse af suveræne rangersm, er der lagt op til naturoplevelser, der går lige i hjertet.

Gal Oya Lodge

Gal Oya Lodge er lækkert på den intilligente måde, for man tager naturbevarelse og sin rolle i lokalsamfundet dybt seriøst. Og det er faktisk noget af det, der gør besøget til en helhedsoplevelse, hvor naturen og dyrelivet suppleres med personlighed og indlevelse. Al personalet er fx fra lokalområdet, så I vil opleve at være gæster i deres samfund.

Maden er dugfrisk, for alle råvarer dyrkes på stedet eller købes ind lokalt. Møblerne er håndlavet af kunstfærdige, lokale landsbyboere. Og så driver Gal Oya Lodge et lille center, der forsker i naturbevarelse, sammen med nogle lokale NGO'er. Alt sammen elementer, der er med til at give en vis samhørrighed med de mennesker og den natur, man besøger. 

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.