Gå til hovedindhold
Cottar's 1920 Camp, Masai Mara

Langtidsrejser, barselsrejser, orlovsrejser, “workation” eller bare familietid?

En (lang) pause fra hverdagen

Hvad end vi vælger at kalde rejsen - den der “once in a lifetime”, lange rejse - ja, så oplever vi at kernen altid er den samme. Vi vil trække stikket og opleve verden. Sammen. Og det stiller krav.

For hvordan i al verden griber man lige sådan en rejse an? Det er som om, alt ændrer sig, når rejsen går over et par uger eller tre.

Logistikken bliver mere kompleks, praktikken fylder, man bliver grebet af stemningen og vil det hele - på den halve tid. Og hvad med børnene? Og budgettet?

Bawah Island

Klog af erfaring - når en ferie bliver en rejse for livet

I We Travel er vi efterhånden blevet ret skrappe til langtidsrejser. Det kom faktisk lidt ud af det blå. For vi har ikke gjort et stort nummer ud af det - vi har bare gjort det.

Fordi vi selv har rejst i flere måneder ad gangen selv - både før vi fik børn, med baby på maven, med børn i begge hænder og med teens.

Alt sammen helt forskellige, men vidunderlige rejser, hvor planlægning og læring har været afgørende.

“The less you travel, the more you experience”

Og det er den viden, sammen med alle vores gode partnere rundt i verden, vi bruger i dag til at frembringe langtidsrejser for dig og jer.

Vi har samlet en række råd, eksempler og inspiration herunder - så er der større chance for, du ikke begår nogle af de fejl vi har gjort.

Galapagos Safari Camp, Santa Cruz, Ecuador

Galapagos Safari Camp, Santa Cruz, Ecuador

Hvad er formålet rejsen?

Egentlig et simpelt spørgsmål, men ofte stikker det dybere. Nogle kan skrabe en masse ferie sammen og vil “bare” gerne opleve med ungerne, mens andre nævner “udbrændthed” og afstresning. Et andet fint svar har været “familie-teambuilding”. At skabe fælles minder.

Helt overordnet søger de fleste tid sammen, men husk at mærke efter, hvad I ellers går og drømmer om. For dét kan definere, hvordan I egentlig skal rejse.

Halvanden måned på en lille ø i Thailand

En familie trængte til at trække stikket. Fuldstændig. Det blev til nogle måneder i Østen og for at få ro på lavede Jakob generelt lange ophold på min. 10-14 dage samme sted - ét sted endda halvanden måned i en thai villa på en lille ø i Thailand. Det gav en base og en hverdag, som var helt rigtigt for dem.

Leder du selv efter mulighed for villaer i Østen kunne det fx. være:

Hvor går rejsen hen? - om fixpunkter og rute

Nogle starter med en drøm - at de altid har villet opleve Japan. Andre et behov - om at trække stikket på en strand. Andre igen er måske begrænset af sæson. Eller et ønske om at børn såvel som voksne skal opleve andre kulturer, andre folkefærd og religioner - men i øjenhøjde.

Cottar's 1920 Camp, Masai Mara

Cottar's 1920 Camp, Masai Mara

Uanset skal der findes nogle destinationer(er), en rejserute og ofte er det ud fra nogle fixpunkter eller interesser at jeres rejserute skal bygges op.

Det kan også spille ind, om I rejser med baby eller teens - ikke dermed sagt, at I ikke kan rejse i Japan med en baby (det har Berit gjort) eller at en teenager ikke kan finde noget at lave på Den Dominikanske Republik (det har Lars’ søn bestemt gjort), men det skal være rigtigt for jeres rejse.

Er børnene større kan det give god mening at involvere dem. Har de noget de drømmer om at opleve? Hvis ikke, så sæt dem måske på en opgave om at finde én ting de vil. Måske I også bliver overrasket over svaret.

Så helt basalt - du og din familie er ikke som alle de andre, så det skal jeres rejse heller ikke være. Det er bare med at finde den helt rigtige kerne for jer og så bygge op derfra.

Bliver det for langhåret, så ringer I bare :)

Drømmen om Galapagos i roligt tempo

En familie drømte om at øhoppe på Galapagos, men i et roligt tempo så deres to små børn kunne følge med. Med to måneders rejsetid var det endelig muligt - og dermed stykkede Karin resten af rejsen sammen med Galapagos som omdrejningspunkt. Det blev to fine måneder i Costa Rica, Panama og Ecuador/Galapagos.

Nikoi turtle

Sæt farten ned og oplev mere - om tempo og baser

Om I rejser i 4 uger eller 4 måneder, så oplever vi ofte, at ambitionerne er (for) store i forhold til, hvor mange lande/destinationer, man ønsker at opleve. Det plejer vi altid at udfordre, for nok kan man klare en spurt, men når man er ude på et marathon, så skal der andre teknikker til.

Det lyder skørt men: "The less you travel, the more you experience"

Sæt ambitionsniveauet ned og fordyb jer i destinationen. Lav færre velvalgte stops. Hav tid til at komme ned i gear, opleve mere, kradse i overfladen. Tid til og med familien, en bog, til at kede jer og være en del af det lokale liv. Det er en del af oplevelsen.

Vi har selv har rejst i flere måneder ad gangen selv - både før vi fik børn, med baby på maven, med børn i begge hænder og med teens.

Så kan I sagtens tage et par “sprints” her og der med mere transport og stops med få nætter; men husk de gode baser. Det skaber balance.

Det er her vi også skal nævne togruter, godt vejr (og det modsatte) samt flyruter, der både kan give muligheder og udfordringer. Det er en god ide, at blive venner med disse og finde den gode løsning for hele familien.

Barracuda. Itacaré, Bahia, Brasilien

Barracuda Boutique Hotel, Itacaré, Bahia

Mere end bare en pris på rejsen - forskellighed og fordybelse

Om I har 50 eller 500.000 kr. kan I sagtens tage en længere rejse. Det handler bare om, hvordan rejsen stykkes sammen.

Vi elsker selv både de simple og charmerende homestays, som giver nærvær og store oplevelser for små penge - og de ypperlige hoteller i verdensklasse, der har omtanke og oplevelse som DNA.

Rejser kan gøre godt, hvis de gøres ordentlig.

Faktisk mener vi alle rejser bør veksle i niveau. Det skaber afveksling, forskellighed og fordybelse.

Har I boet og rejst intenst og fået en masse oplevelser kan det være en ypperlig boutique-villa der skaber roen før rejsen går videre. Og omvendt kan den simple jungle-bungalow være lige præcis den kontrast, der bringer jer helt tæt på lokallivet og roen.

Hvad der er rigtigt for jer afhænger af super mange ting som alderen på børnene, tid, budget etc., men uanset længden på rejsen er vores erfaring at afvekslingen skaber de største oplevelser.

Og at det typisk er, når I er helt tæt på naturen, dyrelivet og lokallivet, at I virkelig kan huske stedet og oplevelsen efterfølgende.

At kunne veksle i niveau er hele vores fundament og noget, der ligger vores hjerte nært. Ikke mange evner at skifte mellem forskellige verdener - og skabe oplevelser på forskellige niveauer - det er vores metier.

Østafrika fra simple bush camps og vilde lodges

En familie med to større børn tog til Tanzania og Kenya i en måned og drømte om stilhed og stjernehimmel - og at komme HELT tæt på natur, kultur og dyreliv. Jakob lavede en fin kombination af både simple bush camps, vilde lodges og ypperlig barfodsstemning. Dermed blev den lange rejse afvekslende og aldrig kedelig. Kontrasterne gav noget at snakke om.

Chole Mjini, Mafia Islands

Chole Mjini, Mafia Islands

Et ord om ansvarlighed

Det er vidst ikke gået mange forbi, at vi tror på mere bevidsthed og ansvarlighed i rejsebranchen. Fordi at rejser kan gøre godt, hvis de gøres ordentlig.

Lige præcis langtidsrejser passer perfekt ind i den tankegang: Rejs mindre, men rejs længere - og bedre.

Det sidste kan vi hjælpe med, så jeres mønter kommer lokallivet og dem, der passer på naturen til gode. Så kan I skaffe tiden til den lange ferie, så er vi godt på vej sammen :)

Vi skræddersyr hele eller dele af rejsen. Vi kan flette ind og ud efter jeres behov og vores ekspertise. I er altid velkommen til en rejsesnak og en kop kaffe i vores blå veloursofa. Det koster ikke ekstra :)

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.