Gå til hovedindhold
Baan sabai villa om aftenen på Koh Jum Beach Villas, Thailand

Koh Jum Beach Villas, Koh Jum

Store villaer og økoluksus i en uberørt tidslomme på hemmelige Koh Jum

Er du til rustik og bæredygtig luksus, masser af plads og tilbagelænet atmosfære og ø-liv, så er Koh Jum Beach Villas måske noget for dig. 

Koh Jum - en regulær tidslomme

En time fra Krabi og Koh Lanta, lidt mere fra Phuket og blot 30 minutters sejlads fra Phi Phi. Man bliver faktisk lidt overrasket over, at steder som Koh Jum har fået lov at ligge uberørt hen, mens masseturismen er væltet ind over naboøerne.

Måske er det, fordi Koh Jums strande har et lidt mere gyldent skær end nogle af de postkorthvide alternativer, eller også er det fordi lokalsamfundet har insisteret på at holde store aktører ude og kun tilllade resorts med en vis lokal forankring og respekt for naturen. Formentlig er det en kombination.

Den lokale forankring og respekten for naturen er måske Koh Jums allerstørste styrke - for i modsætning til hoteller på de store, etablerede destinationer, der henter ansatte fra ind- og udland, så er langt det meste personale lokale. Og den stolthed og det nærvær, det fører med sig, er i vores øjne langt vigtigere end den polerede og fejlfri service, man ellers ofte møder.

På Koh Jum Beach Villas fortolker man nemlig luksus med bløde værdier i stedet for faciliteter. Her er luksus ligmed plads, privatliv, personlig service, en stærk lokal kultur og ikke mindst adgang til smuk og uberørt natur.

Koh Jum Beach Villas er det suverænt bedste resort på øen. Og selvom det er udenlandsk ejet, så stikker den lokale forankring dybt, og bæredygtighed er ikke blot et ord, men hele fundamentet.

strand og vand på Koh Jum Beach Villas, Thailand

Koh Jum Beach Villas

Luksus er følelser og natur

De 19 villaer varierer i størrelse, stil og beliggenhed. De fleste har direkte adgang til stranden, men et par stykker ligger lidt længere tilbage. Størrelsen går fra 1 til 5 soveværelser, så her er både noget til par og til større familier.

Nogle kommer med privat pool og nogle uden - nogle køles af aircon, andre er designet til at blive kølet naturligt af havets brise. Fælles for dem alle er et rustikt design med masser af naturmaterialer. Det er med andre ord lækkert på den afslappede og naturtro måde.

En lang gåtur på stranden er måske den største attraktion af dem alle, for her er ikke mange andre turister, så man kan nyde naturen og freden i fulde drag.

På Koh Jum Beach Villas fortolker man nemlig luksus med bløde værdier i stedet for faciliteter. Her er luksus ligmed plads, privatliv, personlig service, en stærk lokal kultur og ikke mindst adgang til smuk og uberørt natur.

Oplevelsen ligger i at påvirke dig emotionelt i stedet for dit forbrugsbehov. Og dine følelser og sanser bliver netop pirret af at falde i søvn til lyden af blide bølgeskvulp og havets lette brise, der køler din krop i tropenatten.

Fra jord til bord

Maden er så tæt på at være direkte fra jord til bord, som det kan blive på disse kanter. I hvert fald, hvis du vil det. Urter og salater høster man i resortets egen, økologiske have. Fisk og skalddyr kommer direkte fra de lokale fiskeres net (og ikke fra Thailands ellers berygtede fiskeindustri). Og resten købes så vidt muligt på det lokale marked.

Bevares, her er da også retter fra det internationale menukort, hvis man får behov for lidt adspredelse eller at kunne tilfredsstille sine børn. Men det er som så ofte det lokale køkken, der er det bedste.

Koh Jum Beach Villas, Thailand

Koh Jum Beach Villas

Fornøj jer med ø-livets simple liv

En lang gåtur på stranden er måske den største attraktion af dem alle, for her er ikke mange andre turister, så man kan nyde naturen og freden i fulde drag. Og afvekslingen mellem at slentre i sandet, hoppe en tur i vandet og så stoppe op få en drink, lidt at spise og en sludder med de lokale er på mange måder den perfekte aktivitetscocktail på en dag i troperne.

Hvis det ikke er nok, så tag et spil volley eller petangue på stranden, mens du suger idyllen og atmosfæren til dig. En tur på paddle-board, i kajak, på mountain-bike eller til fods til toppen af det over 400 m højere Mt. Pu er også muligheder.

Snorkling og dykning lige ved Koh Jum er ikke imponerende, men I skal ikke langt væk, før det bliver det. Koh Jum Beach Villas ligger grund til øens eneste dykkercenter, så det er nemt og bekvemt at arrangere.

Beliggenhed

Koh Jum er overraskende nem at komme til. Fra lufthavnen i Krabi tager det blot 30 min med bil og 30 min med båd, inden man kan sætte fødderne i sandet. Samtidig er det nemt at integrere på et ø-hop. Vi kan nemt og til en overkommelig pris arrangere direkte speedbåd eller longtailbåd til alle øer i nabolaget.

Der er lokale restauranter og et par andre resorts langs stranden. Men husk at medbringe kontanter for der er endnu ingen hæveautomater på Koh Jum

Lignende indhold

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.