Gå til hovedindhold
strand, BABA Ecolodge, Koh Phra Thong, Thailand

BABA Ecolodge, Koh Phra Thong

Et vidunderligt anti-hotel på en ukendt ø i Andamanerhavet

Lad os slå det fast med det samme. BABA Ecolodge er ikke et hotel i normal forstand. Vi kalder det et anti-hotel. 27 forskellige træhytter  omgivet af jungle og palmer på en af Thailands mindst besøgte øer. En lokalforankret strandoplevelse, der går lige i hjertet.

Vi har et helt særligt forhold til BABA, og bl.a. derfor har Lars nu involveret sig ejermæssigt i stedet. Mere om det længere nede. Læs først med og forstå, hvorfor BABA har en særlig plads i vores hjerter.

Derfor er vi vilde med BABA Ecolodge

 • Smukt, fredeligt og langt fra den polerede masseturisme
 • Skabt med et stort hjerte i fællesskab med lokalsamfundet
 • Et uprætentiøst antihotel med højt til loftet og langt mellem hytterne
 • Et friskt og autentisk køkken, hvor menuen bliver skrevet på tavlen hver morgen.
 • Bål og BBQ på stranden og middage om langbord, hvis man har lyst.

BABA er på mange måder en følelse - et sted du ikke troede eksisterede i Thailand. Det har sin helt egen identitet. Et stolt folkefærd og en kultur formet af livet ved havet i grænselandet mellem Thailand og Myanmar. Det er et andet Thailand, end det du kender eller forestiller dig.

Ingen aircon, ingen pool, men 12 km uberørt strand

BABA Ecolodge ligger på en 12 km lang øde strand direkte ud til åbent hav. Smukt, roligt og konstant hører du havets brusen. Inde i bugten på den modsatte side er en mere rolig strand  - smukt beliggende og afskærmet fra det åbne hav. Vandet her fungerer som en pool, perfekt til små børn, eller en tur i kayak, inden du nyder en frisk pizza fra ovnen i strandbaren.

Hytterne er alle bygget på høje pæle med masser af luftgennemtræk. Derfor er aircon ikke nødvendigt. Brisen fra Andamanerhavet og den naturlige afkøling gør rigeligt sammen med loftviften, og det er faktisk langt mere behageligt end klassisk aircondition.

Faktisk har cirka halvdelen af øens befolkning fra ung til gammel et meget tæt forhold til stedet. Det mærker man også som gæst. Heldigvis. De kan være lidt mere generte og deres engelskniveau meget svingende, men det er en del af charmen her. Vi er på landet på den gode måde.

Her handler det om naturen, stranden, god mad og kolde drinks og det uformelle samvær med de øvrige gæster. Det er på en eller anden måde det simple og autentiske strandliv i troperne - bare pakket lidt lækkert ind. 

Lokalsamfundet er en del af BABA

Der bor cirka 300 mennesker på Koh Phra Thong. Omkring 50 af dem er beskæftiget på BABA. Det er et andet hjem for dem. Dermed er BABA den suverænt største arbejdsgiver på øen.

Faktisk har cirka halvdelen af øens befolkning fra ung til gammel et meget tæt forhold til stedet. Det mærker man også som gæst. Heldigvis. De kan være lidt mere generte og deres engelskniveau meget svingende, men det er en del af charmen her. Vi er på landet på den gode måde.

Unik natur

BABA ligger på en kilometer lang junglegrund med et nærmest savanneagtigt landskab på den ene side og den lange gyldne strand og marinenationalparken på den anden. I midten finder man den smukke, beskyttede bugt med strandbar, yoga-sala, kajakker og snorkeludstyr.

Her er aber og næsehornsfugle i træerne. Det er en lodgefornemelse bare på stranden, deraf navnet.

mad, BABA Ecolodge, Koh Phra Thong, Thailand

BABA Ecolodge, Koh Phra Thong

Kan vi se menukortet for i morgen?

Køkkenet på BABA er lokalt, ærligt og friskt. Menuen laves hver dag og skrives på tavlen i det smukke clubhouse, hvor man spiser både morgen og aften. Der gøres en dyd ud af ikke kun at have de 5 klassiske retter på tavlen. Du mærker, at du er et nyt sted. Forvent masser af frisk fisk og skalddyr, lokale specialiteter og diverse kreative indslag. Der er ingen stor kummefryser, så det er direkte fra hav og have til tallerken.

Frokosten spiser man typisk i bugten, hvor friske salater og juicer går hånd i hånd med pizzaer fra egen ovn. 

En gang om ugen er der BBQ på stranden med stort bål. En super hyggelig og dejlig uformel atmosfære og mulighed for at interagere med andre gæster.

Disclaimer

Lars, der er medejer af We Travel, er ved at overtage BABA Ecolodge sammen med en række andre mennesker. Det skal du selvfølgelig vide som kunde. Og vi har da også rigtig nok nogle ekstre fordele og bedre priser, end du ellers vil kunne finde.

BABA har en stor plads i vores hjerter. Det havde det allerede inden, Lars blev involveret. Men vores allerstørste interesse er kun at sende de rigtige mennesker dertil - for BABA er bestemt ikke for alle. Til gengæld er det sublimt for de rigtige.

udsigt til havet fra værelse BABA Ecolodge, Koh Phra Thong, Thailand

BABA Ecolodge, Koh Phra Thong

Ikke to hytter er ens

På BABA er ikke to hytter ens. Det giver stedet identiet og en kant, som andre steder ikke kan matche. De 27 forskellige “baans” minder mere om sommerhuse end hotelværelser. Nogle er gode til par, andre til familier med små børn og atter andre til familier med større børn eller sågar flere generationer.

Husene er placeret på hver sin side af den lange sandsti, der går gennem junglen, fra bugten i den ene ende til klubhuset, som restauranter hedder, i den modsatte ende. På junglesiden hedder de garden houses, mens de på strandsiden hedder seafront houses.

Selv fra garden houses er der max 80 meter til vandet, som man både kan høre og se fra terrassen. En af kvaliteterne er den gode plads og naturen mellem husene. Det giver en herlig følelse af fred og frihed, og man mærker virkelig, at her er det naturen, der regerer.

Langt væk, men stadig tilgængeligt

Når du hopper af longtailbåden i bugten, træder du direkte ned i vandet og får våde bukser. Der er ingen bådebro her. Faktisk er der sådan lidt en Robinson Crusoe-agtig følelse på BABA - uden at det skal lyde som en kliché. Men du er langt væk fra det klassiske Thailand, og ja det tager længere tid end til Phuket, men værre er det heller ikke. 

Det tager ca. 90 min med longtailbåd fra Kuraburi på Thailands vestkyst til Koh Phra Thong og BABA Ecolodge. Kuraburi ligger 2,5 timers kørsel fra Phuket eller blot 1 time fra lufthavnen i Ranong. Koh Phra Thong er oplagt at kombimere med et ophold i Khao Sok National Park eller en tur til Mergui, som den burmesiske del af Andamanerhavet hedder.

strand aerial, BABA Ecolodge, Koh Phra Thong, Thailand

Ansvarlighed

BABA Ecolodge startede som et socialt projekt under navnet Golden Buddha Beach Resort for mere end 20 år siden. Men selvom det i dag har skiftet navn og drives på lidt mere kommercielle principper, så er det lokale fundament stadig intakt og en mindst ligeså vigtigt del af operationen.

Den lokale forankring er nerven

Produkter købes lokalt. Honningen er fra bistader på øen, æggene fra den lokale kyllingefarm og fisken friskfanget af lokale. Der er bygget eget vandtårn med lokal arbejdskraft, så der er hverken behov for plastikflasker eller dyre dråber fra Perrier. Det passer ikke ind her - heldigvis. Det er tilmed lykkedes at lave en aftale om at få fadøl til BABA - så heller ingen øl-flasker.

Pga. vejret er BABA lukket 4-5 måneder i vores sommermåneder, men størstedelen af de ansatte er også tilknyttet, når der er lukket. En tjener bliver til en tømrer eller havemand og sikrer, at både BABA og øens beboere kommer igennem regntiden. De to ting skal gå hånd i hånd.

Besøg den lokale skole, tag en tur ud med BABAs personale, og du møder autenticitet, varme og deres familie og venner.

Solceller og genbrug

Der er ikke landstrøm på det meste af Koh Phra Thong, heller ikke på BABA. Varmt vand og el kommer derfor fra en blanding af solceller og en generator. Sammenlignet med andre resorts er strømforbruget relativt lavt - bl.a. fordi her ikke er aircon, som normalt æder over halvdelen af strømforbruget på konventionelle hoteller. Der tænkes i genbrug, affaldshåndtering er på europæisk nveau. Alt personale har en fast tjans med at gøre strandene rene - året rundt - og både gæster og landsby opfordres til at deltage.

BABA er på ingen måde i mål med indsatser på disse områder. Det er en tidskrævende proces, som alle har fokus på og som tages alvorligt. Det tager tid og koster ressourcer. Men BABA er skabt ud fra ønsket om at skabe en varig og sund arbejdsplads på Koh Phra Thong, der bidrager og som samtidig kan give gæsten en autentisk og  indholdsrig oplevelse.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.