Gå til hovedindhold
Wayo Manyara Green Camp, Tanzania

Jakob Ro Jørgensen

Direktør, medejer, blæksprutte og rådgiver

We Travel er en drøm, der byggede sig op over mange år. Ideen fik ofte fart, når jeg var ude i verden til klassiske store BtB-rejsemesser. Jeg oplevede, at det hele lignede lidt hinanden, kæder fusionerede og andre giganter konsoliderede. Det var et kapløb med volumen som mål, hvor en rejsende blot blev endnu en “PAX” i et regneark. Det var ikke en retning, jeg kunne se mig selv i, og jeg mente, at der burde være en anden vej. We Travel vejen.

Helt tilbage fra min universitetstid, hvor jeg skrev speciale om netop rejsebranchens udfordringer, har jeg haft en klar ide om, at der måtte være en forretning i at tænke langsigtet med fokus på den gode lokalforankrede oplevelse. 

Det blev starten på We Travel, og idag kan jeg se, at behovet for den ansvarlige rejse er endog meget i vækst, og ligeså er der plads til et bureau med klare værdier og holdning. 

Jeg har arbejdet professionelt med rejser de sidste 15-20 år. Jeg var i en del år med i ledelsen i Nyhavn Rejser, med fokus på udvikling af produkter og destinationer. Mit personlige omdrejningspunkt har altid været Sydøstasien, som står mit hjerte meget nært. Jeg er en detail-research-specialist, som elsker at udfordre det konventionelle. Finde måder til at udvikle og udfordre. Rundrejser for familier, blande guesthouses og Six Senses i Vietnam. Vandre i stedet for at køre på Serengeti.

Jakob Ro Jørgensen

Jakob Ro Jørgensen

Netop safari og Østafrika er kommet til i mine år i We Travel, og Kenya og Tanzania er gode eksempler på klassiske safaridestinationer, vi forsøger at nytænke med gode partnere. Kom ud af jeepen, bo i mobile telte, søg mod nye områder. Den konstante udvikling er vigtig. Rejser er ikke statiske, intet står stille. Vi ønsker at sikre denne evolution.

Min personlige motivation for at starte We Travel har været at kombinere egen og kunders rejselyst, et ønske om skæve autentiske oplevelser og et stærkt behov for at gøre en reel forskel.

Års erfaring har lært mig, at de bedste oplevelser opstår når lokalsamfundet høster frugterne af dit besøg. We Travel er grundlagt på et fundament, der rækker langt ud over bundlinjen. En klar ambition om at sprede indtægteren fra rejserne på flere hænder, og gøre reel social ansvarlighed til en regel. Ikke en undtagelse.

Personligt er jeg gift og har tre børn, som jeg gladeligt tager med ud i verden som testpersoner på det næste We Travel eventyr.