Gå til hovedindhold
Den Dominikanske Republik

We Travels Dominikanske Kompas

Hvor, hvornår og hvorfor? En lille FAQ til Den Dominikanske Republik

Hele vores målsætning er at vise jer, at Den Dominikanske Republik er meget mere end all-inclusive standferie. At få jungle, nationalparker, storbyliv, strandlandsbyer og mangfoldigheden frem. Altsammen på små, privatejet boutiquehoteller, lodges, haciendas og som glamping. Og lige så vigtigt - i samspil med lokalsamfundet.

Vejr og sæsoner på Den Dominikanske Republik

Hvornår er det bedst at rejse til Den Dominikanske Republik? Det korte svar er, at I kan rejse hertil hele året. Højsæsonen er i vinterhalvåret fra cirka november till april. Det regner mindre og vejret viser sig generelt fra sin bedste side.

Men det sagt - det er også fint at besøge landet i vores sommerferie.

Jeg er kommet på den Dominikanske Republik i over 20 år, og aldrig fået ødelagt en rejse. De mest regnfulde måneder med størst risiko for orkan er i august og september. Men vi fraråder ikke rejser på noget tidspunkt.

Lars, We Travels ekspert på Den Dominikanske Republik

Mange vil gerne opleve migrationen af pukkelhvaler, som er fra december til marts i Samana-bugten i nordøst.

Helt generelt er det altid varmt og strandvejr uanset årstid. Det gør det til en helt perfekt helårsdestination.

Santo Domingo, Den Dominikanske Republik

Santo Domingo, Den Dominikanske Republik

Vi har udvalgt tre områder - lær dem at kende her:

I We Travel har vi valgt at fokusere på tre primære områder af Den Dominikanske Republik. Fordi disse områder giver de bedste oplevelser, fordi vi kender dem indgående og fordi de hver især (og måske sammen) kan give jer den fuldendte oplevelse af 'det ægte' Den Dominikanske Republik.

Santo Domingo

…eller nærmere bestemt Zona Colonial. Hovedstaden er en millionby og en af Caribiens få reelle storbyer. Men det er det historiske centrum, der er interessant. Byen ligger centralt på den sydlige kyst af landet direkte ud til havet.

Det gamle koloniale centrum har gennemgået en positiv udvikling de seneste år. Historiske bygninger og gader er nænsomt renoveret. Restauranter, caféer og gallerier er skudt op.  Det er blevet hipt og boheme-populært at bosætte sig her. Familier med små børn tager på søndagstur og får is, kager, god mad og drikke.

Energien er god og sikkerheden fin i bydelen. Et perfekt sted at starte eller afslutte en rejse. Vælg fx. at bo på boheme-oasen Mosquito Boutique Hotel, art deco-villaen Hotel Villa Colonial eller det elegante Billini Hotel.

Las Terrenas, Den Dominikanske Republik

Las Terrenas, Den Dominikanske Republik

Samana-halvøen

Samana-halvøen er som Jurassic Park - ekstremt grønt, frodigt og bjergrigt med azur-farvet hav, bugte, klipper og koraller hele vejen rundt. En unik peninsula med et utal af oplevelser tæt på.

Den smukke frodige halvø i nordøst har alle dage (heldigvis) undgået masseturismens fokus. Her er et mere autentisk udtryk og i We Travel er vi ekstremt glade for Samana. Det er derfor også området, hvor vi har flest strandhoteller, bungalows og eco-lodges.

På den sydlige del ligger Las Terrenas, som er den mest kendte strandby. Det er blot et par timers kørsel fra Santo Domingo. Her er vi fx vilde med Saman Boutique Hotel. På nordspidsen finder I den søvnige landsby Las Galeras, hvor tiden stadig står stille. Stederne heromkring er unikke og naturen spektakulær. Her ligger både Villa Serena og den hvide drøm, Hotel Todo Blanco ud til det smukke hav. Midt imellem finder I El Valle; et jungleområde, hvor I bor midt i primær regnskov, men samtidig få meter fra paradisstrand. Det er en ganske sjælden og ret vild kombination - og I får det ikke bedre end på El Valle Lodge.

Byen Samana på sydsiden af halvøen er et vigtigt hub for ture og udflugter i Samana-bugten. Både til Los Haitises Nationalparkens mangrover og ikke mindst ud på vandet, hvor hvalerne søger til om vinteren. Det er et must, når I er her. Og Hacienda Cocuyo fuldender oplevelsen.

Cabarete, Den Dominikanske Republik

Cabarete, Den Dominikanske Republik

Den nordlige kyststrækning

Mange kender Puerto Plata med dens store hoteller og all-inclusive-koncept. Af samme grund undgår vi helt dette område og holder i stedet fokus på stederne øst og vest herfor:

På den østlige side af nordkysten finder I de smukke strande i Cabrera og Playa Grande, hvor er specielt vilde med den boho-chic'e strandperle Playa Grande Beach Club og det atmosfærefyldte Catalina Tropical Lodge. Et par timer mod vest har I surfstedet Cabarete og her er både surfer-stemning på El Encuentro Surf Lodge, barfodslækkert på Natura Cabana og sågar mulighed for glamping i højlandet.

Endnu længere vestpå, tæt på Haiti, ligger den smukke nationalpark Monte Cristi, hvor vi har udvalgt det smukke Punta Rucia Lodge. Egentlig kan vi være behjælpelig med ture og overnatningssteder hele vejen ud mod Haitis grænse.

…Og så - ingen regler uden undtagelser.

Normalt vil vi ikke anbefale Punta Cana som (ligesom Puerto Plata) er kendt for store hotelkomplekser og all-inclusive. Men vi har dog fundet et enkelt ganske overdådigt villa-resort, som vi er glade for, ligesom vi har nogle fine muligheder for villaudlejning til den store familie eller generationsrejsen. Men vi holder os (langt) fra de store kædehoteller.

Lokal dame drikker kaffer, Den Dominikanske Republik

Lidt om sikkerhed, sprog, og transport

Afstande og ruter:

Vejene er generelt gode på den Dominikanske Republik. Dog er nogle af vores overnatningssteder bevidst valgt fordi de er langt fra alfarvej, og på landet er det stadig langsomt og bumlende infrastruktur. Men det virker. Landet er på størrelse med Danmark, så afstandene er til at have med at gøre. I kan fint kombinere 2-3 steder og ikke blive kvalt i transport.

Transfers eller kør selv?

Mange vælger at leje bil og køre selv på Den Dominikanske Republik. Det giver frihed og fleksibilitet. Men undgå bil i hovedstaden. Vil I have transfers arrengeret så gør vi også gerne det. Så skal I ikke tænke på noget. Har I mod på det, kan I altid leje bil, 4WD eller motorcykel for en dag. Det giver mulighed for at køre på opdagelse i lokalområdet.

Hvad med sproget?

Sproget er spansk og smilet stort. Jo mere på landet I kommer, jo mindre engelsk. De lokale er generelt ikke super gode til engelsk, men de forsøger og gør I det samme, virker det fint. Tegnsproget på Den Dominikanske Republik er imponerende.

Er det sikkert?

Sikkerheden i landet er generelt god. Men som i alle tredjeverdenslande skal I tænke jer om. Mange af vores bungalowhoteller ligger stille og roligt, og jo længere I kommer på landet des mere sikkert.

I hovedstaden, Santo Domingo skal I som grundregel holde jer til den gamle bydel. Her kan I fint gå rundt om aftenen; sikkerhed er et fokusområde. Undgå at tage de dyre smykker eller det fine ur på. Men der er lys på gaden, turistpoliti og en befolkning, der ønsker, at du har en god oplevelse.

Hacienda Cocuyo, Samana-halvøen, Den Dominikanske Republik

Hacienda Cocuyo, Samana-halvøen

Hvem samarbejder vi med, og går de op i bæredygtighed?

Vores samarbejdspartnere er små, enkelmandsejede boutiquehoteller, bungalow-steder og eco-lodges. Nogle er ejet af dominikanere, andre af udlændinge. Her er ingen professionelle investorer, men udelukkende passionerede mennesker, der er faldet for en lille landsby eller et område, hvor de i samspil med de lokale udlever en drøm. Hjertet og passionen er drivkraften.

Vi har besøgt alle de steder I finder på vores hjemmeside, og vi kender de fleste af ejerne. Vi går langt udenom kædehoteller og holder os fra alt, der hedder all-inclusive.

Lars, We Travels ekspert på Den Dominikanske Republik

Det bæredygtige og ansvarlige element i hoteldrift er altid vanskeligt at måle. Men det er ekstremt vigtigt for os at mærke, at ejerne indgår på lokalsamfundets præmis. Ikke omvendt. At de lokale drager fordel af, at der er et lille hotel i deres område. Jeres besøg skal gavne andre end jer og hotellet.

Vi oplever, at alle vores partnerhoteller tager dette meget seriøst. De er ikke alle lige langt på den bæredygtige rejse, men der er en reel vilje til forandring, bevægelse og fremdrift. Det er sådanne sympatiske steder og mennesker, vi ønsker at arbejde med. Dem, der aktiverer den lokale arbejdskraft og passer på det område og den natur, de har hjem i - det er jo netop derfor vi kommer på besøg.

Se alle vores hoteller på Den Dominikanske Republik HER.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.