Gå til hovedindhold
Wayo Serengeti Walking Camp

Det ultimative safarieventyr i det nordlige Tanzania med miniekspedition i Serengeti

13 dage fra kr. 53.000 v/6 personer

Vi har sat en sublim og unik safari sammen i fællesskab med en af vores meget tætte samarbejdspartnere i Tanzania Jean de Plesis fra Wayo Africa. Oplev bl.a. Serengeti og Ngorongoro-højlandet til fods langt fra alle andre.

Derfor skal du tage på denne rejse

 • Kom helt tæt på naturen med nogle af de bedste guider i Tanzania.
 • Den fedeste bush camp ved en flodseng i Lake Manyara.
 • Trekking og telt-camping i et afsides område af det smukke Ngorongoro-højland
 • Miniekspedition til fods på Serengeti-sletten - i ellers lukkede områder.
 • Alt inkluderet på stort set hele rejsen (også drikkevarer)

Sig farvel til de andre turister og oplev safari som få andre. Kør på cykel til skjulte vandfald, sejl i kano mellem flodheste og flamingoer, gå på hængebroer i trætoppene og oplev ikke mindst Ngorongoro og Serengeti på walking-safari langt fra alfarvej

Den ultimative safari for naturelskere og alle andre med hang til at komme væk fra strømmen og få en af den slags oplevelser, der vil sidde i kroppen resten af livet. Vel nok den mest sublime oplevelse af det nordlige Tanzania. Det er ikke fysisk hårdt, men det kræver, at man er glad for at komme helt tæt på naturen.

Om Jean og Wayo Africa

Jean er en af pionererne i den tanzanianske safariindustri og har bl.a. har været vært på safariprogrammer på National Geographic. Han har trænet de lokale rangers, pioneret walking-safari i Ngorongoro-højlandet og på Serengeti-sletten og trænet børn uden uddannelse op til at blive nogle af de bedste guider.

Få ved mere om det nordlige Tanzania end Jean, og derfor er han også blandt de bedste til at få folk væk fra turiststrømmen og kombinere klassisk jeep-safari med aktiviteter til fods, på cykel, i kano mv.

Jeans og Wayo Africas camps i Lake Manyara National Park og på Serengeti-sletten er nogle af de bedste, små bush camps i det nordlige Tanzania. Og hans walking camps i områder af Serengeti, som få andre har adgang, byder på nogle af de vildeste og mest unikke naturoplevelser i Afrika.

Derfor skal du opleve safari til fods

 1. Du bliver en del af naturen i stedet for bare tilskuer.
 2. Det er muligt at opleve steder, som andre ikke har adgang til.
 3. Ren og skær natur - uden forstyrrende lyde fra biler og andre turister. 
 4. Du får virkeligt vækket dine sanser, når du føler, lytter og dufter bushen og dyrene
 5. Du går i sporet fra elefanter, løver, leoparder og alle de andre dyr
 6. Det er en nærmest transformativ oplevelse, hvor man virkelig føler sig forbundet til naturen.
 7. Du lærer at observere vindretningen, læse dyrenes spor og forstå deres reaktionsmønstre.
 8. Du oplever en mere eventyrlig og intim form for safari end i en bil.
 9. Det er spændende, men ikke farligt
Wayo Serengeti Walking Camp

Dag 1: Afrejse

Dag 2: Ankomst

Ankomst til Kilimanjaro og transfer til Arusha, hvor I har den første nat på Rivertrees Country Inn lidt uden for byen

Dag 3: Lake Manyara

I dag begynder jeres safarieventyr for alvor. I bliver hentet af jeres jeep og ekspertguide, der vil følge jer de næste 9 dage. Efter et par timers kørsel, ankommer I til periferien af Lake Manyara.

I skifter til cykel og kører til et smukt vandfald og gennem landsbyer det sidste stykke ind til selve Lake Manyara National Park. Ved indgangen til parken samler jeepen jer atter op, og I kører game drive ind til campen, der ligger på det smukkeste spot et godt stykke fra vejen.

En dukkert i vandfaldet. Sundowners om lejrblet. Middag under åben himmel i det udtørrede flodleje med sand mellem tæerne. Måske en af parkens elefantflokke vandrer forbi for at drikke af poolen for foden af vandfaldet. Det er ren balsam for sjælen.

Dag 4: Game-drive og kanoasejlads

Kanotur på Lake Manyara. Flodheste, pelikaner, flamingoer og dyrelivet set fra vandsiden. Mere game drive i den smukke og skovklædte park, der er kilet ind mellem selve Lake Manyara og den stejle skråning fra Rift-kløften ene side.

Dag 5: Til Ngorongoro-højlandet

Turen fortsætter nu til Ngorongoro-højlandet, der ligger et par timers kørsel fra Manyara. Eftermiddags game drive ned i Ngorongoro-krateret - et af det smukkeste og mest unikke steder på kloden. Det er dog også yderst velbesøgt, så oplevelsen her skal deles med mange - og det kan godt være lidt af et antiklimaks.

Ankomst sidst på eftermiddagen til Wayo Ngorongoro classic camp (også kendt som Mysigio) - en skøn, lille bush camp væk fra de mange lodges ved nedkørslen til krateret.

Dag 6: Trekking og teltcamp i højlandet

Sammen med jeres guide og en bevæbnet med park-ranger bevæger I jer nu ud i højlandet til fods. For de fleste er Ngorongoro bare et krater og muligvis nogle lidt for kommercielle masai-landsbyer. Men bevæger man sig en smule væk fra strømmen, så er greater Ngorogoro Conservation Area, som det hedder, en vanvittig spændende natur- og kulturoplevelse.

I går langs kanten på den uberørte vestllige del med en fabelagtig udsigt udover krateret. Landskabet er en blanding af tæt skov og beplantning og mere åbne vidder. Hold godt øje med dyrene, for de kommer også herop. Koncentrationen er bare ikke lige så tæt. I møder venlige masai’er undervejs

Dag 7: Fra højlandet til Serengeti-sletten

Den smukke køretur fra Ngorongoro-højlandet og ned til Serengeti-sletten går gennem Masai-landsbyer og store skråninger med akacietræer og masser af vilde dyr. Forude ligger sletten som en massiv dyne, der bare fortsætter ud i uendeligheden.

Ankomst til Wayo Serengeti Walking Camp hen på eftermiddagen. Om vinteren foregår turen i forskellige områder af den sydlige del af Serengeti. Placeringen bliver tilrettelagt efter gnuernes og zebraernes vandring.

Om sommeren er migrationen i det nordlige Serengeti, så her rykker turen derop. Det er en længere, men enestående køretur, som kan erstattes af fly eller brækkes over med en overnatning midt på.

Sundowners og historier om lejebålet, middag under åben himmel og forberedelse på næste dags ekspedition.

I er i et område af Serengeti, hvor næsten ingen andre har adgang. Bilen må køre ind til campen, men herfra foregår alt til fods. 

Dag 8-9: Mini-ekspedition på Serengeti-sletten

Walking-safari i ellers lukket område af Serengeti. Det her er den ægte vare. Ingen andre turister, ingen støj fra biler. Bare jer, guiderne, den rå natur og de vilde dyr.

I går fra sted til sted. Personalet sørger for at pakke lejren sammen og slå den op det nye sted, så den står klar, når I kommer frem hver dag.

I overnatter på komfortable madrasser med lækre dyner i 3-personers letvægtstelte med kig til stjernerne. Der er seperat "badeværelse" med bucket-shower og komposttoilet. Selvom I er langt ude, kan det godt gøres en smule behageligt.

Lejren består derudover af et lille messetelt, hvor man kan spise og hænge ud, hvis det skulle regne. Men ellers foregår det mest af tiden i lejren under åben himmel. Under akactie- eller baobabtræer, omkring lejrbålet, ved spisebordet eller i campens periferi med kig til dyrene.

Det er en vild måde at opleve Serengeti på, men på mange måder også den eneste rigtige. I har en specialtrænet walking-guide med på hele turen, ligesom der også er en park-ranger med. De bærer begge riffel. Det skal de, for det kan potentielt være farligt. Det er det dog yderst sjældent, hvis blot man følger deres anvisninger - for dyrene er mere bange for jer, end I er for dem.

Det kræver selvfølgelig lidt eventyrblod i årerne, men har du det, så er det en fuldstændig enestående og nærmest transformativ oplevelse.

Dag 10: Retur til den “normale” del af Serengeti

I bliver hentet i campen og kører nu ud af walking-zonen til Wayos Green Camp Serengeti. Den lidt mere permanente bush-camp ligger om vinteren på en skråning på Nabi Hill, mens den om sommeren ligger ved en næsten udtørret flodseng ved Kogatende i nord. 

I er sådan set stadig i vildnisset, men nu kan I atter støde på andre mennesker og jeeps.

Dag 11: Game drive Serengeti

Hæng ud i campen og nyd den sidste hele dag på Serengeti-sletten eller tag på så meget game drive, I har lyst til.

Dag 12: Fly fra Serengeti til Arusha

Game drive til nærmste airstrip for fly henover sletten og Ngorogoro-krateret til Arusha. Transfer til Katambuga Lodge, hvor I har et day room, inden I forstætter til lufthavnen i Kilimanjaro for at påbegynde hjemrejsen.

I kan selvfølgelig også fortsætte rejsen. Det kunne være at fordøje eventyret fra et masai-ejet ecolodge på Kilimanjaros skråning med gæstfri værtsskab og storslået udsigt. Eller flyve til Zanzibar for afslapning på stranden, Chumbe eller Mafia for at snorkle eller Fanjove for at opleve en paradisø langt fra det hele.

Dag 13: Hjemkomst

Vi skræddersyr rejsen til jer

Et eventyr som dette kan tilrettelægges på et hav af forskellige måder - alt afhængig af tid, budget og interesser. Man kan “nøjes” med et par dage i Wayos Walking Camp og gå dagsture derfra. Det er både billigere og lidt mere komfortabelt, da lejren ikke bliver slået ned og sat op et nyt sted hver dag.

Omvendt kan man også forlænge turen til fods - faktisk er det muligt at arrangere ekspeditioner helt op til 14 dage, hvor man ikke møder andre mennesker. Så stor en del af Serengeti er lukket land for de fleste.

Wayo Serengeti Walking Safari Camp, Tanzania

Wayo Serengeti Walking Safari Camp, Tanzania

Vejledende pris

Pris pr. person v/6 personer 

 • Hele året: 53 - 55.000

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse, Danmark - Kilimanjaro t/r
 • Transfer til Arusha ved ankomst
 • 1 nt på lækkert lodge ved Arusha
 • 2 nt på Manyara Green Camp, inkl. alle måltirder og drikkevarer
 • 1 nt Ngorongoro på Mysigio Camp, inkl. alle måltider og drikkevarer
 • 1 nt Ngorongoro i letvægts trekking-camp,
 • 1 nt Serengeti i Wayo Serengeti Walking Camp
 • 2 nt Serengeti i letvægts trekking-camp
 • 2 nt Serengeti i Wayo Serengeti Green Camp
 • Fly fra airstrip på Serengeti til Arusha
 • Dayroom på lækkert lodge ved Arusha og transfer mellem lufthavne.
 • Privat 4x4 safarijeep med ekspertguide fra dag 3 til 12
 • Alle måltider og drikkevarer fra dag 3 - 12
 • Bevæbnet ranger på alle dage til fods
 • Alle nævnte safariaktiviteter (cykel, kano, jeep, trekking)
 • Alle nationalparkgebyrer og camping fees.

Bemærk

 • Kontakt os for priser, hvis I er flere eller færre end 6. Hvis I rejser med børn. Ellers hvis I vil have et skræddersyet forslag, der passer lige til jer.

Lignende indhold

Kompromisløst sommereventyr i Colombia

22 dage fra kr. 29.000, børn fra kr. 22.000

Lokalkultur og koralrev på øhop fra Zanzibar til Chumbe

12 dage fra kr. 16.000, børn fra kr. 12.000

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.