Gå til hovedindhold
Fanjove Island, Tanzania

Sommereventyr i Tanzania - fly-safari og ø-hop langt fra alfarvej

Vild safari i Tanzanias to største nationalparker og øhop til Mafia-øerne og jomfruelige Songo Songo. En helt unik rejse, der bringer jer langt fra alfarvej og har næsten alt inkluderet. Skræddersyet til eventyrlystne familier og perfekt som sommer- eller efterårsferie.

Noget af det særlige ved denne rejse

 • Vild safari i Tanzanias to største og mindst besøgte nationalparker.
 • 10% af Afrikas løver og nogle af de største bestande af elefanter
 • Lækre telt-camps med autentisk atmosfære og suveræn beliggenhed 
 • En Robinson Crusoe-hytte i trætoppene og super snorkling på Mafia-øerne
 • Økoluksus og kridhvide strande på paradisiske Fanjove Island
 • Alle måltider inkluderet og på safari-delen også aktiviteter og drikkevarer.

Tag på det ultimative familieeventyr med safarifly rundt i det sydlige Tanzania. Til nationalparkerne Nyerere (også kendt som Selous) og Ruaha, der begge er større end Serengeti, men kun har en brøkdel af besøgende. Til vild og autentisk safari fra luksuriøse teltcamps og hele 10% af Afrikas løvebestand. Og til fredelige paradisøer,  i det Indiske Ocean, hvor I både skal bo i en magisk hytte i trætoppene og i rustik luksus direkte på stranden.

Jongomera, Ruaha, Tanzania

Jongomera, Ruaha, Tanzania

Vilde Ruaha og vidunderlige Jongomera camp

På trods af, at Ruaha er blandt Tanzanias største (kun Selous/Nyerere er større) og smukkeste nationalparker, er det en af de mindst besøgte. Det skyldes først og fremmest beliggenheden en pæn dagsrejse i bil fra Dar Es Salaam. Det er dog ikke værre end, at det kan klares på 2 timer med et safarifly.

Men beliggenheden gør, at Ruaha stadig er vild og utæmmet. Den huser hele 10% af Afrikas løver og er hjem for en af de største bestande af elefanter på kontinentet. Man ser også jævnligt leoparder og hyæner, og med lidt held også geparder. De store katte ligger ofte på lur ved flodbredden i sommerens tørtid - på jagt efter en af parkens mange bøfler.

Her er desuden masser af gazeller, zebraer og giraffer på landjorden og flodheste og krokodiller i flodernes grumsede vand.

Jeres camp Jongomera er den mest isolerede af parkens blot 10 camps. Der er mere end 60 km til nærmeste nabo, så her skal I ikke dele bushen med andre. 

Siwandu Safari Camp, Selous

Siwandu Safari Camp, Selous

Selous og Siwandu Camp

Selous, eller Nyerere National Park, som den rettelig netop er blevet omdøbt til, er et perfekt supplement til Ruaha. Vegetationen og landskabet er anderledes her med flere søer og floder. Det gør, at man som et af de eneste steder i Østafrika kan sejle på safari. En fantastisk oplevelse og et behageligt afbræk fra de mange timer i jeeps.

Siwandu var en af de første camps i dette vildnis, og ligesom Jongomera ligger den så isoleret, at den har egen landingsbane. Den romantiske placering under palmerne på kanten af Nzerakera-søen er ideel. Her er man i første parket til dyrelivet, der som regel samler sig i eller omkring søen. 

Ø-hop til Mafia-øerne og Songo Sango

Bare smag på ordene, Mafia og Songo Songo, og der vil næsten automatisk dukke billeder af eventyr op på din indre nethinde. Og begge de 2 små ø-grupper ud for det sydlige Tanzanias kyst er da også noget af en kontrast til Zanzibar længere med nord. 

Mafia, der er første stop efter jeres safari, ligger blot 30 minutters flyvning fra både Dar Es Salaam og Selous. Men at ankomme til øerne er noget af en tidsrejse. 

Chole Mjini, Mafia Islands

Chole Mjini, Mafia Islands

Trætophytter og suveræn snorkling

I skal bo på et af vores favoritsteder på hele kontinentet. Chole Mjini er 6 magiske hytter i toppen af træerne og en på jorden. Det er intelligent ingeniørkunst, der vil få en moderne version af Robinson Crusoe til at kaste lange blikke. Og så er Chole Mjini skabt for lokalsamfundets skyld. På sin vis super enkelt og på den anden side en langt mere unik oplevelse end det dyreste luksushotel.

Brug dagene på  at snorkle i marine-nationalparken, der er hjem for nogle af de bedste rev langs Østafrikas kyst, hænge ud på en sandbanke og på cykelture til øens landsbyer. Om sommeren klækker skildpaddernes æg, og om vinteren kan man snorkle med hvalhajer. 

Økoluksus på paradisiske Fanjove

Fra Mafia er der blot 20 minutters flyvning til sidste stop på rejsen Songo Songo-øhavet og den lille paradisø Fanjove. Gem sandalerne væk, for det her er ægte barfodsferie. Økoluksus med blot 6 rustikke hytter, hvor man træder direkte ud i det fine, silkebløde sand. Og uden andre mennesker end personalet og de få andre gæster.

Fanjove Private Island, Tanzania

Fanjove Private Island, Tanzania

Dag 1: Afrejse

Dag 2: Ankomst til Tanzania og Dar Es Salaam

I bliver hentet i lufthavnen i Dar Es Salaam og kørt til jeres hotel ikke langt væk. Her har I den første nat til at komme jer over flyrejsen, så I er helt klar til at påbegynde jeres safarieventyr.

Dag 3: Med safarifly til Ruaha

Tidligt op for at tage morgenflyet til Ruaha. Vend jer til transportformen - små safarifly vil være bindemidlet mellem alle destinationerne i jeres forestående eventyr.

Et par timer senere sætter flyet hjulene på den beskedne landingsbane inde i landets næststørste nationalpark. Velkommen til hjertet af Tanzania, til Ruaha National Park og ikke mindst til jeres hjem for de kommende 3 nætter Jongomera Camp.

Indcheckning, frokost, eftermiddags game drive, sundowners omkring bålet og middag under stjernehimlen.

Dag 4 - 5: Ruaha og Jongomera Camp

Jongomera ligger på kanten af en udtørret flodseng i den helt uberørte, sydlige del af Ruaha.  Floden er en naturlig vej for dyrene i deres søgen efter vand, så bare at hænge på poolkanten eller sidde på terrassen foran teltet kan være en stor oplevelse.

2 daglige game drives samt alle måltider og drikkevarer er inkluderet. Det er muligt mod tillæg at arrangere walking-safari med en bevæbnet ranger. Enten en kortere tur på et par timer eller en længere version med overnatning i små, medbragte telte (såkaldt fly-camping). Det er en vild oplevelse - som kræver, at at man er minimum 16 år.

Dag 6: Med safarifly videre til Selous

Efter morgenmaden siger I farvel til personalet og Jongomera. Forude venter ca. 75 minutters flytur, inden I ankommer til næste stop. 

Størstedelen af Selous Game Reserve blev omdannet til nationalpark i 2019. Dermed blev Nyerere, som den hedder efter landets første præsident, Tanzanias største nationalpark. 

Sammenlignet med Ruaha, der er smuk på den rå og vilde med måde med bakker, klipper og mindre floder, så er Selous et helt ander univers. Det ligger på det flade område mellem højlandet og kysten, hvor vandet fra et hav af små floder løber sammen i Rufiji-floden og danner et nærmest delta-agtigt landskab. 

I skal bo på en af parkens bedste camps, Siwandu. Her søger de blot 10 telte, poolen og ikke minds personalet for en oplevelse i verdensklasse. Siwandu ligger ligesom Jongomera så tilpas isoleret, at den har egen landingsbane, så I bliver bogstaveligt talt fløjet lige til døren.

I checker ind, får frokost og har tid til et dyp i poolen, inden det er tid til første game drive ud i bushen.

Dag 7 - 8: Selous og Siwandu Camp

Siwandu ligger helt ud til Nzerakera-søens bred. Udover flodheste og krokodiller er søen naturligt hjemsted for masser af landdyr. Glæd jer til bådsafari på søen og Rufiji-floden en af dagene. Det er en fantastisk oplevelse at glide stille rundt på vandet, komme helt tæt på flodheste og krokodiller og observere det øvrige dyreliv fra vandsiden. 

Selous er bl.a. kendt for at huse Afrikas største forekomst at vilde hunde, store grupper af giraffer og hundredevis af fuglearter. Men her er også store mængder af elefanter, løver, gazeller, impalaer og aber.

I har 2 daglige game drives/bådsafari. Ligesom i Ruaha er det også her muligt at tage på walking-safari, hvis man er over 16 år.

Dag 9: Med safarifly fra savannen til Mafia-øerne

Efter godt og vel en uges safarieventyr siger I farvel til bushen og savannen og sætter kursen ud mod kysten. Afhængig af antallet af stop på flyturen går der typisk mellem 30 min og 2 timer, fra I forlader Siwandu til ankomst på Mafia.

På Mafia bliver I mødt ved airstrip’en af personale fra Chole Mjini. De sørger for turen på tværs af hovedøen og den korte sejltur til den mindre nabo-ø Chole, der er jeres hjem de næste 4 dage.

Velkommen til Chole Mjini - et af de mest specielle steder på kloden. Og velkommen til Mafia-øerne - en samling af mindre øer, hvor indbyggerne overvejende ernærer sig ved landbrug og fiskeri. Og til noget af det bedste dykning og snorkling langs Østafrikas kyst.

Dag 10 -12: Mafia-øerne og Chole Mjini

Hvornår er du sidst vågnet op til fuglesang under et myggenet i toppen af et træ? Sikkert aldrig - men vi tør godt garantere, at det er en vidunderlig følelse. Chole Mjinis unikke hytter i trætoppene er en oplevelse i sig selv, men stedet er meget mere end  det.

Chole Mjini er et af de mest bæredygtige og socialt ansvarlige steder, man kan bo. En rollemodel for fremtidens turisme, og det gør stedet til noget helt særligt. Så sluk for Ipads og telefoner og giv jer hen til naturen og atmosfæren. Tag på snorkelture i marine-nationalparken og spis frokost på en sandbanke - friskfanget fisk grillet over et lille bål. Besøg landsbyen på cykel og spis middag i en ruin oplyst af fakler. 

Dag 13: Øhop videre til Songo Songo og en hytte på stranden

Retur til lufthavnen på hovedøen for at tage det lille fly videre til Songo Songo-øhavet. En tur på blot 15-20 minutter.

Hvor Chole Mjini på mange måder er den mest atypiske badeferie, man kan forestille sig, så er Fanjove mere den klassiske drøm. Rustikke, men velindrettede hytter direkte på silkeblødt sand og med suveræn snorkling direkte foran døren.

Fanjove er barfodslækkert på den super underspillede facon. Hytterne er bygget af genbrugstræ, og solen sørger for både lyset i loftslampen og bruserens varme vand.

Dag 14-16: Songo Songo og Fanjove Private Island

Slap af i en hængekøje, tag på delfinsafari, udforsk koralrevet lige ud for stranden med maske og finner og spis middage under stjernerne med fødderne dybt begravet i sandet. Måske I endda får mulighed for at se de store pukkelhvaler, når de migrerer forbi.

Dag 17: Hjemrejse

Jeres eventyr lakker mod enden. Hen på eftermiddagen flyver I den korte tur tilbage til Dar Es Salaam. Ved ankomsten bliver I kørt fra indenrigs- til udenrigslufthavnen, og så kan I ellers checke ind til den oversøiske rejse hjem.

Dag 18: Hjemkomst

Hele året

 • Kontakt os for pris

Obs! Priserne er pr. person i delt dobbeltværelse/familieværelse. Den nøjagtige pris afhænger af prisen på flybilletterne, når I bestiller. Vi gør det naturligvis altid billigst muligt. Der kan være tillæg henover ferieperioder (typisk jul/nytår, påske og sommerferie).

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse, København-Dar Es Salaam t/r.
 • 1 nat i Dar Es Salaam
 • Safarifly, Dar Es Salaam - Ruaha
 • 3 nt i Ruaha på Jongomera Camp 
 • Nationalparkgebyrer, alle måltider, drikkevarer og game drives i Ruaha
 • Safarifly fra Ruaha til Selous
 • 3 nt i Selous på Siwandu Camp,
 • Nationalparkgebyrer, alle måltider, drikkevarer, game drives og bådsafari i Selous
 • Safarifly fra Selous til Mafia
 • 4 nt på Mafia-øerne på Chole Mjini, inkl. alle måltider
 • Safarifly fra Mafia til Songo Songo
 • 4 nt på Fanjove Island, inkl. alle måltider
 • Al transport mellem airstrips og camps/hoteller.

Prisen inkluderer ikke :

 • Champagne og premium brand alkohol på de 2 safari camps
 • Forsikringer og drikkepenge

Bemærk

 • På Chole Mjini skal der betales et marine-nationalparkgebyr ved ankomst. Det kan kun betales lokalt med kreditkort.
 • Minimum-alder er 6 år.

 

Bedste tidspunkt

Som navnet antyder, er sommer og efterår bedste tidspunkt i denne del af Tanzania.  Men rejsen kan lade sig gøre det meste af året. Kun april - maj er ikke muligt.

Fra medio november til marts falder der mere regn i Ruaha og Selous. Det betyder mere vand, så dyrene ikke behøver samle sig de samme steder. Det betyder også, at her er grønt og frodigt - smukt, men det er sværere at spotte dyrene. Så man skal arbejde lidt mere for det i vinterhalvåret - til gengæld er her færre besøgende og oplevelsen af at være alene i vildnisset endnu mere intens.

Mafia-øerne og Songo Songo er gode både sommer og vinter. Vil I se hvalhajer, skal I rejse i perioden fra oktober til februar. Pukkelhvaler ud for Fanjove er typisk juli - september. 

Lignende indhold

Sommerferie i Peru for den aktive familie

17 dage fra kr. 36.000, børn fra kr. 32.000

Kompromisløst sommereventyr i Colombia

22 dage fra kr. 29.000, børn fra kr. 22.000

Familierejse til Peru med Amazonas, lamaer og inkakultur

14 dage - kontakt os for pris og detaljer

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.