Gå til hovedindhold
Machu Picchu, Peru

Sommerferie i Peru for den aktive familie

17 dage fra kr. 36.000, børn fra kr. 32.000

Kom med til Perus highlights, men på en alt andet end klassisk rejse. I får stadig oplevet hippe Lima og charmerende Cusco, Den Hellige Dal, Macchu Picchu og Titicaca-søen. Men I skal også på 3-dages hike i Andesbjergene, overnatte på homestays og følge de lokales hverdag, og så skal I bo på charmerende hoteller, der gør en forskel.

Det her er Peru for aktive familier gjort anderledes og ansvarligt - og rejsen bliver skræddersyet, så den passer præcis til jeres tempo og familie.

Noget af det I kan se frem til

 • Lima, der lokker med hippe bydele og en boblende, innovativ madscene
 • Den Hellige Dal med både homestay, ruiner og storslået natur
 • 3 dages vandretur i Andesbjergene i de vildeste omgivelser
 • Macchu Picchu og Cusco - Inkakultur og markeder.
 • Titicaca-søen, men i øjenhøjde med en lokal familie og væk fra turisthorderne

Byliv i Lima og Cusco

I skal opleve både nutidens hovedstad Lima og inkaernes historiske hovedstad Cusco. Først Lima, der rummer det historiske centrum, men samtidig er blevet super hip med kunst og et gastronomisk innovativt køkken som overraskende nok har flere restauranter i toppen af 'World's 50 Best Restaurants'.

Cusco er til gengæld fin og traditionsrig med lokale farverige markeder og tydelig bygningskulturarv fra inkaerne.

Fælles for begge byer er, at de er gode baser for en familie - til at lande, til at være, til at slappe af og til at gå på opdagelse.

Den Hellige Dal

De fleste tager fra Cusco på dagstur til Den Hellige Dal, og det synes vi er en skam. Området er så smukt og charmerende, så det fortjener mere tid og helt sikkert mere end bare en dagstur.

Her er lokalkultur, inkaruiner og action-aktiviteter - alt sammen flankeret af storslået natur med Andesbjergene i baggrunden. Med andre ord, Den Hellige Dal har noget for alle aldre og ønsker. 

Lares trek

Lares trekket er en gammel inkarute gennem de majestætiske Andesbjerges smukke natur. Den er også forholdsvis populær, og derfor har vi valgt en lidt anden rute for jer, end det Lares trek de fleste udbyder. Så undgår I nemlig at gå i gåsegang, men bliver til gengæld belønnet med smukke landskaber, små byer, bjergsøer og udsigt til sneklædte tinder.

Aktive børn kan sagtens være med, for der er tid til at stoppe undervejs og tage dagene I jeres tempo. 

Las Casitas del Arco Iris, Urubamba, Peru

Las Casitas del Arco Iris, Urubamba, Peru

Inkariget og Machu Picchu

Ingen rejse til Peru uden Machu Picchu - inkaerne ikoniske rige. I kan ikke undgå mennesker i og omkring Machu Picchu, men oplevelsen er så unik, at det skal I ikke snydes for.

Til gengæld er det ikke jeres slutdestination, I skal nemlig hike videre op ad Machu Picchu-bjerget, hvor I belønnes af en helt fantastisk udsigt over Machu Picchu-komplekset fra toppen.

Titicacasøen

Tidligere har vi faktisk forsøgt at undgå Titicaca, fordi oplevelsen bare hverken gavnede de lokale eller jer som rejsende. Men nu har vi heldigvis fundet en god måde at inkludere oplevelsen på, hvor I får et fint indblik i en helt unik kultur og hvor de lokale kan leve deres liv i samspil med og drage fordel af turisme - ikke lide under den.

Dermed får I et ganske unikt, anderledes og respektfuldt indblik i livet på og omkring søen - en virkelig fin oplevelse i øjenhøjde med de lokale.

Homestays og hoteller med hjerte og formål

Hele rejsen er bundet sammen af de mest hjertelige hoteller og homestays, som er mere end bare steder at sove. Det er steder drevet af gode mennesker, med god atmosfære og ofte med et større formål, som fx. at drive lokale skoler eller udgøre et levegrundlag for udsatte familier.

Alle steder tager jer med bag facaden på Peru, og vi tør godt love at peruvianernes smil og gæstfrihed, går lige i hjertet på jer. 

Sæson og rejsetidspunkt

I kan rejse i Peru hele året og faktisk er det oplagt til sommerferien.

Det regner i bjergene fra december til februar og nogle vandreruter kan være lukkede i disse måneder.

Kort Program

Rejsen kunne fx se således ud, men som med alt andet sætter vi allerhelst rejsen sammen præcis til jer. Det kan være kortere eller længere, bedre eller billigere, i modsat rækkefølge, eller hvad vi nu i fællesskab kan finde på.

Dag 1: Afrejse fra Danmark mod hovedstaden, Lima

I rejser normalt fra Danmark først på dagen via Amsterdam eller Paris med ankomst til Lima sidst på dagen. I bliver hentet og kørt til et lille hyggeligt hotel med pool og udsigt over havet. Velkommen til Peru.

Dag 2: Lima

Brug dagen på at lande og gå på opdagelse i Limas fine bydele. Skal der ske lidt mere,  kan I lære at surfe, tage på en guidet cykeltur i Barranco, besøge centrum af Lima med de historiske bygninger, tage på et af de mange spændende museer eller lære at lave peruviansk mad.

Dag 3: Fra Lima mod Urubamba i Den Hellige Dal

I bliver hentet efter morgenmaden og kørt til lufthavnen, hvor I flyver til Cusco. Herfra går turen med bil i ca. 1-1,5 time mod Den Hellige Dal, hvor I skal bo to nætter på det virkelig hyggelige Las Casitas del Arco Iris.

Dag 4: Urubamba, Den Hellige Dal

Dagen er jeres. Besøg fx. den lokale skole, som I er med til at sponsorere, når I bor på Arco Iris. Skal det være mere actionfyldt kan I tage på rafting-tur eller tage svævebanen og nyde udsigten over dalen.

Dag 5: Homestay i Andesbjergene - højt hævet over Den Hellige Dal

I bliver hentet og kørt gennem det fine landskab til Paru Paru - en lille by højt oppe i Andesbjergene som er kendt for deres kartoffeldyrkning (i Peru findes der tusindvis af forskellige kartofler). Og så er det et virkelig fint sted at komme lidt bag turistfacaden og ind i de lokales landsbyhverdag. Få indblik i dyrkningen og livet i landbruget - og afhængig af sæson kan I tage del i det. I kan også slentre gennem byen eller tage en smuk gåtur omkring søen Kinsa Qocha.  I overnatter hos en lokal famillie. 

Day 6: Mod Ollantaytambo, Den Hellige Dal

Brug morgenen og formiddagen i Paru Paru, hvor I kan deltage i familiens aktiviteter med fx at fodre lamaer, fiske, hjælpe med at passe børn, hjælpe til i urtehaven med at høste bønner, quinoa eller kartofler. Kvinderne giver også gerne indblik i tekstilhåndværket.

Om eftermiddagen går turen til Ollantaytambo i Den Hellige Dal, hvor I har to nætter på fine El Albergue.

Dag 7: Ollantaytambo, Den Hellige Dal

Dagen har I til at tage på udflugter i området - zipline, rafte eller besøge ruiner og markeder - eller bare nyde omgivelserne på El Albergue inden jeres trek starter i morgen. Husk at købe lidt snacks til vandreturen.

Dag 8: Start på 'The Lares Trek'

En smuk dag venter, når I begynder det ikoniske Lares trek. I går gennem de smukke landskaber og små byer, turen er på 14 km med en stigning på 1100 meter, så I ender i 4100 meters højde, hvor I slår telt op for natten. Det kan blive koldt, så husk varmt tøj.

Dag 9: Lares trek

I dag går turen ikke så meget opad som dagen før, kun to timer op og resten er ned ad bakke. Naturen er enestående I vil gå med udsigt til sneklædte tinder og smukke søer. Undervejs vil I møde folk i traditionelle klædedragter, der dyrker jorden, guiden vil fortælle om deres historie, sprog og kultur. I overnatter i telt.

Dag 10: Lares trek og tilbage til Ollantaytambo i Den Hellige Dal

Besøg lokale familier i Cucani og få mulighed for at købe fine ting i alpakauld, som dette område er kendt for. Fra byen går I 6 kilometer til Lares' varme kilder, hvor I kan slappe af i det varme vand til I bliver hentet og kørt tilbage til Ollantaytambo og El Albergue.

Dag 11: Machu Picchu

Dagen starter tidligt, men vi tør godt love, det er det værd. I skal med toget til Aguas Calientes og derfra med minibus op til Macchu Picchu. I har guide mellem ruinerne og kan vandre de ca. 1,5 time op ad Machu Picchu-bjerget, der ligger 3082 m over havets overflade - fra toppen belønnes I med en fantastisk udsigt over hele Machu Picchu-komplekset.

Herefter går turen ned igen og tilbage til Aguas Calientes, hvor I spiser frokost, inden I tager toget til Cusco, hvor I har tre velfortjente og rare nætter på Hotel Los Niños.

Dag 12-13: Cusco

Efter masser af indtryk gennem Peru har I et par dage i Cusco, til at slappe af og nyde byen - til at gå på opdagelse i de flotte gader og farverige markeder.

Dag 14: Fra Cusco til Puno ved Titicacasøen

I bliver hentet på hotellet og kørt til busstationen, hvor I skal med en turistbus til Puno ved Titicacasøen. I har stop ved forskellige seværdigheder på vejen og turen tager i alt 9 timer. Ved ankomst til Puno, bliver I hentet og kørt til jeres hotel.

I kan også vælge at tage toget mod tillæg, det kører dog kun søndag, onsdag og fredag.

Dag 15: Titicacasøen

I dag skal I ud at sejle på verdens højest beliggende sø. I besøger øen Taquile og får indblik i livet på øen. I besøger også en af Uros-øerne, som ikke er besøgt af tusindevis af andre turister. Sidst på dagen ankommer I til Luquina Chica, som er en halvø i Titicacasøen, hvor I bliver budt velkommen af en familie fra lokalsamfundet, Aymara. I overnatter hos familien og oplever deres hverdag.

 Dag 16: Hjemrejse til Danmark via Lima

Efter morgenmaden hos familien bliver I hentet og kørt til lufthaven Juliaca udenfor Puno - en ca. 2 timers køretur. Flyveturen til Lima er ca. 1,5 time og derfra rejser I hjem til Danmark samme dag.

Dag 17: Ankomst til Danmark

 

Vejledende priser

 • Voksne: Kr. 36.000 - 38.000

 • Børn (2-11 år): Kr. 32.000 - 34.000

Obs! Priserne er pr. person i delt dobbeltværelse/familieværelse. Den nøjagtige pris afhænger af prisen på flybilletterne, når I bestiller. Vi gør det naturligvis altid billigst muligt. Der kan forekomme tillæg henover ferieperioder og højtider (typisk jul/nytår og påske). 

Prisen inkluderer

 • Fly, København - Lima t/r
 • Indenrigsfly Lima-Cusco og Juliaca-Lima
 • 2 nt i Lima på Second home, inkl. morgenmad
 • 2 nt i Urumbamba Las Casitas del Arco Iris, inkl. morgenmad
 • 1 nt hos lokal familie i bjergene inkl. alle måltider
 • 3 nt i Ollantaytambo på El Albergue, inkl. morgenmad
 • 2 nt i telt på Lares Trek, inkl. alle måltider
 • 3 nt i Cusco på Niños hotel, inkl. morgenmad
 • 1 nat i Puno på Quelqatani, inkl. morgenmad
 • 1 nat hos lokal familie ved Titicacasøen, inkl alle måltider

Lignende indhold

Kompromisløst sommereventyr i Colombia

22 dage fra kr. 29.000, børn fra kr. 22.000

Familierejse til Peru med Amazonas, lamaer og inkakultur

14 dage - kontakt os for pris og detaljer

Familieeventyr i Colombia - med strande, byer og jungle

17 dage fra kr. 26.000, børn fra kr. 16.000

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.