Gå til hovedindhold
Costa Rica regnskov og strand

We Travels Costa Rica kompas

Hvor, hvornår og hvorfor? En lille FAQ til We Travels Costa Rica-univers

Vi vil gerne vise jer Costa Rica væk fra den klassiske turistrute, så I undgår at se flere turister på hængebroer end vilde dyr i naturen.

Kom med til de mest unikke regnskove og mindst besøgte nationalparker. Hvor i har følelsen af at være langt væk, midt i naturen. Til steder, hvor regnskov og strand går I ét, og til den perfekte hængekøje, hvor roen sænker sig.

Vil vil egentlig bare, at I får lige præcis det I drømmer om, og undgår de største faldgruber.

Lapa Rios, Osa Peninsula, Costa Rica

Lapa Rios, Osa Peninsula, Costa Rica

Lidt om vejr og sæsoner i Costa Rica

Hvornår er det bedst at rejse til Costa Rica? Det korte svar er vores vinterhalvår:

 • Costa Ricas tørre sæson: Fra december til april. Her får I dejlig varme og minimalt eller slet ingen regn - altså med mindre I er i sumpområder eller tågeregnskov, hvor det regner store dele af året. I januar og februar kan vind gøre det en smule køligt, mens marts og april ofte er de varmeste måneder.
 • Costa Ricas regnsæson: Fra maj til november. Der er ikke koldt, men det vil regne; ofte på samme tid hver dag. De vådeste måneder er september og oktober.

Men I kan sagtens rejse i Costa Rica året rundt:

Jeg har rejst i Costa Rica på flere forskellige tider af året - sommer og vinter - og jeg altid haft en fantastisk oplevelse.

Karin, We Travels ekspert på Costa Rica

Rejser I en smule uden for sæson undgår I endda de største turistmængder og får mere value-for-money.

Derudover bør I vide, at Costa Rica ligger i det tropiske bælte mellem to verdenshave - Stillehavet mod vest og det Caribiske hav mod øst. Sammen med højdeforskellene - bjerge, lavland, indland og kyst - giver det et særdeles varieret klima. Derfor er der på alle tider områder I bør undgå, områder som er fremragende og detaljer, I skal være opmærksomme på.

Men det skal vi nok holde styr på for jer, så I får den optimale rejse og ved, hvad I kan forvente.

Mangfoldigt dyreliv, som er værd at planlægge efter

Costa Rica er et overflødighedshorn af dyreliv. Bor I de rigtige steder behøver I ikke engang bevæge jer ud i regnskoven. Dyrene kommer til jer - ved poolen, ved stranden og mens I hviler i hængekøjen.

Dog kan der være marineliv, som er værd at planlægge efter:

Hvaler

 • Hvor: Costa Rica har bl.a. pukkelhvaler og brydeshvaler og de ses bedst langs stillehavskysten og i Golfo Dulce, som med sit rolige vand giver ro til at yngle.
 • Hvornår: I kan (næsten) se hvaler året rundt, men chancen er størst fra september til oktober omkring Marino Ballena på den sydlige stillehavskyst og august til oktober i Golfo Dulce.

Skildpadder

 • Hvor: Der er forskellige skildpadder, som lægger æg på Costa Ricas strande. Gode steder er fx. den caribiske kyst, den nordvestlige stillehavskyst og Corcovado Nationalparken på Osa-halvøen i sydvest.
 • Hvornår: Hvor og hvornår de yngler afhænger af type og sted. Der er gode ‘conservation’-projekter flere steder i Costa Rica, fx. “Corcovado Foundation “, hvor I ofte kan overvære indsamling af æg eller udsættelse af de små baby-skildpadder.

Delfiner

 • Hvor: Golfo Dulce er et af de bedste steder at se vilde delfiner.

 • Hvornår: I kan se dem nærmest året rundt.
Maquenque Ecolodge, Costa Rica

Maquenque Ecolodge, Costa Rica

Lidt om områderne i Costa Rica

I Costa Rica følger de fleste besøgende samme rute. Og selvom naturen kan være nok så fin i nationalparker som Monteverde, Arenal, Tortuguero og Manuel Antonio, så har de også udviklet sig til regulære turistfælder. Og det er altså bare ikke turister i spandevis, der gør Costa Rica til noget særligt.

Tværtimod er det naturen og dyrelivet - og ikke mindst følelsen af ikke at skulle dele oplevelsen med alt for mange andre. Og det er der heldigvis rig mulighed for, hvis blot man kender landet til bunds.

Det er så synd, at alle klumper sig sammen i stedet for at tage bare lidt væk fra turistruten. Det kræver nogle gange en smule ekstra, men det er ofte ikke meget. Og jeg tør godt love, at det er det hele værd.

Karin, We Travels ekspert på Costa Rica

Her er et udpluk af vores favoritområder, hvor I kommer væk fra alfarvej og får store oplevelser:

I køreafstand fra San Jose

Bevares, den klassiske turistrute gennem Costa Rica er delvis også opstået fordi stederne ligger som perler på en snor i let køreafstand fra San José.

Men selv i kort køreafstand fra hovedstaden kan I nå langt. Ud i ingenting, hvor regnskoven er vild og der er (meget) langt til nærmeste nabo. Både Karin og vores rejsende er specielt vilde med Maquenque Ecolodge tæt på grænsen til Nicaragua.

Lapa Rios, Osa Peninsula

Lapa Rios, Osa Peninsula

Osa-halvøen og Corcovado National Park

Osa-halvøen ligger i den sydvestlige del af Costa Rica, men det er hele turen værd. Her er 700 m2 primær regnskov på en lille halvø og hele 2,5 % af klodens samlede biodiversitet. Så kondenseret et plante- og dyreliv finder I ikke andre steder på jorden. Her møder regnskov strand, og i havet huserer hvaler, delfiner og skildpadder.

Af samme grund er Corcovado Nationalparken langt fra ukendt, men den er dog langt mindre besøgt end dens klassiske kollegaer.

Og så kan vi tilføje, at alle hotellerne ligger i bunker nord for nationalparken og de fleste rejsende ser kun den nordlige og måske centrale del af nationalparken. Vi skipper den afkørsel og tager jer i stedet helt mod syd, hvor to af vores absoltut favorit-lodges ligger: Det ikoniske og vilde Lapa Rios med udsigt over stillehavestrande - eller helt derude hvor vejen ender og en ikoniske naturforkæmper har sin lodge på kanten af nationalparken med fri udsigt til regnskov og dyreliv. 

Playa Nicuesa Rainforest Lodge, Golfo Dolce, Costa Rica

Playa Nicuesa Rainforest Lodge, Golfo Dolce, Costa Rica

Golfo Dulce

Den søde bugt er ikke bare et magiske gemmested, hvor regnskov møder strand, det er også et godt og afsidesliggende alternativ til det klassiske. Ligesom i det velbesøgte Tortuguero kan I også sejle ind i de små kanaler, mellem mangrovens rødder og se skildpadder, slanger og krokodiller. Faktisk skorter det ikke på udflugtsmuligheder.

I kan selvfølgelig også bare læne jer tilbage på stranden med en god bog, bade i det rolige vand eller spejde over bugten - det er her delfinerne springer og pukkelhvaler kommer for at yngle.

Al Natural Resort, Bocas del Toro

Al Natural Resort, Bocas del Toro

Bocas Del Toro, Panama

Selvom der findes fremragende steder for en strandferie i Costa Rica, så slår det ikke Bocas Del Toros krystalklare vand, der som Maldiverne lokker med charmerende, rustikke bungalows over vand og de vildeste villaer. Og så er natur- og dyrelivet også ganske fantastisk i øhavet.

Det er let at krydse grænsen til Panama fra Costa Ricas sydøstlige hjørne og snart er I hængekøjen - og hvilken afslutning på en rejse til Costa Rica. Dog skal I være opmærksomme på sæsonerne - dem har vi heldigvis styr på for jer, og kender alternativerne, hvis uvejret hersker.

Arenal volcano

Og så - Ingen regler uden undtagelser…

Vi gør et stort nummer ud af at lave rejser væk fra det udtrådte turistspor.

Men alt det sagt, så kan der være gode grunde til at indlægge et stop i tågeregnskoven eller for foden af Arenal-vulkanen. Her er det bare ekstremt vigtigt, at I bor de rigtige steder. For her er veje og byer plastret til med hoteller og souvenirbutikker.

Monteverde

I Monteverde kender vi en charmerende eco-lodge, der ligger tilbagetrukket fra det tætpakkede byliv, men stadig i gåafstand. Her er ejerne og servicen hjertevarm og ægte.

Det giver den bedste oplevelse, når føler I jer velkomne, hvor I bor - og endda få de lokale ansattes tips og tricks. Så kan I lettere tilgive oplevelsen af mange turister, når I træder uden for døren.

Karin, We Travels ekspert på Costa Rica

Arenal

Vi oplever det samme ved Arenal-vulkanen. Vi har rejsende som udstøder et lettelsens suk, når de kører ud af byen ad de bumlede veje og ligger støj og bunkebygninger bag sig. I skal lidt længere ud - og det betaler sig. Her kan I tjekke ind på et dejligt landsted, hvor jeres udsigt til den kegleformede vulkan ikke er forstyrret af nabohoteller.

Kasiiya Papagayo, Costa Rica

Kasiiya Papagayo, Costa Rica

Lidt om sikkerhed, sprog, og transport

Afstande og infrastruktur

Der findes gode motorveje i Costa Rica, men de fører jer sjældent til de største oplevelser. Vi har bevidst valgt mange af vores lodges og overnatningssteder fordi de ligger langt fra alfarvej - men tæt på det (og nogle gang midt i) det I skal opleve. Derfor vil I opleve den sparsomme infrastruktur og ofte bumlede veje på landet. Det er en del af charmen. I kommer til at køre lidt langsommere, men det virker!

Costa Rica er på størrelse med Danmark, så afstandene er til at have med at gøre. I kan fint kombinere 2-3 steder og ikke blive kvalt i transport

Karin, We Travels ekspert på Costa Rica

Nogle steder er I afhængige af 4WD for at komme frem mens andre kræver båd. Begge bidrager til oplevelsen af, at være langt væk, men lige midt i naturen.

Transfers eller kør-selv?

I kan både vælge at køre selv eller vi kan arrangere transfers for jer mellem stederne. Vi vil næsten altid anbefale jer at køre selv i Costa Rica - især hvis I har mere end 2-3 stop. Kører I selv kan I nå mere, det giver frihed og fleksibilitet, det er relativt sikkert og så er det en stor oplevelse i sig selv.

Vi vil altid tale billeje godt igennem med jer inden - og som oftest vælger vores rejsende denne løsning.

Vi elskede at køre på de ellers virkeligt dårlige veje – ofte med en gennemsnitsfart på omkring blot 30 km i timen. Det gav mulighed for at få øje på en masse udenfor vinduerne.

Sofie, We Travel-rejsende til Costa Rica i Februar 2022

Vil I hellere have transfers arrengeret mellem stederne, så gør vi også gerne det.

Costa Rica Caribisk stemning

Hvad med sproget?

Sproget er spansk og smilet stort. Jo længere ud på landet I kommer, jo mindre engelsk. Men de lokale forsøger og gør I det samme, virker det fint. Og så er tegnsproget i Costa Rica ganske imponerende.

Kort eller kontant?

Møntfoden i Costa Rica hedder Costarican Colón. Men der vil nok være overraskende lidt af deres mønter I kommer til at have i hånden. Stort set alle steder - selv i den mindste biks og flække - kan I betale med kort. Det fungerer i Costa Rica.

Oplevelser for store og små i Costa Rica

Costa Rica med børn?

Costa Rica er vitterligt for alle, der har blot den mindste interesse i et unikt natureventyr. I We Travel har vi både arrangeret en barselsrejse til Costa Rica og en rejse for flere generationer

Vil I introduceres for et latinoland, så er Costa Rica et fantastisk sted at starte. Specielt, hvis I har mindre børn. De lokale er hjertevarme og hjælpsomme. I føler jer simpelthen velkommen.

Karin, We Travels ekspert på Costa Rica

Tingene virker, her er sikkert, ingen bekymring om hygiejne. Her er trygt og alligevel kan I være langt væk.

Kasiiya-Papagayo

Hvem samarbejder vi med, og hvad betyder det for jer som rejsende?

Vi kender alle de steder I finder på vores hjemmeside, og vi kender de fleste af ejerne. Vi går langt udenom kædehoteller og holder os generelt til småt og lokalt. Intet stort og globalt.

Vores samarbejdspartnere er små, enkelmandsejede boutiquehoteller, bungalow-steder og eco-lodges. Vi finder de små, skæve og anderledes steder, som giver jer unikke og personlige møder og ofte har en helt særlig beliggenhed.

Nogle er ejet af lokale, andre af udlændinge. Her er ingen professionelle investorer, men udelukkende passionerede mennesker, der er faldet for en lille landsby eller område, hvor de i samspil med de lokale udlever en drøm. Hjertet og passionen er drivkraften.

Costa Rica gode hoteller

Costa Rica er generelt et foregangsland på bæredygtig turisme og dermed er mange overnatningssteder ligeledes langt fremme i ansvarlig hoteldrift. Men der er stadig meget stor forskel på, hvor langt de enkelte hoteller og lodges har valgt at omfavne den ansvarlige tilgang.

For os er det ekstremt vigtigt at vide, at ejerne indgår på lokalsamfundets og naturens præmis. Ikke omvendt. De lokale skal drage fordel af, at der er et lille hotel i deres område og naturen skal der værnes om. Jeres besøg skal gavne andre end jer og hotellet/lodgen.

Det er også sådan I selv får den bedste og mest unikke oplevelse.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.