Gå til hovedindhold
Lapa Rios, Osa Peninsula, Costa Rica

Lapa Rios, Osa-halvøen

En kompromisløs lodge midt i en af verdens vildeste regnskove

På en lille halvø, godt gemt af vejen i det sydvestlige hjørne af Costa Rica, finder man ét af verdens mest enestående regnskovsområder. Ude i dette vildnis, med udsigt til stillehavsstrande og den saftiggrønne regnskov, ligger 16 suveræne bungalows. Halvøen hedder Osa og lodgen Lapa Rios. Tilsammen er de kandidater til at gå over i historien som dit livs oplevelse.

Robinson Crusoe møder Indiana Jones

Det er lidt som en Disney-film, når du ankommer til lodgen. Papegøjer, tukaner, aber, leguaner og marineblå sommerfugle hilser dig nærmest velkommen. Allerede nu ved du, at du er kommet til et helt særligt sted.

Du skal på én og samme tid føle dig som Robinson Crusoe og Indiana Jones, når du går gennem den tykke jungle, mens du bogstavlig talt mærker naturen helt tæt på. Og samtidig skal du kunne føle dig afslappet og privilegeret, når du om eftermiddagen trækker dig tilbage til din lodge.

Oplevelser fra toppen af vildnisset

Men selvom du slapper af fra vildnisset, forlader du dog aldrig naturen. Du trækker dig bare lidt tilbage. Hæver dig lige lidt over regnskovsbunden. Kommer lidt op i trækroneniveau, så du kan sidde og beskue hele det smukke skaberværk helt tæt på, mens Stillehavet og junglens dyr sørger for lydkulissen.

Leverandør i enhver strandoplevelse

Lapa Rios ligger lige, hvor Stillehav og jungle mødes. Kun en fin stribe sand adskiller junglens saftiggrønne og dovne træer fra de blide bølger.

Du kan faktisk vælge mellem hele 4 forskellige strande, der hver især kan noget særligt. Er du til rå natur, hvor bølgerne med rå og dramatisk kraft kaster sig selv og søstjerner ind over klipperne, er Playa Matapalo lige stedet. Hvis du er mere til fredelig og børnevenlig strand, så er Backwash Bay stedet. Og tilsvarende er der også strandene til surfere og fiskere.

Puma, jaguar og Ocelot

En del af magien på Lapa Rios står lodgens ansatte for. De er på forkant med gæsternes forskellige behov, og det kan mærkes, at de elsker det, de laver.

De tilknyttede ekspertguider er hele tiden på vagt i og omkring lodgen, hvis der sker noget særligt. Og dermed er du lige pludselig med helt fremme på forreste række med mulighed for at opleve nogle af naturens sjældne øjeblikke. Faktisk er området ét af de steder i verden, hvor der er bedst mulighed for at spotte sjældne dyr som puma, jaguar, ocelot o.s.v.

Lapa Rios, Osa Peninsula

Lapa Rios, Osa Peninsula

Lapa Rios passer på naturen

Tilbage i 1990’erne lang tid før verdens kunne stave til biodiversitet, økologi og bæredygtighed, besluttede ejerne, John og Karen, at påbegynde deres egen kamp for klodens allerbedste. De flyttede til Osa-halvøen og byggede Lapa Rios, mens de med den rigtige vejledning lærte de lokale at passe på deres egen natur – for sådan er det nemlig. Her tænkes der både på den korte og den lange bane.

Og der går stadig ikke en dag uden, at der tænkes på naturens bedste på Lapa Rios. John og Karen var pionerer i begyndelsen af 1990’erne. Og det er de sådan set stadig, men nu har de givet stafetten videre til yngre kræfter. Der tages stadig ikke én eneste beslutning uden, at det nøje vurderes, hvilken indflydelse det vil have på naturen. 

Det betyder både dyrkning af friske, økologiske råvarer, 100% plasticfrit miljø, genbrug, solenergi ohg diverse wildlife-projekter.

Det gælder om at gøre oplevelsen usammenlignelig

For alle tankerne om at passe på naturen gør, at Lapa Rios bliver den ultimative regnskovsoplevelse. Junglen og den enorme biodiversitet havde ikke kunnet klare sig uden den amerikanske pionér-ånd fra begyndelsen af 1990’erne.

Pionér-ånden og kærligheden til naturen kunne heller ikke have overlevet, hvis ikke der kom gæster til Lapa Rios, og endelig ville gæsterne ikke komme, hvis ikke oplevelsen var tæt på usammenlignelig. Og sådan passer det hele ind i en større sammenhæng.

Det er ikke billigt at overnatte på Lapa Rios, men formår man at forstå denne sammenhæng, giver det en naturoplevelse af en anden verden. Dermed er det også alle pengene værd. Og netop derfor er det en del af National Geographics lille liste over verdens mest unikke lodges.

Lapa Rios, Osa Peninsula, Costa Rica

Lapa Rios, Osa Peninsula, Costa Rica

Beliggenhed

Lapa Rios ligger på Osa-halvøen i Costa Ricas sydvestligste hjørne. Det er et pænt stykke fra strandene og nationalparkerne på den normale turistrute længere mod nord. Så ikke nok med, at regnskovsoplevelsen i sig selv er langt bedre, du skal heller ikke dele den med så mange andre.

Den hurtigste måde at komme til Lapa Rios er en kort indenrigsflyvning. Men vi kan også sagtens lægge det ind som del af en kør-selv-tur, hvor vi tager jer til et par andre, mindre besøgte steder undervejs.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.