Gå til hovedindhold
Luna Lodge, Osa, Costa Rica

Luna Lodge, Osa-halvøen

Naturforkæmperens ecolodge på kanten af Corcovado National Park

Luna Lodge ligger, hvor vejen ender. Det sidste stop på den sydlige del af Osa-halvøen, inden vej bliver til stier. Lige der hvor Corcovado National Park begynder.

Men Luna Lodge er meget mere end en vild beliggenhed. Det er historien om en kvindes kærlighed til lokalsamfundet og et af de mest unikke stykker natur på kloden. Derfor begynder historien med Lana.

På min rejse rundt på Osa-halvøen og i Golfo Dulce spurgte folk typisk, hvor jeg ellers skulle hen. Og da jeg nævnte Luna Lodge, kvitterede stort set alle med, at så skulle jeg hilse Lana mange gange. Det stod derfor hurtigt klart for mig, at Luna Lodge er Lana - og at Lana er vellidt."

Karin, We Travels ekspert på Costa Rica
Luna Lodge, Osa, Costa Rica

Luna Lodge, Osa, Costa Rica

Alle kender Lana

Da jeg tjekkede ind, hev jeg listen frem og viderebragte de mange hilsener. Men hvorfor ved så mange, hvem Lana er? Det fandt jeg ud af, da jeg efterfølgende talte med personalet på nogle af Osa-halvøens andre lodges. Lana var en af de første til at lave en ecolodge på Osa-halvøen. Hun er en meget vellidt arbejdsgiver, der har ansat og uddannet massivt fra lokalsamfundet.

Og så er Lana ikke mindst en en ildsjæl, der kæmper for at bevare naturen. Hun har stiftet The White Hawk Foundation, hvis eneste formål er at opkøbe det område, der ligger mellem Luna Lodge og Corcovado National Park. Ikke for at udvide, men for at bevare.

Kærligheden til stedet lyser ud af hende, når hun viser rundt i urtehaven og de hyggelige bungalows. Da jeg spørger, hvordan hun fandt dette sted, og hvorfor hun valgte en lokation, hvor man skal køre ad elendige veje, krydse floden, og passere guldgravernes telte, inden man når det sted, hvor vejen ender og nationalpark begynder, fortæller hun, at hun for mange år siden arbejdede i et rejsebureau, hvor hun så et billede af en palme, der hang ud over havet og besluttede sig for, at der måtte hun hen. Da hun ankom, var hun ikke i tvivl. Det var her, hendes liv skulle være.

Resten er en kærlighedshistorie til naturen og lokalsamfundet. Og derfor kender alle Lana.

Første parket til Corcovado National Park

Selve Luna Lodge ligger højt oppe med fantastisk udsigt til både Corcovado og kysten. Det er en pæn lang tur ad en knoldet jordvej at komme hertil, men det er det hele værd. For dels er I nærmeste nabo til Corcovado og dels kommer her færre besøgende sammenlignet med indengangene til parken i nord og øst.

Fra Luna Lodge kan I tage på en guidet vandretur til den sydlige del af Corcovado, hvor der er mulighed for at se aber, papegøjer, slanger, myreslugere, næsebjørne og en masse fugle. Det er en helt speciel oplevelse at gå i den frodige jungle, mens I hører havets brusen.

Et af de mest biodiverse steder på kloden

700 km2 primær regnskov presset sammen på en halvø. Hverken selve Osa-halvøen eller nationalparken, Corcovado, er ubegribeligt store. Alligevel gemmer området på hele 2,5% af klodens samlede biodiversitet. Intet andet sted på jorden finder man et så kondenseret plante- og dyreliv. Og så går regnskoven tilmed helt ned til smalle stykker af strand, der danner grænsen til havet, hvor hvaler, delfiner og skildpadder huserer.

Begynd dagen med morgenyoga i regnskoven

Lana står tidligt op og laver yoga med de morgenfriske. Det foregår på en stor platform højt oppe med udsigt over skoven. Det perfekte sted at starte dagen med en solhilsen, inden det er tid til morgenmad.

Den åbne restaurant serverer overraskende lækker og frisk mad. En stor del af råvarene er egenproduktion fra lodgens urtehave.

En af dagene vil I typisk tage på en guidet tur ind i Corcovado. Og ellers er der afmærkede stier rundt om lodgen, hvor I kan færdes på egen hånd. Blandt andet en fin tur ned til et lille vandfald, hvor I kan tage en forfriskende dukkert.

Tilbage på lodgen kan I hoppe i poolen, spotte tukaner fra en hængekøje eller booke en afslappende massage, inden det atter er tid til et besøg i restauranten.

Til natten kan I vælge at bo i bungalow med masser af luft, stationære telte eller mere “almindelige” værelser med murede væg.

Ansvarlighed

Mange af de ansatte har været her i årevis og kommer alle fra lokalområdet, og man kan tydeligt mærke at de er stolte af at være en del af “Luna familien”. Vi forstår godt hvorfor.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.