Gå til hovedindhold
Årsmøde 2022, The Long Run, Borana Conservancy, Kenya

Boranas Lodge Manager “Milli”

Den kvindelige Lodge Manager, der er meget mere end hotel-chef

Borana Lodge er meget mere end en lodge. De vil skabe en sammenhængskraft, hvor lokale stammesamfund, undervisning, kvægdrift og landbrug er ligeså vitale elementer som “the big 5”-safari og turisme er. Målet er, at de skal gå hånd-i-hånd. Lars har mødt, kvinden, der går foran.

Boranas ansvar og rolle i dette masai-samfund er vigtigere end statens. Har de lokale brug for hjælp, så ringer de til Borana, før de tager fat i politiet.

Så at lede en lodge som Borana er meget mere end hotelledelse. At stå i spidsen for dette fantastiske “samfund” kræver helt særlige evner, og det er her Milli og hendes erfaringer spiller ind.

Lars og Milli Borana

Fra krigszone til savannen

Da jeg første gang møder Milli tog det mig blot få sekunder at konstatere, at jeg står over for chefen. Øjnene er både varme og stålsatte, og man er ikke i tvivl om, at det er et menneske, der har prøvet mere end de fleste.

Millicent Musee, som kun tituleres Milli, har brugt 20 år af sit liv i konfliktramte områder. Hun har hjulpet mennesker i Darfur, Sydsudan, Congo, Mali, Chad og senest i Afghanistan.

I frontlinjen har opgaven været at hjælpe dem, der betaler krigens højeste pris. Hendes fokus har været kvinder og børn, og Milli har set mere ødelæggelse end de fleste.

Hun har gjort det til sit kald at hjælpe de efterladte mødre, forladte børn og teenagemødre. Empatien og forståelsen kombineret med logistik-kompetencer på en krigszones komplekse niveau er vitale forudsætninger for at stå i spidsen af Borana.

Årsmøde 2022, The Long Run, Borana Conservancy, Kenya

Stedet i sig selv er et logistisk mareridt som kræver viden og erfaring. De mange stammesamfund kræver snilde og intelligens at binde sammen. Milli har begge dele, og det er en fornøjelse at se effekten.

Kvinder hjælper kvinder

Jeg har netop brugt 5 dage i fælleskab med teamet på Borana, og jeg har oplevet alle facetter af dette enorme land og den smukke, men brutale, natur.

Jeg har mødt den kvindelige chef-sygeplejerske, der besøger afsidesliggende egne for at lære teenagepigerne om udfordringer ved teenagegraviditet. Og masai-lederen Josefina, der har gjort det til sit kald, at kvinders stemme skal høres tydligere, og at hendes egne døtre skal vokse op i et mere lige samfund end hun selv gjorde.

Disse stærke personligheder understøttes, og sættes i scene, af Milli. Hun fungerer som bindeled til ejerne af Borana og på en fantastisk måde ender hoteldrift med at være en sekundær job funktion - den primære opgave er at benytte Boranas sociale og samfundsmæssige betydning til at opnå ændringer indefra.

Borana Conservancy, Kenya

Det vigtigste element her er kvinderne. Kan man sætte kvinderne i scene og gøre dem til rollemodeller er sandsynligheden for langsigtet succes større. Spørger du SOS Børnebyerne eller vores lokale samarbejdspartner NGUVU, der arbejder med kvindelige kaffebønder i Kenya, siger de alle det samme: Nøglen er kvinderne.

Det har de forstået på Borana.

Hver dag på savannen er en slags terapi for sjælen

Milli er kenyaner, men 20 år i verdens værste områder har sat sit præg på sjælen. Når man dagligt er vant til at gemme sig i beskyttelsesrummet og er blevet specialist i at vurdere, hvor tæt missil nedslaget er på en, så kræver det tid at omstille sig.

Intet sted er bedre end i Laikipia i Kenya. Roen, de åbne horisonter, dyrelivet, naturens gang.

Årsmøde 2022, The Long Run, Borana Conservancy, Kenya

Milli ser hver eneste dag som et skridt på vej mod normalitet, hvor hun samtidig kan stå i spidsen for en positiv udvikling i et af Kenyas fattigste områder. Hvor målet er at lokalsamfund, dyreliv og turisme alle kan få gavn af udviklingen.

Det mærkes alle steder på Borana Lodge, og det er en af årsagerne til, at de for nyligt opnåede The Long Runs højeste certifikation - Global Ecosphere Retreat.

Kvindelige forbilleder

Milli er en ener og et forbillede for mange. Og det er vigtigt med kvindelige rollemodeller, som andre kan spejle sig i. Og finde styrke.

Det skaber en positiv forandring, som jeg også for nyligt oplevede på Maldiverne. Og som de dyrker aktivt på Dunia Camp, hvor kvinderne styrer.

Vi håber, det er den nye normal.

Lignende indhold

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.