Gå til hovedindhold
Following Giants, Etisk elefant oplevelse, Koh Lanta, Thailand

Hands-off - ansvarlige elefantoplevelser

Elefanten i rummet - og i Thailand

‘The gentle giant' - elefanten - en oplevelse for livet. Hvem vil ikke gerne tæt på og opleve dette majestætiske dyr. Prøve at fodre dem med sukkerrør, og være med til at bade dem i floden… 

Vi stopper lige her.

...Elefanten er på ingen måde en blid gigant. Tvært imod. Det er voldsomt stort dyr, som ingen har lyst til at komme rigtigt tæt på - eller sådan burde det være. Har man været på ægte safari, og en gang oplevet at komme lidt for tæt på dem, hvor elefanten med brøl og udslåede ører begynder at sætte sit 4 meter høje og tonstunge korpus i bevægelse mod dig - ved du hvad jeg taler om. Det er livsfarligt og skræmmende, og sådan skal det være. 

Et komplekst emne, der tager tid at komme til bunds i

Det er ikke virkeligheden for de ca. 4000 elefanter, der lever i fangeskab i Thailand. De er en stor del af et større “hjul”, der holder økonomi, arbejdspladser og meget andet igang. Men desværre ikke på elefanternes præmisser. 

Det her er ikke et sort - hvidt emne. Vi tror på en balance, hvor vi med vores rejser og rådgivning, skubber i retning og sikrer at din rejse foregår på et så godt og oplyst grundlag som muligt, som også kan være med til at øge bevidstheden lokalt.

Mahout and elephant Changchill

Det er er et voldsomt komplekst emne, og svært at kommunikere, men det ligger os meget på sinde, da vi tror på at en balanceret tilgang fra os som arrangør og kurator, kan være med til at skubbe i den rigtige retning. 

Komplekst fordi jeg har brugt år på at opbygge viden om området, talt med eksperter og besøgt et væld af elefantlejre. Vi er indtil videre kommet frem til at der er syv specifikke steder, som vi anbefaler, at du kan besøge - se længere nede. Her arbejdes der med respekt for det majestætiske dyr og ud fra en “no-hands policy”, hvor du som besøgende ikke rører ved, eller direkte interagerer med elefanten.  Dertil er der et væld af andre elementer, såsom at der ikke må være avlsprogrammer, kæder, selfie-turisme og meget andet.

Oplev elefanter vilde i naturen

Vi forstår godt interessen for at opleve dette fantastiske dyr, og vil gerne slå et slag for at forsøge at se dem i sit rette vilde element. Det kan heldigvis stadig lade sig gøre. Kui Buri, Kaeng Krachan, og Chew Lam Lake/Khao Sok er nogle af de steder, hvor man kan være heldig at se dem - eller høre deres raslen i træerne, når de bevæger sig gennem skoven.

Following Giants, Etisk elefant oplevelse, Koh Lanta, Thailand

Vi bliver hele tiden klogere

Det her er ikke et sort - hvidt emne. Vi tror på en balance, hvor vi med vores rejser og rådgivning, skubber i retning og sikrer at din rejse foregår på et så godt og oplyst grundlag som muligt, som også kan være med til at øge bevidsthedenen lokalt. 

De fleste af os har jo siddet på en elefant, og det er jo ikke sket fordi vi ønsker giganterne et dårligt liv. Det har været manglende viden, “greenwashing” fra en kæmpe industri og en historiefortælling vi ikke kunne gennemskue, og som heldigvis er ved at blive redefineret. 

Hvorfor "hands-off"?

De fleste i Danmark ved efterhånden, at man ikke skal deltage i elefantshows eller ride på elefanter. Men selv tilsyneladende harmløse aktiviteter som at vaske elefanten, klappe og tage selfies, håndfodring etc. kan virke stressende for dyret og er baseret på kontrol, som er skabt fra barnsben.

Den cirkel vil vi gerne være med til at bryde og det stopper først helt, når elefanten ikke skal arbejde “on the clock” og der ikke længe er penge i at kontrollere elefanter.

Det er en stor ændring, der skal til, men den tages med små skridt. Derfor er der også mange camps, som ikke er der endnu, men arbejder hen i mod det. Og den transformation vil vi (også) gerne være med til at understøtte.

Following Giants, Etisk elefant oplevelse, Koh Lanta, Thailand

Vi arbejder med lokale partnere i Thailand, der konstant gør os klogere og vi har en tæt, løbende dialog med World Animal Protection, hvor vi (også) får nuancer, viden og substans omkring emnet. 

En balancegang, hvor alle får en god oplevelse

Faktum er at denne artikel kunne være en afhandling på 100 sider, og der vil stadig ikke være plads til at få alle mellemregningerne med. Vores opgave er sikre at din, lokalsamfundet og ikke mindst elefantens oplevelse bliver så god som mulig, og være med til at skabe klarhed på baggrund af fakta i en uklar verden, uden at blive for belærende og kategorisk. 

Men ja - vi elsker elefanter i We Travel - men vil gerne have dem ud af rummet, og være med til at sikre en ny positiv grundfortælling for dette fantastiske dyr, som betyder så meget for så mange. 

Hvilken elefant-camp skal du vælge?

Vi ved, det kan være en jungle at navigere i, men efter snak med eksperter inkl. WAP og lokale aktører i Thailand kan du starte med disse tre. Alle kan besøges på halv- eller heldagture:

Hvis du ønsker en god camp med overnatning, at være frivillig eller arbejde med “re-wilding” har vi ligeledes gode steder, vi kan pege jer i mod - bare ræk ud.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.