Gå til hovedindhold

Bestil jeres drømmerejse nu - betal senere

Mr. Kahawa, Zanzibar

Familiesafari og badeferie med kærlighed til lokalområdet

14 dage fra kr. 22.000, børn fra kr. 13.000

Tag på safari og badeferie i Tanzania udviklet specielt til børnefamilier. Det er store oplevelser og små hoteller, der er drevet med kærlighed. Vilde dyr og et safari lodge, der har taget os med storm. Og et børnevenligt minihotel på stranden med boheme-atmosfære og Zanzibars bedste kaffe.

Tempoet er sat ned, hjertevarmen er sat op. Det er et bud på en rundtur i naturens verden, som både er unik, dyrerig og skabt med omtanke. Det er et safariprogram, der ikke overvælder mere, end at alle aldre kan følge med, og med god tid til også at hænge ved poolen eller spille fodbold med børnene i landsbyen.

Et par højdepunkter

 • 5 nt i et stort familietelt på Rhotia Valley Tented Lodge, blot 2 timer fra lufthavnen.
 • Safari til Tarrangire og Ngorongoro med privat jeep og guide, så I selv kan styre tempoet.
 • Landsbybesøg, tid i poolen og måske en gang fodbold med de lokale børn.
 • En uges badeferie på skønne Mr. Kahawa i Paje på Zanzibars fredelige Østkyst.
 • Store, familievenlige værelser, Zanzibars bedste kaffe og en afslappet boheme-agtig atmosfære

Vores nyhedsbrev er ikke spam

Det er gode idéer, små hemmeligheder og holdninger.
Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt.

Skriv dig op og få relevant inspiration

Safari - på børnenes præmisser

I stedet for at køre halvdelen af Tanzania rundt og skifte lodge hver anden dag, så bor I samme sted i 5 dage. Og så har vi ikke pumpet programmet til bristepunktet, men lagt masser af tid ind til også bare at nyde den skønne lodge, lege i poolen og måske spille fodbold med børnene fra landsbyens skole eller det børnehjem, som ejerne driver.

Men I skal selvfølgelig også på safari. Rhotia Valley Lodge ligger I smørhullet mellem Lake Manyara, Tarangire National Park og det navnkundige Ngorongoro-krater. En køretur på ca. 1 time bringer jer direkte til flokke af elefanter, løver, flodheste, flamingoer, giraffer, zebraer og savannens øvrige dyr. Vi har lagt to safariture ind med privat guide og egen jeep, så I kan tage det fuldstændig i jeres eget tempo. 

Rhotia Valley har taget os med storm. Det er bestemt ikke det klassiske safari lodge, men det er måske netop det, der gør det til noget helt særligt. Læs med her. 

Strande, stemning og suveræn kaffe på Zanzibar

Efter 5 dage på Rhotia Vallay Lodge flyver I den korte tur til Zanzibar. En ø, der smager af eventyr, men som også er blevet godt og grundigt omfavnet af anonyme mainstream-hoteller uden sjæl. Men øen er stor, og der er heldigvis stadig steder, hvor man møder mennesker med noget på hjerte, og ikke bare træder ind i en all-inclusive-maskine. Små hoteller, der drives af mennesker med passion for både gæster, naturen og lokalsamfundet.

Et af de steder er Mr. Kahawa på Zanzibars sydøstkyst. Her kan I glæder jer til masser af varme, stemning, personlighed og ikke mindst 4 store værelser med plads til familier. Værelserne er i ægte swahilistil, lige i øjet og med direkte udsigt og adgang til luften, brisen og de lækre hvide sandstrande. Hotellet ligger ved byen Paje, der byder på en lang række små hyggelige caféer, madsteder og barer.

Mr. Kahawa, Zanzibar

Program

Dag 1: Endelig er dagen kommet…

I er på vej! Stemningen i Kastrup er noget helt særligt, når man skal afsted. Turen går mod Kilimanjaro i Tanzania

Dag 2: Velkommen til Tanzania og Rhotia Valley

Welcome to Africa: I kører mod de store savanner. På ydersiden af det mægtige Ngorongoro-krater peger pilene mod Karatu. I stopper ved Rhotia Valley Tented Lodge. Allerede når I kører ind ad porten, gør I en forskel. For det hollandske lægepar Jorris & Marise har siden 2005 brugt indtægterne fra lodgen til at drive et børnehjem.

Dag 3: Hvem bor her?

Det her er det rigtige og autentiske Øst-Afrika! I går til fods gennem den lokale landsby - hvad lever lokalbefolkningen af, og hvordan er deres dagligdag? I besøger også den lokale skole. Og ellers er der masser af tid til at hoppe i poolen og restituere efter den lange flyrejse.

Dag 4: På safari i Tarangire

I befinder jer i et smørhul lige midt mellem Ngorongoro-krateret og Tarangire Nationalparken. I dag tager I på safari i Tarangire, der er hjemsted for op til 3000 elefanter, men også løver, giraffer, strudse, zebraer, gazeller, hyæner, geparder og meget mere. I har egen jeep og guide, og kan helt selv bestemme tempoet.

Dag 5: Svømning eller en dyst med Mbwana Samatta

I dag slapper I fuldstændig af - evt. ved poolen ved Rhotia Valley Lodge. De lokale børn elsker, som alle andre børn i verden, både Messi og Ronaldo eller det lokale idol Mbwana Samatta - kig på eller vær med!

Dag 6: Ngorongoro-kraterets unikke dyreliv

Småtidligt op for at nå frem til kanten af Ngorongoro-krateret kl. 8 som nogle af de første. Nede i vulkankrateret går dyrene sammen ganske tæt på et rimeligt begrænset areal. Alle de store dyr er pænt repræsenterer hernede - minus giraffen, der ikke kan komme op og ned af bjergsiderne med sine lange stylter. Tilgengæld er det et af de eneste steder i Tanzania, hvor man kan opleve næsehorn. I spiser den medbragte frokost med udsigt til flodhestene nede i krateret. Ligesom i Tarangire har I egen jeep og guide og kan helt selv bestemme tempoet.

Dag 7: Skiftedag - en giraf for en kæmpeskildpadde

I dag rygger I fra savannen til turkisblåt hav. Bushen bliver skiftet ud med slanke palmer, girafferne med kæmpeskilpadder og Rhotia Valley med Mr. Kahawa. Flyturen tager ca. en time - og bum, så befinder I jer på Zanzibar i Det Indiske Ocean. Her gælder det om at være ude i god tid, for Mr. Kahawa har kun fire værelser - men fire værelser lige i øjet ved Paje, én af de bedste strande på Zanzibar. 

Udover at have plads til 2 børn i alle værelser, så skiller Mr. Kahawa sig ud med sin intime og familiære atmosfære og det tætte bånd til lokalsamfundet.

Dag 8: Duften af Det Indiske Ocean 

Det hele startede med en coffeeshop. Den gode kaffe er der stadig, men for halvandet år siden byggede ejeren - hollandske Melanie - 3 værelser med seaview, og et værelse med poolview. Alt i ægte swahilistil. 

Her går værelse og terrasse ud i ét, uden dør imellem. Hvorfor skulle man have noget så overflødigt som en dør!? Når nu vejret er så godt, og bølgernes brusen og havets brise både vækker jer, og luller jer i søvn. 

Dag 9: Sæt tiden på standby

Det fascinerende ved Zanzibar er, at øen er så stor, at den stadig har bevaret sin autenticitet. I hvert fald nogle steder. Langs stranden vil I kunne finde en lang række små hyggelige gemmesteder; små hoteller, restauranter og caféer a la Mr. Kahawa, der ligger lige ud til det sukkerbløde sand. Synes I på et tidspunkt, at I har fået for meget sand mellem tæerne, kan I ligeså stille liste ud ad bagdøren på jeres hotel - og straks befinder I jer i små landsbyer, hvor tiden for længst er sat på standby. Måske I skulle gøre det samme.

Dag 10: Kærdlighed og brede smil 

Melanie er god! Udover at have åbnet en lille perle som  Mr. Kahawa, og udover sans for indretning, har hun startet Jenga Zanzibar Projektet. Her hjælper hun med at uddanne de dygtige lokale kunsthåndværkere i markedsføring, økonomi og design, Det er ren win-win. I kan sagtens besøge de små lokale familier, som i dag smiler til op over begge ører, som kun en afrikaner kan gøre det, fordi de kan brødføde deres familie.

Ellers kan I blot nyde dagen på stranden. Engang i mellem laves der nemlig markedsdage, netop på stranden, hvor de små familier kommer til jer.

Dag 11: Krydderi-ø

Gurkemeje, nelliker, vanille; duften breder sig indover Zanzibar fra alle de små krydderiplantager, I kan besøge. Der bliver brugt rigelige mængder af krydderier i det lokale køkken, som det netop bør i et ægte Swahili-køkken.
Mens fisken damper, bliver familiehemmelige krydderiblandinger tilsat. En del af charmen ved Zanzibar er maden. Maden koster næsten ingenting. Nyd en lang dag ved stranden, og vug til rytmerne af glad lokal musik, mens millioner af stjerner tændes på nattehimlen over jer

Dag 12: Svøm nær delfiner

Nyd den dejlige dag ved stranden, eller tag en tur ind til hovedbyen og UNESCO-byen Stonetown, med en labyrint af små  snørklede gader hvor gadehandlere, kunstnere, abbekatte og gamle hippier holder til. Den livlige by Paje, hvor Mr. Kahawa ligger bliver hurtig en østafrikansk landsby ved siden. Der er også fra Stonetown, I kan svømme i nærheden af vilde delfiner eller sejle til Prison Island med alle kæmpeskildpadderne. 

Dag 13: Gem jer i Paradis!

Adam og Eva gjorde det - I kan blive de næste! Hvis I ikke allerede hjemmefra har besluttet at forlænge opholdet, så kan I evt. beslutte at gemme jer et sted på øen, så eventyret ikke behøver at være slut endnu.
Synes I alligevel, at alting har en ende - så udnyt dagen i fulde drag

Dag 14: Afsked

Melanie er sød, afrikanerne er søde, delfinerne og alle de andre er søde, og derfor må vi advare om, at det kan være svært alt tage afsked. Men nu er det desværre slut. I bliver kørt til lufthavnen for at påbegynde turen hjem mod Danmark. 

Dag 15: Verdens bedste hotdog

Faktisk kan det være okay at lande i Kastrup Lufthavn, når det nu skal være. Faktisk smager den hotdog, man får, mens man venter 20-30 minutter på sin bagage, himmelsk. Det er ikke seafood og friskfanget fisk på en ø i Det Indiske Ocean - men I skal jo alligevel til at vænne jer til, at mindre kan gøre det.

Vejledende priser

Voksne

 • Mar og nov: kr. 22-24.000
 • Jul, aug og dec.: kr. 28 - 30.000
 • Resten af året: kr. 25 - 27.000

Børn

 • Hele året:kr. 13.000 - 15.000

Obs! Priserne er pr. person i delt dobbeltværelse. Der kan forekomme tillæg henover ferieperioder og højtider (typisk sommerferien, jul/nytår, kinesisk nytår og påske). 

Prisen inkluderer:

 • Fly, København - Kilimanjaro / Zanzibar - København.
 • Indenrigsfly, Arusha-Zanzibar.
 • Velkomst og transfer fra Kilimanjaro Airport til Rhotia Valley Tented Lodge
 • 5 nætter på Rhotia Valley Tented Lodge i et familietelt med eget bad og toilet.
 • Alle måltider under opholdet på Rhotia Valley Tented Lodge
 • Game drive i Tarangire Nationalparken med egen jeep og guide
 • Game drive i Ngorongoro-krateret med egen jeep og guide
 • Alle entreer og fees til Nationalparker
 • Lunchbox på safari-turene
 • Besøg lokal landsby og skole i Rhotia Valley
 • Transfer til lufthavnen i Arusha
 • Transfer fra Zanzibars lufthavn til Mr. Kahawa t/r
 • 7 nætter på Mr. Kahawa i en loft suite med en dobbeltseng og 2 enkeltsenge, inkl. morgenmad.


Prisen inkluderer ikke:

 • Måltider og udflugter, som ikke er nævnt under inkluderet
 • Forsikringer
 • Visum til Tanzania

Lignende indhold

Familieeventyr i Ecuador og Galapagos

15 dage fra kr. 25.000, børn fra kr. 18.000

Det ultimative eventyr i Ecuador og Galapagos

22 dage fra kr. 38.000, børn fra kr. 29.000

Sommereventyr i Tanzania - vild safari og ø-hop langt fra alfarvej

18 dage fra kr. 49.000, børn (6-15 år) fra kr. 25.000

Den ideelle safari for generationsrejser eller familier

12 dage fra kr. 41.000, børn fra kr. 22.000

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt

Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.

- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til