Gå til hovedindhold
Rhotia Valley Tented Lodge, Karatu

Rhotia Valley Tented Lodge, Karatu

Et familievenligt safari lodge i Tanzania - bygget på en kærlighedsaffære

Dette er historien om et hollandsk lægepar, som blev forelskede. Ikke i hinanden, for det var de blevet mange år forinden, men i to bakketoppe ved Rhotia Valley i Tanzania, langt væk fra Hollands tulipaner.

Joris & Marise, som lægeparret hedder, skiftede tulipanerne ud med baobabtræer og lod det ikke blive ved drømmen, men flyttede simpelthen til Rhotia Valley. Det er en historie og et projekt, vi gladeligt tildeler en masse hjerter.

To bakketoppe - Et mål!

Netop på disse to bakketoppe mødes to verdener: På den ene bakketop 36 forældreløse børn og på den anden bakketop bl.a. jer og os…

Marise siger selv, at hun og hendes mand måske kunne have gjort gavn på et hospital eller startet et ulandsprojekt, som der jo er masser af i området. Men hun kunne ikke holde ud at sidde og vente på donationer fra andre. Det blev kimen til Rhotia Valley Tented Lodge, der blev grundlagt for at finansiere et børnehjem og skabe arbejde og indtægter til både landsbyens beboere og børnene i fremtiden.

Projektet har fået UNWTO (FN’s turisme-arm) til at klappe i hænderne af begejstring. Rhotia Lodge opfylder alle principper for, hvordan turisternes blotte tilstedeværelse kan blive til gavn for de lokale - ikke bare her og nu, men i fremtiden. Og vel at mærke samtidig med, at lodgens gæster får oplevelser, der rækker langt ud over safari.

I smørhullet mellem 3 nationalparker

I bor på den ene bakketop i ægte safaritelte med eget bad og en smuk udsigt til Ngorongoro Forest, små landsbyer, hvor røgen stiger op fra de små lerhytter og små marker, hvor der pusles om afgrøderne. Længere ude kan I øjne nationalparkerne Lake Manyara og Tarangire, der bl.a. byder på elefantflokke, klatrende løver og meget mere.

Heroppe - lige uden for Ngorongoro Conservation Area - kan I betragte solnedgangen på den anden bakketop. Og mens himlen skifter farve, og krateret med, kan I sidde på terrassen foran teltåbningen uden at bekymre jer om myg. I er så højt oppe, at myg ikke er noget problem. Eneste problem er at udvælge aftenens passende drink, så den matcher farvespillet omkring jer.

Det viser også bare, at man som en ganske almindelig familie kan sidde her - og gøre en forskel, uden at skulle fravælge noget. Tværtmod er en af de store fordele, at et ophold på Rhotia Valley byder på meget mere end safari.

Udsigten og atmosfæren er en luksus, der ikke behøver at koste en formue. Ligesom det er en luksus at blive vækket af eksotisk fuglefløjt og solstråler, der konkurrerer om at være de første til at vække jer om morgenen. Det er noget særligt, noget unikt, der blot er naturens bedste værk. Og det er langt væk fra jeres egen hverdag - i sig selv lidt af en luksus at have tid til at forsvinde fra, for en stund.

Ikke langt herfra, blot et par dale længere mod nord, skabtes civilisationens vugge; det er herfra vi alle stammer. Det er et ekstra krydderi, et perspektiv på en ferieoplevelse, som er svær at beskrive.

Safari, fodbold i landsbyen og tid til poolen

Det viser også bare, at man som en ganske almindelig familie kan sidde her - og gøre en forskel, uden at skulle fravælge noget. Tværtmod er en af de store fordele, at et ophold på Rhotia Valley byder på meget mere end safari.

I kan vælge en lang række oplevelser i og omkring Rhotia Valley. Personligt synes vi, at I skal blive her i stedet for at flytte rundt. Og Joris og Marise er vant til, at gæsterne bruger god tid på Rhotia Valley Tented Lodge.

Vi foreslår et ophold på 4-5 dage. Bliv en dag eller to ved poolen og lev livet langsomt, måske afbrudt af en fodboldkamp eller to med børnene fra børnehjemmet på Den anden bakketop, og en tur gennem dalen og de små landsbyer. Besøg det økologiske landbrug, den professionelle bager og mejeriet, som ligeledes er en del af hele dette kærlighedsprojekt - der ikke kun forsyner jer, på den ene bakketop, men også de 400 børn på den lokale skole med daglige  “madpakker” fra lodgens bageri.

De mere aktive kan tage turen til Ngorongoro-kraterets kant til fods med en guide. Det er en flot vandretur i et let tempo på ca. 6 timer.

  Rhotia Valley Tented Lodge, Karatu

  Rhotia Valley Tented Lodge, Karatu

  …og taler vi Ngorongoro, så taler vi også safari

  Ngorongoro-krateret er ét af de største naturvidundere. Hele krateret er masai-land, og egentlig har masaierne lov at jage i krateret, men det gør de kun sjældent. Alle safaridyrene fra flodhest til zebra er her. Selv næsehornet, som ellers er svært at spotte i resten af Tanzania, bor hernede.

  Kun giraffen er her ikke - de lange ben kan ikke klare turen op og ned ad de stejle skrænter. Men girafferne har I mulighed for at se både i Rhotia Valley eller i stor stil i både Tarangire og Lake Manyara.

  Safari i Lake Manyara og Tarangire

  Og så er der de andre nationalparker lige i nærheden af Rhotia Valley; Lake Manyara og Tarangire. Især Tarangire udmærker sig ved sit alsidige dyreliv. Hele landskabet er også en del mere varieret end f.eks. Ngorngoro-krateret og den flade savanne på Serengeti-sletten. Her er der små floder og vandløb, bakketoppe og såkaldte kopjer - små stenede bjergtoppe hvor i sær store løvefamilier gerne hænger ud.

  Faktisk har Tarangire sin egen migration, der ellers er Serengeti-slettens vartegn - dog i langt mindre skala. Elefanter er så godt som garanteret her. Og store flokke af bøfler, gazeller, vortesvin, giraffer agerer føde for parkens løver, leoparder, hylende hyæner og sjakaler.

  Lake Manyara består, som navnet antyder, overvejden af en sø. Her holder flamingoer til i tusindtal ,især i regnsæsonen. Når regnen er slut er søen og dens bredder hjemsted for flere hundrede fuglearter. En lille flok af de gængse safaridyr som løver, giraffer, flodheste, geparder, impalaer m.v. holder også til omkeing Lake Manyara.

  Vi skræddersyr programmet præcis til jer, men det kunne se således ud.

  • Dag 1: Transport fra lufthavnen i Kilimanjaro til Rhotia Valley Lodge
  • Dag 2: Slap af i poolen, besøg landsbyen og nærområdet.
  • Dag 3: Safari i Tarangire National Park
  • Dag 4: Slap af i poolen, spil fodbold med børnene eller tag på endnu en safaritur.
  • Dag 5: Safari i Ngorongoro-krateret.
  • Dag 6: Transport fra Rhotia til lufthavnen i Arusha for fly videre.

  Lignende indhold

  Farmhouse Resort & Spa by Smiling Gecko, Kampong Chhnang Province

  'Boutique farmhouse' med et vidunderligt formål

  Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

  Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
  Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
  - og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

  Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

   Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

   Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

   Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

  Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

  Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.