Gå til hovedindhold

Bestil jeres drømmerejse nu - betal senere

Manyara Green Camp, Lake Manyara National Park

Green Camp, Lake Manyara National Park

Bæredygtig og børnevenlig safari-camp med udsigt til flokke af elefanter

Bag vildnis og vandfald, dybt inde i Lake Manyara Nationalparken, hvor der sjældent kommer andre turister, ligger Manyara Green Camp – måske Tanzanias bedste til familier.

Det er hverken størrelsen eller faciliteterne, der gør Manyara Green Camp familievenlig. Tværtimod. I stedet er det den tilgængelige beliggenhed, de varierede oplevelser, et fantastisk og fleksibelt personale og muligheden for at se flokke af elefanter og andre dyr vandre forbi teltåbningen.

8 safaritelte lige midt i civilisationens vugge

Turen herind er slet ikke lang og kedelig. Der er hele tiden noget at kigge på…og stoppe op for at kigge nærmere på….og forevige gennem kameralinsen. Med alle de stop kan turen tage lidt længere tid, men ellers er idéen faktisk, at man efter kun et par timers kørsel, kan læne sig tilbage i en safaristol og med en tropisk drik i hånden foran sit safaritelt og nyde udsigten – midt i civilisationens vugge.

Her er kun 8 kvadratiske safaritelte, nogle med rigelif plads til 4-5 personer. Smagfuldt indrettet og med teltåbningen vendt mod floddelta og dyreliv.

4 millioner år gammel swimmingpool

Her er ingen andre mennesker at se, og man får hurtigt sådan en slags ejerfølelse over stedet. En det-her-er-vores-sted-følelse! Og det hele er faktisk jeres!

Her er ingen menneskeskabt swimmingpool, til gengæld strømmer det 4 millioner år gamle krystalklare Endabash-vandfald ned fra toppen af de omkransende quartzbjerge og danner en herlig lille naturlig strandpool. Der er bare noget storslået og unikt over at sidde og plaske rundt, når både naturen, historien og autenticiteten går op i en højere enhed.

Med jeep, i kano, i toppen af træerne og ikke mindst til fods

Og så er meningen, at I bare skal kaste jer ombord i alle de mange familieaktiviteter. I befinder jer i ét af de mest spektakulære naturområder i verden, og netop en natur som denne, skaber bro mellem generationer.

I skal selvfølgelig på ægte jeep-safari. Faktisk alle dem I har lyst til. Og ligeså lange eller ligeså korte, som I ønsker… alene…kun jeres familie og ikke sammen med andre.

Det er en privat safari-tur – alle aktiviteter skræddersyer vi efter jeres behov, ønsker og alder.

Men jeep-safari er kun en måde at opleve dyrene på. Faktisk er noget af det unikke ved Manyara Green Camp muligheden for at opleve dyrelivet på andre måder. Campen er ejet og drevet af Jean, en pioner indenfor Tanzanias safariindustri og inkarneret miljøforkæmper og dyreelsker. Hans mission er at få folk ud af bilerne for virkelig at opleve dyrene. Ikke bare se dem, men mærke, dufte og høre dem - helt tæt på. Og det gælder i særdeleshed børn, der hurtigt bliver trætte af at sidde i en safaribil i timevis.

Etbende flamingoer, næbede pelikaner og drikkende giraffer i spagat opleves nemlig bedst, når man kommer helt tæt på, og det er nu en gang på en walkingsafari langs smukke Lake Manyara. Eller måske endnu bedre fra en kano. Ligesom en tur på hængebroer mellem trætoppe måske nok er verdens bedste måde at komme helt tæt på fugle, aber og endda se en gruppe elefanter bryde gennem underskoven langt nede.

Elefant-kolonner i måneskin

Når solen går ned og bliver erstattet af stjerneklar himmel, skifter også lyd, form og stemning. En tur gennem savannen, når bl.a. løver og leoparder er mest aktive, er en hel speciel oplevelse, som i øvrigt kun er muligt meget få steder i Tanzanias nationalparker.

Middagen foregår med stjernenehimlen, månen og bålet som eneste lyskilder. I sidder ved langborde, mens personalet griller, som om de aldrig havde gjort andet. Selv specielle børnemenuer kan de trylle frem. Stemningen er helt rigtig – der mangler kun én ting. Og netop som ordene er blevet sagt, sker det næsten som ved et trylleslag. Kolonner af elefanter og andre dyr, trasker forbi - kun få meter fra jer. Så var det i hvert fald, da vi var forbi. Men i følge Jean er det helt normalt.

Lærer den kommende generation at passe på naturen

Hvorfor Green Camp? I al sin enkelthed, så er det fordi, det er naturen, det handler om – på alle leder og kanter. Både naturen lige udenfor teltåbningen, og naturen vi skal overlade til den kommende generation.

Derfor er campem 100% fri for engangsplastik og drevet udelukkende på solenergi, ikke udtørre dyrenes drikkevand. Men endnu bedre så arbejder Jean og Green Camp sammen med lokale skoler og et nærliggende børnehjem om at lære at passe på det dyrebareste, vi har.

Beliggenhed

Manyara Green Camp ligger som en af blot to camps inde i selve Lake Manyara National Park. Og tilmed langt fra den normale turistrute langs søbredden. 

Det er blot 2 timers kørsel fra lufthavnene i Kilimanjaro og Arusha, og dermed en ideel løsning for jer, der ikke vil bruge dagevis i bil eller penge på at flyve, men som stadig vil have den ægte vare. 

Der svært at finde andre safari camps, der er så tilgængelige, og samtidig byder på så unikke og varierede oplevelser. 

Lignende indhold

Craveiral Farmhouse, Alentejo-regionen

Minimalistisk øko-gård med vild natur, heste og havets surfbølger i nærheden

Fly, billeje og 7 nt fra kr. 9.000, børn fra kr. 3.000

Greystoke Mahale, Mahale Mountains National Park

Chimpanser og barfodsluksus i Tanzanias vilde vest

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt

Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.

- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til