Gå til hovedindhold
Elephant Watch Hut, Habarana

Elephant Watch Hut, Habarana

Simple trætophytter omgivet af jungle, landsbyliv og vilde elefanter

Elephant Watch Hut er et simpelt sted, men måske en af de største oplevelser i Sri Lanka. Ok, man skal acceptere præmissen om at bo i en rustik hytte i trækronerne, men gør man det, så er det som taget ud af en drengedrøm. Læs med om et sted, der er omgivet af jungle, landsbyer, marker, søer og, som navnet antyder, vilde elefanter.

Elephant Watch Hut ligger egentlig ikke langt fra Habarana, der er knudepunktet i Sri Lankas kulturelle trekant. Alligevel føles det som en anden verden at ankomme til det beskedne, lille sted ad en knoldet jordvej gennem junglen.

Noget af det, der gør Elephant Watch Hut til noget særligt

 • Rustikke hytter i trætoppene
 • Muligheden for at opleve vilde elefanter
 • Middag om lejrbålet og overraskende god mad
 • Landsbyliv, cykelture og elefantsafari i nærområdet
 • Hjertevarm og smilende personale 

De fleste kommer til området for at opleve Sigiriya Rock og de gamle kongebyer Anuradhapura og Polonnaruwa. Det gør du sikkert også, men chancen for, at du efterfølgende taler mere om dit ophold på Elephant Watch Hut end de ikoniske seværdigheder, er stor.

Hold øje med vilde elefanter

Der er ingen garanti for at se vilde elefanter, men chancen er stor, for de kommer jævnligt forbi for at drikke fra den lille pool (læs: forstørret badekar). Og ellers er elefantsafarien i 4-hjulstræker med Rohita en oplagt mulighed for at spotte dem.

Den tidligere ejer af grunden byggede faktisk hytterne, så de kunne holde øje med elefanterne og sikre, at de ikke ødelagde de små markeder med afgrøder. 

Det gør, at man bliver modtaget med en varme, som selv de bedste hoteller har svært ved at kopiere. Det er ægte snarere end perfekt - og det er netop det element, der gør Elephant Watch Hut til et sted, der lagrer sig ekstra dybt i erindringen.

Fire hytter i trætoppene og en på jorden

De 4 trætophytter er alle forskellige. Fællestrækket er en fin seng under myggenet, eget bad og toilet og selvfølgelig placeringen i en højde, det ca. svarer til, at en voksen elefant med strakt snabel lige akkurat kan kilde dig under tæerne, hvis du helt ude ved kanten.

Man er helt tæt på naturen her - det er ligesom en stor del af oplevelsen. Så hvis du løber skrigene væk, hvis der er et firben eller en frø på badeværelset, er det ikke rette sted. Det er dog muligt at bo i en lerhytte på jorden i stedet for i træernes toppe, hvis man ikke er helt tryg ved højden.

Lejrbål, god mad og store smil  

Maden bliver nogle gange lavet over lejrbålet, andre gange kommer den fra en familie i landsbyen, der på den måde er en del af projektet. Det er meget mere velsmagende og autentisk end de kedelige buffet'er, man møder på større hoteller i området. 

Men det bedste af det hele er nu de store smil, personalet og landsbyens beboere, møder dig med. Og når man sidder om lejrbålet og udveksler røverhistorier og hygger med både personalet opg de øvrige gæster. 

Skabt for lokalsamfundet

Elephant Watch Hut er skabt som en mulighed for at landsbyerne kan få en lille andel af pengene fra turismen. De ansatte kommer selvfølgelig herfra - men samtidig “outsourcer” man forskellige aktiviteter til lokale familier, så flest muligt kan tjene lidt ekstra.

Det gør, at man bliver modtaget med en varme, som selv de bedste hoteller har svært ved at kopiere. Det er ægte snarere end perfekt - og det er netop det element, der gør Elephant Watch Hut til et sted, der lagrer sig ekstra dybt i erindringen.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.