Gå til hovedindhold
Karpaha Sands, Kalkudha, Sri Lanka

Karpaha Sands, Kalkudah

Barfodslækker strandglamping på Sri Lankas fredelige østkyst

På en af Sri Lankas smukkeste strande, i et hjørne af landet, som igennem 30 år har været stort set uberørt, finder du en lille perle. Karpaha Sands er overdådigt på den afslappede og barfodsagtige måde, og du mærker den personlige stemning, når du modtager varme smil fra det lokale personale. 

En 15 kilometer lang, smuk sandstrand på Sri Lankas uberørte østkyst er, hvad du kan forvente, når du besøger Karpaha Sands. Her mødes du af svajende palmer i vandkanten, turkisblåt vand og en afslappet, lokal atmosfære.

Derfor er vi vilde med Karpaha Sands

Miljø, natur og social ansvarlighed er grundelementerne i tilblivelsen og driften af Karpaha Sands. De har gjort sig umage for at bygge og drive et sted, som efterlader minimale fodspor. Det har de blandt andet gjort ved at:  

 • Bygge resortet af naturlige genbrugsmaterialer 
 • Bevare den naturlige vegetation 
 • Genanvende vand og rense det i egne renseanlæg
 • Undgå engangsplastic så vidt muligt
 • Anvende bionedbrydeligt toiletpapir
 • Handle lokale råvarer
 • Ansætte og uddanne lokale indenfor hotelbranchen

Luksus er en følelse

Karpaha Sands ligger, som det eneste resort, på Kalkudah Beach, med en lille lokal fiskerlandsby som nærmeste nabo. De kun 17 luksuriøse telte ligger spredt langs stranden, og fra din private have eller veranda kan du lytte til bølgens brusen og nyde de mageløse solopgange over havet. 

De store telte er smagfuldt indrettet med naturlige genbrugsmaterialer, og der er alle de faciliteter du skal bruge og lidt til - bl.a. er der aircondition til de varme nætter. Der er plads til både par og familier, og alle bliver taget i mod med åbne arme og varme smil. 

På langs eller på eventyr?

Vil du helst slappe af ved stranden efter en oplevelsesrig rundrejse, eller kan du slet ikke få nok at oplevelser? Under alle omstændigheder er der noget for enhver på Karpaha Sands.

Slap af på standen eller ved den smukke pool, forkæl dig selv med en tur i spaen, gå på oplevelse i den lokale kunst, tag på fisketur eller ro en tur i kajak. Oplev området fra hesteryg eller på cykel, nyd en film under stjernerne på stranden eller deltag i et cocktail kursus. Mulighederne er mange!

Karpaha Sands, Kalkudha, Sri Lanka

Sandhoshamaa saappidunga - bon appetit

Maden er noget særligt på Karpaha Sands. Forbered dig på en eksplosion af farver og smage, når du fordyber dig i en blanding af singalesiske og tamilske specialiteter. Nogle af de klassiske retter har sågar fået et fransk twist, som kun gør oplevelsen endnu mere kompleks.

Frugt og grønt er høstet i den økologiske køkkenhave, som er anlagt i forbindelse med resortet, mens frisk fisk og skaldyr hives i land af de lokale fiskere på daglig basis. Generelt er der meget stort fokus på at anvende lokale råvarer - både for friskhedens skyld, men i høj grad også for at støtte op om lokale tiltag.

Du kan sågar selv trække i foreklædet og gå i lære hos køkkenchefen, hvis du har lyst til at få den lokale madkultur helt ind under huden.

Tilbage er der bare at øve den tamilske tungebrækker: Sandhoshamaa saappidunga - velbekomme!

Karpaha Sands, Kalkudha, Sri Lanka

Et socialt ansvarligt og kunstnerisk touch

Det er ikke nogen hemmelighed, at Sri Lanka er en jetsetter inden for moderne kunst i Sydøstasien. Netop den moderne kunst er i højsæde på Karpaha Sands, som helt fra start har favnet lokale kunstnere og udstillet deres unikke værker i alle hjørner af resortet.

Gå på opdagelse i samlingen af alt fra skulpturer til malerier, som er produceret af lokale, og nu også udenlandske, kunstnere in spe. Alt er til salg, så ser du noget, du bare må eje, kan du købe en unik souvenir og samtidig støtte en lille, selvstændig kunstner.

Karpaha Sands, Kalkudha, Sri Lanka

På en betydningsfuld mission

Conservation

Resortet er anlagt med respekt for den eksisterende vegetation, og områdets oprindelige kokosplantage er bevaret. 

Derudover er der anlagt en stor, økologisk køkkenhave med frugt og grønt. Madrester komposteres og bruges som gødning i køkkenhaven.

Alt er bygget af naturlige genbrugsmaterialer, og resortet har deres eget rensningsanlæg til vand.

Skrald sorteres og håndteres korrekt, ligesom der er stort fokus på at undgå engangsplastic som eksempelvis sugerør og flasker. Selv toiletpapiret er lavet af let nedbrydeligt materiale.

Community

Den srilankanske østkyst er et tamilsk område, som i en lang årerække var isoleret og led under borgerkrigen. Det har haft konsekvenser for udviklingen i området, herunder for uddannelsessystemet. Derfor ansætter Karpaha Sands primært lokale, som bliver trænet op fra bunden og derigennem får færdigheder, som giver dem mulighed for at skabe en karrierevej.

For at støtte lokalsamfundet, handles alle råvarer, så vidt muligt, lokalt og fiskene fanger nabolandsbyens fiskere i havet lige foran resortet. De køber og sælger kunst og håndværk lavet af naturlige materiale, og overalt anvendes eksempelvis håndlavede sæber og lys, som er støbt af lokale kvinder.

Culture 

Karpaha Sands søger generelt at arbejde i samarbejde med de lokale, og viderformidler deres arv og kultur igennem den lokale kunst og deres køkken, hvor gæsterne kan lære om de traditionelle specialiteter. 
De ønsker, helt grundlæggende, at give alle muligheder, og ansætter derfor primært personale fra de lokale landsbyer.

Commerce

Resortet genererer indkomst i lokalområdet ved at ansætte og uddanne de lokale, og dermed bidrager de til udvikling af området og til en bedre levestandard generelt.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.