Gå til hovedindhold
Dos Aguas Lodge, Den Caribiske Kyst, Colombia

Dos Aguas Lodge, Den Caribiske Kyst

Et hjertevarmt strandlodge skabt med øje for inklusion og ansvarlighed

Vi er faldet pladask for et vidunderligt, lille strandlodge i landsbyen Rincon del Mar på Colombias caribiske kyst. Dos Aguas Lodge hedder det, for indpakningen er frodig mangrove på den ene side og havets blide bølgeskvulp på den anden. 

Lodgen er skabt med udgangspunkt i tre ord: kvalitet, inklusion og ansvarlighed. Det skinner tydeligt igennem på en balanceret og troværdig måde, og i forening med den afslappede atmosfære er der ikke en finger at sætte på Dos Aguas Lodge. 

Her er du langt fra alfarvej, og du bliver ganske enkelt en integreret del af lokalsamfundet, mens du bor her. Det er de lokale, der faciliterer yoga- eller madlavningsklasserne, og tager du på sejltur i mangroven får du historien om dens betydning for de lokale og miljøet - samtidig med, at du få lov at samle affald undervejs. Alting går op i en højere enhed på Dos Aguas.

Rincon del Mar - mere lokalt bliver det ikke

For at komme frem til Dos Aguas Lodge går man cirka 10 minutter langs stranden, over en lille bro, igennem landsbyen og langs endnu en strand, før det lille hotel dukker op.

Rincon del Mar er en livlig landsby, og undervejs bliver I mødt med lutter smil af imødekommende lokale, der er på arbejde, på vej i skole eller som bare hænger ud. Årsagen til de store smil kan I læse om lidt længere nede i denne artikel.

Landsbyen består af jordveje, små farverige huse, kiosker og ved stranden ligger et hav af små fiskebåde - fiskeri er nemlig den primære levevej.

Rincon Del Mar, Den Caribiske Kyst, Colombia

Rincon Del Mar, Den Caribiske Kyst, Colombia

Velkommen til Utopia

Når I ankommer, bliver I taget varmt i mod af det søde personale eller af en af ejerne, som har deres daglige gang på hotellet. De bruger 10 minutter på at sætte jer ind i tankerne og konceptet omkring hotellet for at give jer den allerbedste oplevelse.

Dos Aguas er et lille hotel med kun 12 værelser. Værelserne er ikke store, men der er plads til både par og familier, og de ligger side og side med en lille terrasse og udsigt til den eksotiske have. Væggene er tynde, så for at skabe plads til alle skal man eksempelvis lytte til musik med høretelefoner.

Dos Aguas er ejet af et colombiansk-italiensk par, der har deres hverdag blandt gæsterne. I kan støde på dem i restauranten, med en kost i hånden eller i receptionen, hvor de meget gerne fortæller om hele tanken bag det smukke sted. De er i høj grad medvirkende til at skabe en afslappende atmosfære. Det er nærvær og autencitet når det er bedst.

Dos Aguas Lodge, Den Caribiske Kyst, Colombia

Dos Aguas Lodge, Den Caribiske Kyst, Colombia

Lodgen er skabt med kærlighed og respekt for naturen og indbyggerene i Rincon del Mar. Grundtanken er, at turisme og det lokale samfund gensidigt skal bidrage med værdi. Turismen skal kunne fungere som en levevej for de lokale med respekt for kulturelle og sociale behov. Og samtidig får man som rejsende en oplevelse, der rækker langt ud over det sædvanlige, når man bliver inviteret ind i deres liv og hverdag. Respekt og omtanke er nøgleord.

En opfordring til at besøge de lokale restauranter

Hotellets restaurant ligger i første parket ud mod stranden og serverer udelukkende vegetarisk mad med udgangspunkt i lokale råvarer.

Dos Aguas opfodrer dog til, at I går på opdagelse blandt de mange lokale restauranter i området. Som de siger: "De lokale er nu engang de allerbedste til at tilberede de eksotiske, lokale retter".

Dos Aguas Lodge, Den Caribiske Kyst, Colombia

Dos Aguas Lodge, Den Caribiske Kyst, Colombia

I kan ikke besøge denne region uden, at få et måltid frisk fisk med kokosris og patacones (stegte bananer) til. Det er enkelt, men smager himmelsk!

Oplevelser ud over det sædvanlige

Dos Aguas Lodge tilbyder meget mere end blot rammerne for en afslappende strandferie. I samarbejde med lokale ildsjæle, har de udviklet en række oplevelser og aktiviteter, som skaber værdi for de rejsende såvel som de lokale. Hotellet formidler kontakten til de lokale og sørger for det praktiske, men betalingen klarer I direkte med guiden, som får hele beløbet selv. 

Oplevelserne er skabt med udgangspunkt i ildsjælenes kompetencer, viden og interesser, og i samarbejde med Dos Aguas har de tilrettelagt nogle uforglemmelige oplevelser. 

Mangrove, Rincon Del Mar, Den Caribiske Kyst, Colombia

Mangrove, Rincon Del Mar, Den Caribiske Kyst, Colombia

I kan give jer i kast med alt fra svømmeture, hikes, roning, cykling, yoga, dans, sang og madlavning. Der findes blandt andet en workshop, hvor I sammen med en lokal kvinde kan lære at binde et farverigt tørklæde i håret. Og samtidig får I fortællingen om traditionen, kreativiteten og farverne bag. Ægte kultur uden filter.

Vandsportsaktiviteter er der også rigeligt af. Stand-up Paddle er oplagt på det rolige hav, og er I mere til livet under havets overflade, så finder I et af Colombias bedste spots til snorkling og dykning ikke langt fra kysten i et lille beskyttet marineområde. 

På en betydningsfuld mission

Conservation

Lodgen er bygget med den traditionelle teknik “bahareque”, som har været brugt i denne region af Colombia i århundreder. Væggene bygges op af en masse lavet af bambus, jord og en bestemt type græs. Derudover har de anvendt lokal bambus til blandt andet døre samt lavet et palmestråtag.  Materialerne hjælper på varmereguleringen og er med til at holde energiforbruget nede. 

Affald sorteres og håndteres korrekt, og engangsplastic er bandlyst. 

De har designet et vandingsanlæg, som reducerer forbruget med op til 30% ved at genanvende vand fra bade og vaske i toiletter.

Et vandfiltreringsanlæg gør det muligt at få frisk drikkevand fra hanerne, så man ikke behøver købe vand på flaske.

Køkkenet er udelukkende vegetarisk og bruger så vidt muligt økologiske og lokale råvarer. Madrester komposteres og bruges som gødning.

For at neutralisere deres CO2 udledning har de iværksat et bevarings- og genplantningsprojekt på et 40.000 m2 stort areal i la Cumbre de Rincón.

Community

Der er stort fokus på at skabe en lokal og inkluderende værdikæde, som støtter lokale initiativer og aktører indenfor bæredygtig udvikling.

Dos Aguas Lodge er fortalere for community-led turisme, hvor de kulturelle aktivtiver og oplevelser udbydes af lokale guider, som får det fulde økonomiske udbytte.

90% af de ansatte er født og opvokset i regionen, mens 70% af disse er kvinder. Alle behandles lige, og får lige (og fair) løn.

Culture

Dos Aguas Lodge søger generelt at arbejde i samarbejde med de lokale, og viderformidler deres arv og kultur igennem workshops og aktiviteter, som er udarbejdet af de lokale selv.

Commerce

Råvarer og materialer købes så vidt muligt lokalt.

Lodgen genererer indkomst i lokalområdet ved at ansætte og uddanne de lokale, og dermed bidrager de til udvikling af området og til en bedre levestandard generelt. Et ægte hjerteprojekt der skaber værdi for alle interessenter. 

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.