Gå til hovedindhold
Karisia Walking Safari, Laikipia, Kenya

Karisia Walking Safari & Tumaren Camp, Laikipia

Oplev et enestående safarieventyr til fods i det smukke Nordkenya

Tag med på et sansefuldt og aktivt eventyr i Laikipia og Samburu i det nordlige Kenya. Der venter vild bush og smukke bjerge til fods, mens skønne Samburu-guider viser vejen og deres kameler bærer bagagen.

Karisia er særligt velegnet til eventyrlystne familier og små grupper, der vil have en oplevelse ud over det sædvanlige. Indholdet, længden og sværhedsgraden kan tilpasset 100% til jeres niveau og behov. Så selv familier med små børn kan være med.

Slå sanserne til og mød naturen i øjenhøjde

Det er langs livgivende floder, udtørrede flodsenge, gennem tæt bush og åben savanne og over bakker og bjerge. Selv klippeklatring er der mulighed for.

Man kommer gennem landskaber, der kun kan nås til fods eller på kamelryg. Langt fra veje og biler.

Det er en nærmest transformativ oplevelse, der byder på meget mere end vilde dyr og smukke landskaber. Det er et møde med naturen i øjenhøde, hvor dufte, lyde, spor i sandet, total stilhed og historiefortællinger er en del af magien.

Det er at lære og lytte til samburu-guiderne, der er vokset op sådan her. Og høre dem fortælle historier om vores fælles forfædre, hvis historie begyndte netop her.

Alt er fleksibelt, selv standarden på teltene

Karisia har 3 forskellige niveauer af mobile camps; fra små kugletelte med luftmadras og et fælles toilet til større telte med rigtige madrasser, eget toilet og bucket-shower.

Walking safaris på 2-3 dage foregår som regel omkring deres private reservat og Karisia Hills, mens længere ture kan gå gennem naboreservater og helt op til Samburu og Mathews Range.

Det lyder måske ikke ligefrem børnevenligt, men det er det faktisk. For ejerne, Kerry og James Christian, er selv forældre til små børn. De er vokset op her og en del af oplevelserne er opstået i samspil med dem. Det kræver lidt eventyrlyst, men har I det, så tør vi godt love en af de vildeste oplevelser, I har haft sammen.

Tumaren Camp

Det er også muligt at bo i Tumaren Camp, der er Karisias basecmp, og så tage på dagsture herfra. Tumaren Camp ligger i det østlige Laikipia i et af de mest dyrerige områder af det nordlige Kenya.

Man kan også få sat en stationær, privat satelitcamp op og bruge den som base for både safari til fods og i jeep.

Ansvarlighed

Re-wilding - naturgenopretning - er kernen i Kerrys og James Christians arbejde med Tumaren, og faktisk også flere af naboreservaterne. Før de overtog ansvaret for området var jorden udpint og de vilde dyr skulle konkurrere med kvæg om føden.

Det er vendt på hovedet i dag. Naturen blomstrer og nærområdet er at af de mest dyrerige i det nordlige Kenya med bl.a. masser af elefanter, løver, leoparder og geparder. Selv de truede vilde hunde bliver jævntligt spottet. 

Nøglen har været det nære samarbejde med lokalsamfundet om at drive en mere bæredygtig form for landbrug - primært i forhold til kvægdrift og administration af græsning. For operationen lykkes kun, når alle ser en fordel. 

Udover bedre kvægdrift får lokalsamfundet nu også en fast indtægt gennem de gebyrer, vi betaler for at besøge området. Derudover er Karisia med til at betale for næringsrig mad til de over 500 børn i den lokale skole. Samtidig arbejder de i fællesskab på at vise børnene naturen og dyrelivet og undervise dem i emner som naturbevarelse, genopretning og biodiversitet.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.