Gå til hovedindhold
Cottar's 1920 Camp, Masai Mara

Cottar's 1920 Camp, Masai Mara

Sublim safari - fra en vintage-camp i særklasse

Hvad kan de bedste guider, unik beliggenhed, 100-års erfaring, nostalgisk indretning og et kompromisløst fokus på bæredygtighed i alle dets afskygninger gøre for en safari-oplevelse?

Alt, hvis du spørger os. Læs med her og få et indblik i familien Cottars unikke historie og en af Afrikas mest sublime safari-oplevelser

De store canvas-telte emmer af historie - med god grund, for Cottar’s er Afrikas ældste safarifamilie. 4 generationer har gennem 100 år arrangeret safari i Kenya. Det giver en vis erfarring og et helt unikt forhold til de lokale maasai-landsbyer. To forhold, der ikke så let lader sig kopiere, og det mærker man både i indretningen, atmosfæren, servicen og ikke mindst alle safari-oplevelserne.

Safari-nostalgi på aller øverste hylde

Calvin Cottar er 4. generation af den berømte Cottar-familie. Hans oldefar var en pioner og en af de første til arrangere safari i Kenya. Det var i 1920'erne. Deraf navnet Cottar's 1920 camp, for det er Calvins ønske at bringe safari-oplevelsen tilbage til fortidens originalitet, romantik og overdådighed.

Og ingen tvivl om, at vi her bevæger os blandt de allerbedste safari-camps og -oplevelser i Afrika. Well, du kan helt sikkert få det større og mere prætentiøst, men få kan hamle op med den safari-følelse, man får her. Et livslangt minde om noget ganske, ganske særligt.

Sammen med Louise Cottar har Calvin 4 børn. Det giver en vis erfarring i at arrangere safari for både børn og voksne.

De blot 9 telte er fordelt sådan, at familier kan bo i den ene ende af camp'en og par i den anden. Hele 4 af teltene er specielt indrettede til familier med plads til 4-5 personer.

Bush-villaen og conservation camp'en

Cottar's 1920 Camp er hjertet af camp'en, men faktisk består den også af en enorm, privat villa med plads til 12 personer og en mindre, mere adventure-agtig camp ude i bushen

Cottar's Bush Villa er en af de vildeste og smukkest beliggende private viller i Afrika. Her er uhindret panorama-udsigt til Serengeti-sletten, der strækker sig ind i Tanzania så langt øjet. Og i baggrunden søger Olderkesi-bjergene for en smuk variation i landskabet. 

Cottar's Bush Villa har 5 soveværelser, en spektakulær pool, masser af fællesområder inde og ude og fuldt serviceret med ejet personale, guider og køretøjer. Det er den ultimative oplevelse for en generationsrejse eller et par familier, der rejser sammen.

Cottar's Conservation Camp er omvendt 7 mindre telte, der ligger helt tæt på naturen. Her bor man i mindre telte ude midt i bushen. Det er en lidt mere intim oplevelse, der er inspireret af måde, man tog på safari for 100 år siden. Det er oplagt at kombinere et par dage her med et ophold på Cottar's 1920 Camp.

De bedste guider i Kenya

De bedste og højest-ratede safari-guider i Kenya sikrer, at oplevelsen af naturen og dyrelivet ligesom camp-oplevelsen er second to none. Mange af dem er Maasai'er med en livslang forbindelse til Cottar's. 

Vi sælger en drøm - men egentlig arbejder vi med naturbevarelse

Calvin Cottar

Børn vil elske at komme i lære som Maasai-kriger for en dag. Skyde med bue og pil, lave ild med pinde og tracke dyr fra fodspor i jorden.

Unik beliggenhed - væk fra masserne

Cottar’s ligger i et privat reservat, der grænser op til selve nationalparken Masai Mara. Det betyder, at man stort set ikke møder andre safari-biler. At man kan køre off-road, besøge Maasai-landsbyer (altså den ægte vare - ikke en af de iscenesatte) og at man kan køre game-drives både dag og nat. Det er både en mere unik og mere mangfoldig safarioplevelse end selve Masai Mara, for dyrelivet er det samme (hvis ikke bedre). Den store forskel er, at I har det hele for jer selv.

Fra selve campen er der en magisk udsigt mod Serengeti-sletten og Tanzania. Det er herfra den store migration af bl.a. gnuer og zebraer bevæger sig ind i Kenya i deres årlige vandring efter vand.

Nostalgi og historie

Selve campen emmer af nostalgi, historie og elegance - vel at mærke uden at det på nogen måde bliver påtaget eller prætentiøst. Det er nok så tæt på den autentiske, old school safari-oplevelse, man kan komme.

Kunstgenstande og interiør fra Cottar-familiens lange historie pryder de store canvas-telte og ikke mindst det centrale messetelt. Originale skrivemaskiner, fotografiapparater og grammofonspillere, der alle har været brugt af Calvin’s forfædre.

De fleste ting stammer helt tilbage fra 20’erne, hvor hans tip-oldefar startede det hele med safari-ekspeditioner i Kenya. Det er altså ægte varer, der er gået i arv, og som rent faktisk har været brugt. Det er ikke ting, der er købt ind til formålet. Og det skaber en helt særligt atmosfære, der ikke lader sig kopiere.

Bæredygtigt ind til benet

Vi er ekstra vilde med Cottar’s, fordi de ikke blot byder på en af de mest sublime camp- og safarioplevelser i Afrika. De gør også en helt endestående indsats for, at turismen skal gøre en positiv forskel. De har været med til at sikre, at reservatet er ejet af de Maasai-landsbyer, der ligger her. Og så gør de et enormt arbejde for at beskytte og bevare dyrelivet. For som Calvin siger: "Vi sælger en drøm - men egentlig arbejder vi med naturbevarelse."

Derfor har Cottars 1920 Camp også den højeste bæredygtighedscertificeret fra The Long Run - en status blot 9 andre hoteller har opnået indtil videre.

Vi kender Calvin og Louise fra vores eget medlemskab af The Long Run. Dybt sympatiske mennesker med en passion ud over det sædvanlige. Deres viden og historie er second to none og  dedikationen til ikke blot selve safarioplevelsen, men til hele lokalsamfundet og beskyttelsen af naturen og dyrelivet er beundringsværdigt.

Calvins værtsskab løfter oplevelsen op på et niveau, som andre safari camps og lodges har svært ved at hamle op med. Og så er han i øvrigt selv en af de højest ratede guider i Afrika.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.