Gå til hovedindhold
Wayo Green Camp

Refleksioner fra et telt i Afrika

Tanzania er en vild naturudflugt - og meget mere end safari.

Lad os starte med konklusionen. En rejse rundt på tented green camps i Tanzania er en enestående oplevelse på mange niveauer, fordi der er ro til at nyde naturen, dyrelivet og det lokale, menneskelige fundament. Det er safari med omtanke, og det er svært at forstå, at det ikke for længst har udkonkurreret de klassiske safaricamps. 

Oftest når man returnerer fra safari, mødes man af spørgsmålet “så du mange dyr - og fik du set The Big Five?”. Ja, der var mange dyr. Der var migrationen over Mara-floden med krokodiller, der brutalt dræbte gnuer i floden,  og løver i træerne på tæt hold i Lake Manyara nationalpark.

Men for mig var alt det andet som muligt en større  oplevelse. 

Hvad er egentlig vigtigt på en safari?

Jeg har været på safari en del gange. Primært på klassiske, luksuriøse lodges, og jeg har altid været ekstremt begejstret. Men det er og bliver en oplevelse, der er en smule “tæmmet” og dertil meget bekostelig.

Du har ikke brug for swimmingpool, fibernet, et stort ostebord og butler 24-7, når du er på savannen. Det glemmer man nogen gange, når man sidder i sofaen derhjemme og bestiller sin ferie. Men det bliver lyslevende klart, når man tjekker ind på en grøn camp på den smukke, tanzanianske savanne.

Det er safari med omtanke

Vores tætte samarbejdspartner Wayo opererer disse green camps, som er safari med omtanke. Det er den vej, vi ønsker at sende jer, fordi det giver mening, at denne relativt dyre rejseform ikke bliver fordyret af unødvendig luksus.

Det er lækre rummelige telte, og maksimalt otte telte i alt. Så det er jo i sig selv meget eksklusivt. Alle med rigtige senge og gode dyner. Et udtryk som minder om reel safari. På ingen måde primitivt.  

I forlængelse af teltet er der bad (du bestiller vand), tørkloset, og vandhane. Det er mere end glamping. Der spises i det åbne sammen med campens øvrige gæster. Der er fællesskab og hyggelige snakke omkring bålet efter dagens program. Maden er super god, ærlig og lokalt funderet. Det er et rigtigt godt køkken. 

Bedre end de dyre camps

Alt er med i prisen, som er cirka 400 USD i døgnet per person plus nationalpark-gebyr. De klassiske ekslusive lodges koster let 3-4 gange mere i døgnet. Vi har nu vendt det med ung som gammel i min lille familiegruppe, og det er erfarne rejsende, der taler. Det er ikke pengene værd at betale 3-4 gange mere, og slet ikke når oplevelsen bare er større i green camps.

Det kan virke paradoksalt, at de dyrere camps ikke kan trumfe oplevelsen i “billig” lejr som green camps. Det kommer vel ned til definitionen af luksus: Hos green camps er det lig med god plads, småt, lokalt, autentisk, unik natur og et solidt lokalt fundament. Her er solceller, meget lavt vandforbrug, og naturen påvirkes stort set ikke af de få teltpløkker i den røde afrikanske jord.

Ja, Wayos Green Camp-koncept hylder omtanken, særligt for naturen og for de lokale, der bliver en del af din ferie.

For hvert skridt du tager, mærkes betydningen af, at turismen er på vej igen. Det betyder noget. Her er seriøs fattigdom, så turismen er afgørende. Receptionistens  børn kan komme i skole igen, og en tur til læge, fordi der er gæster, hvilket ikke har været muligt i 15 måneder under corona.

Lars Mathiasen

Køkkenet minder om svigermors

Tanzania er en af verdens fattigste nationer, men samtidig en befolkning så imødekommende, afslappet og venlig, at man hver dag møder nye smil og en varme, der ligger langt fra vores breddegrader. Selv sproget, swahili, virker imødekommende som krydrede du behagelige toner med syngende engelskgloser på jamaicansk. Ikke overraskende viser den lokale musik sig da også at have sin rytmiske fællesnævner i reggae.

Køkkenet i Tanzania minder om svigermors i Den Dominikanske Republik, sådan med et touch af indisk karry og chapati i kombination med mellemøstlig krydderi. Pragtfuldt. 

Tanzanias himmel virker også større end andre steder; bred og kalejdoskopisk. Og lydbilledet på slette og i højland ændrer sig hvert øjeblik.

At vågne med frisk, lokal kaffe på Mysigo i 2200 meters højde i masai land med udsigt til en af landets 22 nationalparker. At spekulere over - i stilheden på bjerget - at Tanzanias befolkning udgøres af 125 stammer med hver sit unikke  sprog og kultur, der stadig mønstrer en sammenhængskraft. Nå ja, så troner Kilimanjaro-bjerget på små 6 kilometer også frem i majestætisk ro, da vi lander til solopgangen i Arusha. 

Det er skræddersyet

Der er ingen indhegning, eller gate eller hotel følelse. Du er midt i naturen. Elefanter og bøfler i campen, der pusler uden for teltdugen om natten, er helt normalt. Wow siger jeg bare. Safariguiden og den ombyggede landcruiser er din alene, så hver dag planlægger man et program der passer til netop dine behov. Ung som som gammel er velkommen. Det tilpasses og skræddersyes.  

Et råd herfra skal så lyde: Læg en ekstra pause-dag eller to ind, så du lige kan trække vejret og fordøje indtrykkene. Det er jo en ferie med magisk støv, du har gang i, så nyd det også, mens du er i selve elementet.

Green Camp, Serengeti

Det handler om kemi, viden og troværdighed

De ansatte er nærmest en famile, og du kan mærke det personlige engagement og den autentiske atmosfære konstant. Ikke mindst hos din safariguide. Vores hedder James og er et unikum. Det handler selvfølgelig også rigtig meget om kemi, men en god safariguide lever først og fremmest af sin viden og troværdighed.

Jeg har mødt 5 ud af 8 af Wayos egne uddannede safariguider. Det er hver især stærke karakterer, som du vitterligt tør overlade ansvaret til for dit ve og vel under en safari. For det er nødvendigt.

Walking safari er en vinder

Til sidst skal lyde taktfaste klapsalver til Wayo, fordi de har specialiseret sig i walking safaris, som giver det hele en ekstra dimension; det giver nærhed til naturen, som jeg ikke er vant til at opleve.  Her er himlen bare større, end den vi er vant til at kigge på hjemme.

Hakuna Matata - Tanzania er magisk.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.