Gå til hovedindhold
Sydthailand øhop Mikkel

Rapport fra Sydthailand og Myanmar

Det lærte vi i Andamanerhavet - en opdateret guide til ø-hop og strandhoteller væk fra alfarvej

Er du til øhop, bør du fokusere læsebrillen. Og er du til eventyr, kan du godt begynde at pakke rygsækken. Vi har overstået 14 dage med at speeddate øhavet i Sydthailand og Myanmar.

Det har været overvældende og lærerigt, og vi har fået bekræftet to væsentlige ting: I skal finkæmme TripAdvisor og læse hundredevis af anmeldelser for at finde frem selv. Og i et hav af firkantede, standardiserede og ikke synderligt ansvarlige hoteller, er der ildsjæle derude, der tænker anderledes. Derfor har vi skabt relationer og lavet kontrakter, så vi kan tilbyde jer unikke oplevelser med omtanke. 

Desuden har vi fået bekræftet, at vi kender Thailand som få, og vi har fundet små hoteller med store hjerter, selv hvor turiststrømmen er påtrængende. 

Kom med ombord i eventyrlandet.

Sydthailand boat transfer

Familier er umulige

Ja, set med hotelbriller, så er familier en stor udfordring. Prøv bare at søge på en hotelsøgemaskine på et værelse i Sydthailand for to voksne og to børn….der skal læses mange noter (og det med småt) for at vide sig sikker på, om et hotel faktisk kan rumme jer. Men fortvivl ikke. Vi har fundet flere gode hoteller med plads til familierne, også selv om det ikke altid fremgår af hotellets egen hjemmeside. 

Paradise Koh Yao reder de op til to børn i de fine og ret rummelige værelser, der byder på garanti for næsehornsfugle lige udenfor. Det er familieferie midt mellem regnskov og klippeøer med hemmelige strande. Og det er ret nemt at blive afhængig af udsigten. Vores anbefaling er faktisk, at I køber jer den ekstra luksus, som strandvillaerne rummer: Egen lille pool og gynge i haven – og udsigt til eventyrhavet 24/7.

Overvej også disse steder

Koh Jum Beach Villas er bare gået hen og blevet decideret populært hos de umulige familier. For her er mega meget plads i villaerne, og rimelig lækkert indrettet og måske endda jeres egen lille pool, ja, måske endda en dagligstue, hvor I spiller spil om aftenen og er ret så alvorligt trukket ned i tempo. Og det lyder dyrt, men er et fund, hvis vi sammenligner med mange andre hoteller i øhavet. Og de andre hoteller ligger altså ikke midt i stilheden, langt fra turistlandkortet og dog bare en time fra fastlandet. 

Relax Bay på Koh Lanta er en personlig favorit – for alle der har besøgt stedet. Alle med en fortid som gæst på den søvnige strand med de farvemættede solnedgange bliver bløde i knæene og glade i låget, når de ser et opslag fra Relax Bay (Vi ved det, for vi afprøvede det, mens vi var afsted). Her er plads til familier, som søger kvalitetstid og tropestrand, der ikke flår budgettet, men sætter solide aftryk som et unikt ferieminde. 
Med garanti (og den slags skal man ikke udstede i rejseverden, men altså…)

 

2 ugers familievenligt ø-hop i Sydthailand

Vi har sat turen sammen således:

- Fly København - Krabi t/r direkte med Norwegian,
- 5 nt på Koh Lanta på Relax Bay , 5 nt på Koh Jum Beach Villas, 4 nt på Paradise Koh Yao
- daglig morgenmad
- alle transporter mellem øer og hoteller


Pris (jan - apr):
- Voksne 15 - 17.000 kr.
- Børn 2-11 år 6-7.000 kr.

HUSK: Februar er ret efterspurgt, så her er puslespillet sværere at få til at gå op

***Den samlede pris afhænger meget af prisen på flybilletterne på de pågældende tidspunkt. Derfor har vi skrevet priserne i intervaller. Vi laver selvfælgelig altid den billigst mulige løsning til jer. 

Kærester – kig jer godt for

I kan få masser af service og plastiksmil i Sydthailand. Regionen er broderet tæt med hoteller, der både signalerer luksus i form af stjerner og kærestevenligt, fordi I får en jacuzzi med i hotelpakken. 

Skal I forkæle jer selv, så gør det med noget, der virkelig føles ekstraordinært. Et oplagt eksempel er vores to unikke hoteller på Natai Beach, 20 minutters kørsel nord for Phuket. Her får I rigtig meget hotel og service for pengene på Akyra Phuket Beach Club, og det er godt. Det er faktisk rigtig godt og slet ikke præget af overfladisk service. 

MEN søsterhotellet, det unikke Aleenta, ligger 800 meter op ad stranden, og værelserne dér er ren forkælelse – og stadig til at betale. Det er simpelthen et af de bedste steder at bygge ferierede med en, man har meget kær. Så opgrader i det tilfælde til et hotel, der er designet til par. Og smut så ned fredag aften til Akyra Phuket, hvor der er diskorytmer, paraplydrinks og fest i sandet – også for kæresterne på søsterhotellet!

Overvej at kombinere med disse steder

Ja, Koh Phi Phi er den smukkeste ø af dem alle. Og Zeavola er det smukkeste hotel på Phi Phi – langt væk fra strømmen og helt ned til et postkort af en strand

En elskovsrede ville vi nok kalde det, hvis det ikke virkede corny – men hey, Treehouse Koh Yao er måske den mest attraktive elskovsrede, vi nogensinde er faldet over. 

Romantisk ø-hop på hoteller i særklasse

Vi har sat turen sammen således:

Prisen inkluderer:
- fly t/r København-Phuket
- 4 nt på hvert af de 3 hoteller
- inkl. morgenmad
- transport hele vejen rundt.  


Pris: 21 - 23.000 kr. pr. person.

Kan også laves i en lidt billigere version med Akyra Beach Club, Zeavola og Paradise Koh Yao (søsterhotel til Treehouse) for ca. 17 - 19.000 kr.

HUSK: Februar er en svær måned allerede, så vær hurtig eller tålmodig

***Den samlede pris afhænger meget af prisen på flybilletterne på de pågældende tidspunkt. Derfor har vi skrevet priserne i intervaller. Vi laver selvfølgelig altid den billigst mulige løsning til jer. 

 

I kan få masser af service og plastiksmil i Sydthailand. Regionen er broderet tæt med hoteller, der både signalerer luksus i form af stjerner og kærestevenligt, fordi I får en jacuzzi med i hotelpakken. 

Barselsferie? Rolig nu

Vi havde ikke noget spædbarn med i langhalebåden denne gang (det har vi til gengæld haft mange gange før), men vi fik alligevel nogle fine fornemmelser af, hvor I kan tage en barselsferie med ro på. For vi mødte flere, som havde slået sig ned i længere tid på nogle af de hoteller, som vi besøgte. Særligt familien med de tre børn, der tøffede rundt og nød samvær uden de store armbevægelser, gjorde indtryk. De havde nemlig, præcis som os, forelsket sig i Narima Bungalows på Koh Lanta. Her fik de ro til sove til lyden af bløde bølger, de nød børnepoolen sammen med de mindste, og så var de henrykte over, at hotellets ansatte var så omsorgsfulde, så de flere gange måtte se på, at mini endte i armene på en smilende fremmed. 

Vi havde til gengæld optur over, at hotellet gør så meget for miljøet og naturen, og der er tænkt på fremtiden på en helt anden måde hér, end thailandske hoteller har for vane. Så vi kunne godt forstå, at den danske familie havde nydt de 11 dage i det indkapslede lille paradis, som Narima Bungalows egentlig er. Fik vi nævnt, at næsten hver anden bungalow havde en klapvogn stående ude på terrassen?

Overvej at kombinere med disse steder:

Der er 50 meter mellem værelset og det smukke koralrev – og du behøver ikke engang medbringe maske og snorkel. The Reef Koh Kradan er småt, intimt og blandt de mest prisvenlige steder at glemme hvilken dag, det er i dag. Lidt som at vende tilbage til den verdensfjerne følelse, hvor man kniber sig i armen ved ankomst og siden går barfodet i sandet og snakker om, at ”gid de kunne se det”.

Hotellet for enden af en hullet grusvej, langt væk fra turisterne men helt tæt på skærgården. Og så er det som at træde ind i en lille compound af venlige gæster og ansatte. Værterne tager personligt imod. Børnene leger sammen. Vi sludrer rundt om den lille pool eller i restauranten på stranden. Vi slubrer cocktails, når solen synker ned. Vi er lidt…en stor familie…på et hotel med et navn, der også lyder eksotisk, selv om det ikke er det. Le Passe Temps

 

3 ugers babyvenligt øhop i Sydthailand

Vi har sat turen sammen således:

Prisen inkluderer:
- Fly København - Krabi t/r direkte med Norwegian
- 10 nt på Koh Lanta på Narima Bungalows
- 4 nt på The Reef Koh Kradan
- 6 nt på Le Passe Temps
- daglig morgenmad
- al transport mellem øer og hoteller


Pris (jan-apr):
Voksne 16 - 18.000 kr.
Barn (2-11 år): 7.000 kr.
Babyer (0-1 år) 500 kr.
 

HUSK: Februar er meget efterspurgt, men nogen gange kan vi trylle alligevel

***Den samlede pris afhænger meget af prisen på flybilletterne på de pågældende tidspunkt. Derfor har vi skrevet priserne i intervaller. Vi laver selvfølgelig altid den billigst mulige løsning til jer. 

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.