Gå til hovedindhold
Wa Ale, Myanmar

Mikkel blogger fra Myanmars øhav

Mød Nyeinthu og et lille, unikt hotel, der gør en kæmpe forskel

Dette er Nyeinthu. Han arbejdede på en konservesfabrik i Bangkok, langt væk fra sit elskede Myanmar. Nu får han løn og husly, mens han passer på Myanmars natur, det lokale miljø og på de gæster, som finder vej til det hotel, han er ansat på. 

Engelsk er en udfordring for ham. Ikke en enorm udfordring, men dog en udfordring, der får ham til at tale sagte, som om han er bange for at udtale ord forkert. Det gør intet. Hans smil taler sit tydelige sprog. Og hans ihærdighed efter at gøre en forskel for gæster, der har valgt en lang rejse for at besøge et paradis, som Nyeinthu kender indgående. 

Wa Ale, Myanmar

For ude i Myanmars øhav ligger en blandt hundredvis af øer, hvor strandene glimter som diamanter og havet virker gennemsigtigt, når man kommer tæt på. Her på Wa Ale-øen er Nyeinthu på hjemmebane, og han nyder den forskel, han kan gøre. Det forsikrer han mig om, mens han beretter om livet i Myanmar her og nu. 

Det er menneskelig interaktion og kulturel udveksling mellem to nysgerrige sjæle, Nyeinthu og mig. Jeg er på besøg på Wa Ale, og her er alle måltider og aktiviteter inkluderet. Og naturen er overvældende smuk. Det gør selvfølgelig Wa Ale til noget helt specielt. Men det, der gør oplevelsen på et af mine største rejsefund i mange år til et uudsletteligt ferieminde, er mødet med et lille hotel med et stort, stort hjerte. 

Et håb for fremtiden

Hjertet på Wa Ale er en bankende lyst til at gøre en forskel. En forskel for miljøet, for dyrene på øen, for naturen og for gæsterne. Kombinationen er en rejseoplevelse, som er et minde for livet - og et håb for fremtiden. Et håb, der tegner mere lovende for Nyeinthu end et trist fabrikslokale i en forstad til Bangkok. Og et håb, der tegner retningen for, hvordan turismen kan udvikle sig ansvarligt. 

Wa Ale, Myanmar

Snart lukker Wa Ale Island Resort ned for sæsonen, og Nyeinthu bliver i princippet arbejdsløs, indtil den nye sæson begynder i oktober. Men han bliver ikke hjemløs eller nødt til at vende tilbage til konservesfabrikken. Ansvaret for Nyeinthus ve og vel, og for hans fortsatte uddannelse indenfor en lovende turistindustri, har Wa Ale Resort nemlig taget på sig. Så også når hotellet holder lukket, er den unge mand med det store smil sikret en indkomst. 

Det er den slags historier, som gør os i We Travel forhåbningsfulde på vegne af en branche, en industri, som alt for længe kun har tænkt i profit og begrænset ansvar. 

Fik vi nævnt, at kokken på Wa Ale har arbejdet i Kolding?

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.