Gå til hovedindhold
La Danesa, Ecuador

Unik rundrejse til Ecuadors byer og bjerge og boutique-cruise på Galapagos

22 dage fra kr. 75.000

En oplevelsesrig rundrejse på Ecuadors fastland kombineret med et unikt cruise på Galapagos med et lille skib. Et klassisk eventyr, der dog ikke er mere klassisk, end at vi nøje har udvalgt vores egne favoritter og sorteret en del af stederne på den normale turistrute fra til fordel fra mere unikke alternativer lidt væk fra alfarvej.

Elementerne er dog de samme - storbyer, landsbyer, bjerge, tågeregnskov, markeder og et cruise på Galapagos.

Noget af det, I kan glæde jer til:

 • Bjergtagende natur og et unikt kunsthotel i Ecuadors nordlige Andes
 • Tågeregnskoven i Maquipucuna med enestående planter, fugle og måske en brillebjørn
 • Et sympatisk ecolodge, der værner om naturen og lokalsamfundet.
 • To Unesco World Heritage sites; hovedstaden Quito og historiske Cuenca
 • Landliv og afslapning på smuk og charmerende hacienda
 • 6 dages cruise på Galapagos på lille skib med blot 8 kahytter

Enestående natur og kultur i Ecuadors nordlige Andes

En time nord for den kendte markedsby i Andes-bjergene Otavalo, hvor stort set alle andre stopper, kommer man til natur og kultur, der er langt mere interessant. Udover at oplevelsen af landsbyer og markeder er mere autentisk og uden horder af andre turister, så er naturen ganske unik.

I bor i Andes-bjergene, men har både tågeregskov og vandfald tæt på. Og så kommer I ikke mindst til at opleve den helt unikke páramo El-Angel.

Páramo er betegnelsen for et særligt økosystem, der kun eksisterer i Andes-bjergene i området over trægrænsen. Det er små og store områder af frodigt planteliv, der spreder sig som øer ud i det ellers så golde landskab.

El-Angel skiller sig ud ved kun at dele flora og fauna med et sted i det sydlige Colombia. Og ved at være en fantastisk smuk del af Andes. For os er det en no-brainer at tage hertil - særligt fordi man samtidig kan bruge kunsthotellet Pantavi som base. Og sidst men ikke mindst, fordi man får mulighed for at opleve landsbykulturer, der kun findes her.

Tågeskoven fra et lille ecolodge med et meget stort hjerte

Tågeskov er navnet på de meget fugtige områder, der typisk ligger umiddelbart under trængrænsen på Andes øst- og vestvendte sider. Den høje luftfugtighed er ligmed skyer og tåge, som er med til at skabe et mikroklima med en særlig type flora og fanua.

Maquipucuna Reserve and Ecolodge er et helrt særligt sted, hvor ejerne har opkøbt en enormt stykke skov for at beskytte det mod skovhugst. Her kan man opleve et af de smukkeste og mest intakte stykker primær tågeskov i Ecuador. Floder slanger sig sirligt gennem den nærmest eventyragtige skov og munder af og til ud i smukke vandfald. I trækronerne huserer hundredvis af fuglearter med bl.a. tukaner og kolibrier.

Jeres base er er lille hotel med et meget stort hjerte, og det afspejler sig i opholdet, der er meget mere end en unik naturoplevelse.

Historiske storbyer og små landsbysamfund

På turen har I god tid til at udforske hovedstaden Quito og landets 3. største by Cuenca. Begge er på Unesco’s verdensarvsliste med deres kolonitidsarkitektur og historiske bygninger.

I skal desuden besøge nogle bjerglandsbyer i den del af Andes, der omgiver Cuenca. Her får I mulighed for at besøge familier, der har levet af forskellige kunsthåndværk i mange generationer

Haciendaen på landet

Sidste stop på fastlandet er vidunderlige Hacienda La Danesa, hvor I kan puste lidt ud og nyde lavlandets varme, inden I flyver til Galapagos. I har 3 dage med autentisk landliv fra en historisk hacienda, der stadig lever i bedste velgående med heste, kreaturer og produktion af frugt og grøntsager.

Nyd den vidunderlige atmosfære, værtsskabet, poolen og den friske og velsmagande mad, der primært kommer fra egen produktion.

Galapagos-cruise med den bedste rute

Finalen på rejsen er selvfølgelig Galapagos. Vi har nøje udvalgt et mindre skib, der sejler den mest optimale rute og blot har 8 kahytter. Og ikke mindst et skib, hvor guidernes niveau er over gennemsnittet både sprog- og vidensmæssigt. Det gør en kæmpe forskel.

Ecogalaxy, Galapagos, Ecuador

Ecogalaxy, Galapagos, Ecuador

Dag 1: Afrejse

Afrejse fra Danmark og ankomst sidst på eftermiddagen til Quito.

Her bliver I bliver hentet og kørt de ca. 2 timer mod nord til Salinas-dalen og det skønne kunsthotel Pantavi i Andes-bjergene. 

Hvis I hellere vil begynde turen i Quito, kan I selvfølgelig sagtens det. Men de smukke og fredelige omgivelser og så Pantavis atmosfære og charme er efter vores mening det allerbedste sted at restituere efter flyrejsen.

Dag 2: Afslapning på Pantavi

Brug dagen til så lidt eller så meget, I har lyst til. Hop i poolen, besøg spa’en og slap af i den skønne have.

Hvis I er klar til aktiviteter, er der masser af muligheder for vandreture, landsbybesøg o.l.

Dag 3: Unik páramo i El Angel

I dag skal I op i et helt specielt område og opleve natur, I højst sandsynligt ikke har set før. Dele af naturreservatet El Angel er hævet over skovgrænsen. Det kaldes parámo og ligger fra omkring 3500 meters højde og op.

Der er parámo mange steder i Ecuador, men ikke ligeså unikke som El Angel. De specielle frailejones-planter, der har store bløde blade og en højde på op til 7 meter, giver landskabet en særpræget og eventyragtig karakter.

Dag 4: Fra Andes til Tågeskov

Efter morgenmad siger I farvel til Pantavi og kører ned mod tågeskoven i Maquipucuna. Hvis I har lyst, kan I stoppe i markeds- og turistbyen Otavalo på vejen.

I tågeskoven skal I bo på det vidunderlige Maquipucuna Reserve and Ecolodge, der har opkøbt og fredet et enormt område. Bl.a. derfor er biodiversiteten særligt høj her. Man har formået at få den truede Andesbjørn tilbage til området, hvor man for 10 år siden næsten ikke havde en chance for at se den, er det nu muligt.

Dag 5 - 6: Maquipucuna

Alle måltider, udflugter og aktiviteter er inkluderet. Ved ankomst sammensætter I selv programmet sammen med personalet. Vælg mellem forskellige vandreture i skoven med fokus på bl.a. det enestående fugleliv, vandfald, de omkringliggende byer eller kaffefarmen.

Dag 7: Transfer til Quito

Efter morgenmad kører I til hovedstaden, Quito. Her skal I bo på det charmerende boutique-hotel La Casona de la Ronda i hjertet af byen.

Dag 8- 9: Quito på egen hånd

I har dagene fri til at udforske Quito i eget tempo. Gå fx en tur rundt i den Unesco-beskyttede gamle bydel. Eller tag kabelbanen op til Pichincha-bjerget og nyd den skønne udsigt over byen og de sneklædte vulkaner i horisonten.

Er I til mere bjergliv, kan vi også lægge en dagstur til Cotopaxi ind en af dagene.

Dag 10: Fly til Cuenca

I dag flyver I til den historiske by Cuenca i det sydlige Ecuador. Byen ligger i 2500 meters højde, så I er stadig i bjergene, men atmosfæren og tempoet er markant anderledes end i Quito.

I skal bo på Hotel Santa Lucia, en lidt museumsagtig bygning med en fin gårdhave.

Dag 11: Cuenca på egen hånd

Dagen er sat af til at udforske den smukke by på egen hånd. Gå en tur langs floden og nyd atmosfæren med en kop kaffe fra en af de mange cafeer.

Dag 12: Besøg nærliggende landsbyer

I dag skal I besøge landsbyerne Gualaceo og Chordeleg. De to bjergbyer ligger blot 45 minutters kørsel fra Cuenca gennem frodige bjerge- 

I landsbyerne skal I bl.a. opleve lokale familiers traditionelle arbejde med tekstiler - et håndvæk der er nedarvet gennem generationer i op til 500 år.

Dag 13: Transfer til Hacienda La Danesa

Farvel to Cuenca og god dag til smukke Hacienda La Danesa langt ude på landet. Inden I kommer frem, skal I dog først opleve det frodige, men rå højland i El Cajas Nationalpark.

Naturen heroppe er markant anderledes, end den del af Andes, I har oplevet nordpå. Parken har bl.a. over 200 søer og er gennemstrømmet af et hav af floder. I takt med, at I kommer op i højden skifter landsskabet fra tågeskov til et næsten måneagtigt stenlandskab med lamaer og alpacaer.

Hen på eftermiddagen går turen ned fra højlandet til det lavtliggende område, der ligger mellem Andes og kysten. Forbered jer på lidt af et temperaturskift, for den smukke, gamle hacienda ligger i tropisk klima med helt andre temperaturer og luftfugtighed, end I har været vante til.

Dag 14 - 15: Hacienda La Danesa

Brug dagene på at slappe af og nyde den gamle hacienda. La Danesa er samtidig en aktiv farm og ranch, hvor man både har mulighed for at deltage eller bare observere hverdagslivet.

Navnet La Danesa stammer fra ejernes forfader, Helge Olsen, der udvandrede fra Danmark til Ecuador i efterkrigstiden. Der er som sådan ikke meget dansk over stedet - tværtimod - men de danske aner fornægter sig alligevel ikke, når man kommer på besøg.

Haciendaen stammer helt tilbage fra 1870, hvor den fungerede som kakaofarm. Helge Olsen overtog den i 1950, og i dag er det hans barnebarn Niels, der driver stedet. Køer og mælk er nu den primære indtægtskilde ved siden af hotel-delen. 

Dag 16: Fly til Galapagos og start på cruise

Tidligt om morgenen kører I til Guayaquil, hvorfra I flyver til Santa Cruz på Galapagos. Fra lufthavnen bliver I kørt til jeres båd, og så starter jeres cruise omkring de magiske øer for alvor.

Vi har valgt et mindre skib i den lidt bedre ende af kvalitetsskalaen. Dels fordi de sejler den efter vores mening mest optimale rute, dels fordi den har personale og en guide på et ordenligt videns- og sprogniveau og så ikke mindst fordi der er en bedre atmosfære og intimitet på en lille båd.

I stedet for blot at besøge 2 af hovedøerne kommer I lidt mere omkring og får en mere mangfoldig oplevelse af Galapagos. Ruten bringer jer fra Santa Cruz til Floreana og Española, inden I slutter på San Cristobal. Undervejs vil I opleve skiftende natur med alt fra sorte vulkaner til kridhvide strande. I kommer til at snorkle, vandre, sejle i kajak og selvfølgelig opleve øernes unikke dyreliv med bl.a. kæmpeskildpadder, pingviner, blåfodede suler, albatrosser, søløver, leguaner, havskildpadder og alt muligt andet. 

Dag 17: Santiago Island og Bartolomé Island

Vilde lavaformationer og Galapagospingviner

Dag 18: Santa Cruz højland og Charles Darwin Stationen

Landskildpadder, højland og Charles Darwin Research Stationen, 

Dag 19: Floreana Island

Snorkling og pirathistorier. 

Dag 20: Española Island

Den vildeste ø med stejle skrænter, store fuglekolonier og postkorthvide strande. Blåfodede suler,  den maskerede sule og ikke mindst den store albatros. Snorkling med søløver og havskildpadder.

Dag 21: San Cristobal, hjemrejse

Cruiset slutter på San Cristobal, hvor I afmønstre skibet. Der er lidt tid til at opleve Galapagos mest charmerende ø, inden I kører til lufthavnen. Herfra flyver I fra via Guayaquil tilbage til Danmark, hvor I lander dagen efter.

Dag 22: Hjemkomst

Vejledende priser

 • Hele året: kr. 75.000 -77.000

Obs! Priserne er pr. person i delt dobbeltværelse. Kontakt os, hvis I er mere end to, der rejser sammen. Der kan forekomme tillæg henover ferieperioder og højtider (typisk jul/nytår, kinesisk nytår og påske). 

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse Danmark-Quito//Guayaquil - Danmark
 • Transfer fra lufthavnen til Pantavi
 • 3 nt i Andes på Hosteria Pantavi inkl. morgenmad
 • Udflugt til El Angel
 • Transport fra Pantanvi til Maquipucuna (med mulighed for at besøge Otavalo undervejs)
 • 3 nt i Maquipucuna Cloud Forest på Maquipucuna Reserve and Ecolodge, inkl. alle måltider
 • 2 udflugter/aktiviter i Maquipucuna (I vælger selv ved ankomst)
 • Transfer fra Maquipucuna til Quito
 • 3 nt i Quito på Hotel La Casona de la Ronda, inkl morgenmad
 • Indenrigsfly, Quito - Cuenca
 • 3 nt i Cuenca på Hotel Sant Lucia, inkl. morgenmad.
 • Udflugt til bjerge og landsbyer ved Cuenca
 • Udflugt til Cajas Nationalpark med start i Cuenca og slut på Hacienda La Danesa
 • 3 nt på Hacienda Danesa, inkl. morgenmad
 • Indenrigsfly, Guayaquil - Galapagos t/r.
 • 6d/5n cruise på Galapagos, inkl. alle udflugter og måltider.
 • Alle transfers mellem lufthavne og hoteller.

Bemærk

 • Der skal betales USD 120 pr. person i parkafgift ved ankomst til Galapagos.

Lignende indhold

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.