Gå til hovedindhold
Maquipucuna Reserve and Ecolodge, Ecuador

Maquipucuna Reserve and Ecolodge

Oplev tågeskovens sande magi på et pionerende eco-lodge drevet af lokale ildsjæle

Tæt på byen, men en verden til forskel, blandt orkideer, sommerfugle og brillebjørne. Her finder man det biodiverse naturreservat med dertilhørende eco-lodge; Maquipucuna. Et ambitiøst naturbevaringsprojekt med hjertet på det rette sted.

Fald i søvn til lyden af Umachacha-flodens rislen i rustikke, men komfortable bambushytter og vågn op til tågeskovens uendelige repertoire af fuglelyde. Spis guava og bananer direkte fra træerne og mød de hjertevarme medarbejdere fra Santa Marianita-samfundet. Velkommen til en af Ecuadors bedst gemte perler.

Utrolig biodiversitet

Maquipucuna er et mere end 5.500 hektar stort naturreservat i hjertet af tågeskoven ’Chocó Andean Corridor’ som er et af klodens top tre biodiversitets hot-spots. Her finder man hele 4% af verdens fuglearter, samtidig med at der er mulighed for at opleve  den sjældne brillebjørn kravle rundt i træerne, når sæsonen er til det.

Da reservatet ligger i alt fra 900 til 2.785 meters højde, er her ikke lige så varmt som i regnskoven, men til gengæld perfekt for blandt andet tukaner og kolibrier.

Et væld af aktiviteter for både store og små

Og her er nok at lave, om man så er til afslapning, leg, opdagelse eller alle tre på én gang. Vandre på de mange afmærkede stier og lær om den unikke flora og fauna med stedets skarpe guider. Bad i vandfald på de varme dage og kom ansigt til ansigt med frøer, flagermus og andre dyr på natvandring. Besøg også stedets økologiske kaffefarm, eller rist jeres egne kakaobønner til en god kop varm kakao.

Er man helt nede i gear, kan man også bare læne sig tilbage og nyde den oplevelse det er, at være omringet af den unikke natur. Nyd et godt måltid mad i restauranten mens kolibrierne sværmer omkring jer, slap af i den varme brise og lyt til flodens rislen, eller forsøg jer med stedets chokolade massage.

Pionerende naturforkæmpere

Historien om Maquipucuna begyndte tilbage i 1985, da ejerne Rodrigo og Rebeca opdagede de grusomme sider af ikke-bæredygtig skovhugst. Det knuste deres hjerter og fik dem til at indse et behov for videnskabelig forskning samt udvikling af de små lokalsamfund, hvilket førte til oprettelsen af The Maquipucuna Foundation. Dette blev den første NGO i Ecuador, som købte land med henblik på naturbevaring og bæredygtig udvikling.

Ægte passion

Og som gæst på Maquipucuna mærker man tydeligt at det er naturen som Rodrigo og Rebecas hjerter banker for. Og ligeså med deres fantastiske medarbejdere fra lokalsamfundet Santa Marianita, som har dedikeret deres karrierer til at sikre beskyttelsen af deres unikke skov-hjem.

Og servicen er varm og menneskelig. Om det så er på vandretur med guiden Arcenio, der siden 1995 har været ekspert i at spotte de mange forskellige fuglearter i området, eller i køkkenet med Mirma, der har tryllet med friske ingredienser fra stedets økologiske have siden 1998. Engagementet er unægteligt og historien så åbenlyst til stede, at et ophold her ganske enkelt er en ’once in a lifetime’ oplevelse.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.