Gå til hovedindhold

Bestil jeres drømmerejse nu - betal senere

Golden Buddha Beach Resort, Koh Phra Thong

Golden Buddha Beach Resort, Koh Phra Thong

Suverænt Eco Resort med 12 km uberørt strand lige foran døren.

Intelligent udførte træhytter i forskellig størrelse, kvalitet og udformning. Golden Buddha Beach Resort på ukendte Koh Phra Thong i Sydthailand er på alle tænkelige måder antidoten til et strømlinet strandresort - og netop derfor er oplevelsen langt, langt bedre. Læs med og forstå hvorfor. 

Ingen aircon, ingen pool og intet varmt vand

Kan vi klare det, spørger du sikkert dig selv. Og så tilmed på et resort af den kvalitet og det prisniveau? Well, svaret er selvfølgelig ikke entydigt, men vi vover alligevel et forsigtigt ja. Ok den med det varme vand gælder kun delvist, for i dag har de fleste villaer vamt vand fra indbyggede solvarmere. Men 10 ud af 28 villaer har det stadig ikke - og med mindre, du hører til dem, der bare skal have et varmt bad hver dag, så er det faktisk ikke noget væsentligt afsavn.

Da Golden Buddha Beach Resort åbnede omkring årtusindeskiftet var elektricitet en meget begrænset ressource på Koh Phra Thong. Derfor havde man kun adgang fra 5 til 11 om aftenen. Det fordrede, at man designede villaerne, så man udnyttede den naturlige afkøling mest optimalt. Og ved at udnytte træernes skygge og den naturlige brise smartest muligt, er det lykkes at skabe en behagelig nattetemperatur uden brug af aircon. Og faktisk er det langt rarere at sove med naturlig afkøling og måske en vifte i loftet end med aircon, der ofte enten er for varm eller for kold.

Her handler det om naturen, stranden, god mad og kolde drinks og det uformelle samvær med de øvrige gæster. Det er på en eller anden måde det simple og autentiske strandliv i troperne - bare pakket lidt lækkert ind. 

Her handler det om naturen, stranden, god mad og kolde drinks og det uformelle samvær med de øvrige gæster. Det er på en eller anden måde det simple og autentiske strandliv i troperne - bare pakket lidt lækkert ind. Det kan vi godt lide, og vi er særligt vilde med deres fokus på bæredygtighed og involvering i lokalsamfundet.

Både til for gæster og for lokalsamfundet

Golden Buddha Beach Resort er ligeså meget til for de lokale øboere som for gæsterne. Og udover den fredelige beliggened og smukke natur er det her kimen til den unikke oplevelse skal findes. For det er et af den slags steder, hvor personalet går lige i hjertet.

Ejerne kigger ikke bare kortsigtet på profit, men ligeså meget på, hvordan de kan værne om miljøet og bidrage til lokalsamfundet. Fx har de ikke indkøbt egne både til at transportere gæster fra fastlandet, hvilket ellers både vil være mere profitabelt og højere kvalitet. I stedet støtter man de lokale ved at benytte dem og deres både. Det er blot et lille eksempel på, at man har fokus på helheden i stedet for kun et tænke på sig selv. Det giver indbyggere, der er glade for jeres besøg, fordi de selv får en del af kagen og ikke bare ser investorer udefra løbe med det hele.

"Det samme gælder rejer, der er hevet op ad vandet samme dag og aldrig har været frosne. Golden Buddha har faktisk ikke engang en fryser, så maden er så frisk, som den kan blive."

90% af de ansatte på Golden Buddha Beach Resort kommer fra Koh Phra Tong eller de små naboøer. Faktisk er det øens største arbejdsplads. Og selvom resortet lukker ned i lavsæsonen fra ca. midt i maj til midt i oktober, så er det meste af personalet fastansatte og tilmed på væsentlig bedre vilkår end gennemsnittet i den Thailandaske hotelindustri. Det giver ansatte, der servicerer med hjertet og hele deres sjæl. Det er noget af det, som får de få gæster, der finder her ud, til at forelske sig i stedet.

Hæng ud med de andre gæster

En af de andre ting, der gør et ophold på Golden Buddha til noget særligt, er den uformelle omgang med de andre gæster. Det er selvfølgelig noget, der kan variere afhængig af klientellet. Men det er vores oplevelse, at stedet bare tiltrækker folk, der godt kan lide at hænge ud med andre gæster. Det giver et super hyggeligt, socialt fællesskab, som selvfølgelig er ganske uforpligtende og mest af alt er, hvad man selv gør det til. 

Økologiske kyllinger, fisk fanget på line og ferske rejer

Den økovenlige tilgang forplanter sig helt ned til indkøb af mad og råvarer, der er dagsfriske fra det lokale marked i Kuraburi på fastlandet eller lige landet af de lokale fiskere. Her er ingen fisk fra trawlere eller farme - alt er fanget på line på bæredygtig vis fra små, lokale fiskerbåde. Det samme gælder rejer, der er hevet op ad vandet samme dag og aldrig har været frosne. Golden Buddha har faktisk ikke engang en fryser, så maden er så frisk, som den kan blive.

Æg og kylling kommer direkte fra en lille, økologisk farm på fastlandet. Her har man ydet et mikrolån til bonden og samtidig garanteret at aftage hele produktionen.

I stedet for et fast menukort skifter menuen dagligt og bliver bare skrevet op på en tavle i restauranten. Fiskernes fangst og årstidens råvarer dikterer menuen, men der er som regel 4-5 forskellige retter at vælge mellem og både noget for børn og voksne. Det er herligt ukonventionelt og hver dag spændende at se, hvad menuen byder på.

Mangfoldigt dyreliv - både på land og under havoverfladen

Det er muligt at hoppe i en kajak eller et paddle board og ro det korte stykke ud til to små øer, der ligger lige foran Golden Buddha. Her er koralrev med ganske udmærket snorkling. Men snyd ikke jer selv for at tage en dagstur til Surin Islands, der byder på noget af det allerbedste undervandsliv, Thailand har at byde på. Øerne ligger tilpas langt fra de klassiske turistmagneter, så udover muligheden for at spotte manta rays, revhajer og hvalhajer, så er her ikke overrendt. Golden Buddha er begunstiget med at være noget af det tætteste, man kommer på Surin Islands. Det betyder, at man kan besøge øerne på en dagstur, altså vel at mærke uden at spendere hele dagen i en båd.

Et intakt økosystem og fraværet af både mennesker og biler giver gobund for et mangfoldigt dyreliv til lands. På stranden drøner små macaque-aber af og til forbi for at fange krabber og i trætoppene huserer et ydest varieret fugleliv, der bl.a. tæller adskillige slags næsehornsfugle og havørne.

"De mindste villaer er til to personer, mens de største kan huse op til 8 personer og er perfekte til en generationsrejse eller to familier, der rejser sammen."

Svært at komme til og svært at fotografere

Golden Buddha Beach Resort og Koh Phra Thong ligger ikke på den gænge turistrute, og de byder ikke på de sædvanlige billeder af postkortsmukke strande, der er pakket ind i stejle klippeformationer. Men har du først overvundet den lidt længere transport og tvivlen om strandenes kvalitet, så er der pæn stor chance for, at du kommer til at få en bedre oplevelse og slappe mere af her, end på Thailands mange mere fotogene og besøgte destinationer.

Villaer i forskellig størrelse og prisleje

De 28 villaer ligger generøst spredt ud langs stranden og i junglen lige bag. Selv hvis man bor i et garden house er man max 80 meter fra strandkanten. Alle villaer er unikke i stil, størrelse og udformning. De har dog den rustikke enkelthed og masser af plads til fælles. De mindste villaer er til to personer, mens de største kan huse op til 8 personer og er perfekte til en generationsrejse eller to familier, der rejser sammen. 

Rejsen til Koh Phra Thong

Det tager ca. 90 min med longtailbåd fra Kuraburi på Thailands vestkyst til Koh Phra Thong og Golden Buddha. Kuraburi ligger 2-3 timers kørsel fra Phuket eller blot 1½ time fra lufthavnen i Ranong. Koh Phra Thong er oplagt at kombimere med et ophold i Khao Sok National Park, der ligeledes blot ligger 1½ times kørsel væk.

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt

Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.

- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

<>