Gå til hovedindhold

Bestil jeres drømmerejse nu - betal senere

Costa Lanta Pool View

Costa Lanta, Koh Lanta

Et minimalistisk designhotel for voksne og små familier midt på stranden, hvor roen regerer

Koh Lantas eneste alvorlige designhotel er anderledes. Det er tænkt ind i skoven helt ned til stranden uden at gøre vold på nogle af delene. Det er et hotel med flittig brug af rå beton, som ved første øjekast virker fejlplaceret på en tropisk strand. Men det fungerer, måske først som sidst fordi det er et veldrevet hotel med nogle dedikerede ansatte. Og så er Costa Lanta ikke så dyrt, som det kan se ud.

Costa Lanta blev bygget, længe før Koh Lanta kom på det globale turistkort. Det var et eksperiment i en tid, hvor thailandske arkitekter nød voksende anerkendelse i udlandet. Derfor gik en af landets absolutte stjernearkitekter med ind i projektet om at skabe et designhotel ved havet, som både var minimalistisk og dog skabt til ren afslapning og i feriestemningens skær. Et hotel, der har gjort sig til i magasiner som fx Wallpaper, langt før det blev på mode at indrette minimalistiske hotelværelser, der ikke skulle være bling-bling og overdådig luksus til ingen verdens nytte.

Stjernearkitekten skabte et lille refugium af rene linjer, hvor tonen er uformel selv om arkitekturen kan virke stram. Folkene bag Costa Lanta har da også altid hævdet, at de ikke er hotelfolk. De er bare sig selv.

De er ikke hotelfolk

Og stjernearkitekten skabte derfor et hotel med genbrugstræ fra gamle huse og med terrasser, der forbinder stranden, restauranten, spa’en og så videre, uden at skulle fjerne noget af den oprindelige beplantning. Han skabte et lille refugium af rene linjer, hvor tonen er uformel selv om arkitekturen kan virke stram. Folkene bag Costa Lanta har da også altid hævdet, at de ikke er hotelfolk. De er bare sig selv.
 

Også bambushytter

Det hele er skabt til voksne og mindre børnefamilier. Stranden er til gengæld skabt til børn i alle aldre. Her er stille om aftenen, for Costa Lanta ligger afsides. Men stedet indbyder også fint til at glo ud over vandet og tage ferien som ren afslapning. 

Siden kom der faktisk en bunke helt traditionelle thaihytter til på det tidligere plantageområde. De er helt anderledes i stil, men komplimenterer de øvrige 14 designbungalows. Så der er noget for enhver smag. Ja, der er endda et par af de såkaldte “cabanas”, som kan huse en familie med mindre børn. Og så ønsker Costa Lanta at høre en forskel med deres hoteloperation.

Hjertet på rette sted

Der serveres primært økologisk mad. Sugerørene er udskiftet. Og omtanken for det miljø, der omgiver hotellet er slående. Hver torsdag går ansatte og de af hotellets gæster, som har lyst, på stranden for at indsamle skrald. Det er et par timers rengøring, der sender nogle stærke signaler på en ø, der så småt er ved at få travlt med at rydde op efter sig.

Det er i den højloftede restaurant med udsigt til stranden. Det er i loungen ovenpå, hvor der er poolbord og et forsøg på at bare være chillax. Det er i swimmingpoolen, som - for en gangs skyld - er så stor, at man kan svømme i den. Det er midt i den velbevarede natur, hvor man sjosker rundt på det hævede stisystem, der signalerer, at vegetationen er intakt. Lidt lige som sjælen.

Hjertet fejler ikke noget på Costa Lanta.

Hvem er Duangrit Bunnag?

Ud af en arkitektfamilie og en af Thailands pionerer inden for hoteldesign og arkitektur. Der er dømt kuber, bokse, rette linjer og bæredygtighed i mange af Duangrits projekter. På Costa Lanta står det minimalistiske hotel i skærende kontrast til stort set alle andre hoteller på øen. Det er et storbymenneske, der har udtænkt hotellets design, men det fungerer for dem, der sætter pris på design og arkitektur. For andre, der især charmeres af klassiske thailandske hoteller med villaer i træ, åkander og vilde orkideer, virker Costa Lanta næsten brutal anderledes. 

Lignende indhold

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt

Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.

- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til