Gå til hovedindhold
Zuri Zanzibar, Tanzania

Zuri Zanzibar

Barfodslækkert bungalowresort på krydderiøens bedste strand

Zuri Zanzibar er et bæredygtigt og barfodslækkert bungalowresort på Zanzibars måske smukkeste strand. 

Der er 3 ting, der gør Zuri Zanzibar til noget særligt. Det sofistikerede, rustikke design giver hotellet en helt særligt, afslappet atmosfære. Den fredelige og vildt smukke beliggenhed med Kendwa-landsbyen i baghaven og pulversand og glasklart vand i forhaven. Og ikke mindst et socialt og miljømæssigt engagement udover det sædvanlige.

En kunstners vision

Bag Zuri står den tjekkiske kunstner, filmmand og filantrop Václav Dejčmar. Zuri er hans hjertebarn, og både det sociale og miljømæssige engagement, det bæredygtige og naturlige design og den totalt tilbagelænede atmosfære er hans vision, der er kommet til live.

Jeg har en passion for alt, der er zen, for naturens æstetik, for det smukke i det simple og for friheden fra hverdagens rutiner.

Václav Dejčmar, ejer af Zuri Zanzibar

- Jeg har en passion for alt, der er zen, for naturens æstetik, for det smukke i det simple og for friheden fra hverdagens rutiner. Sådan udtalte han, da Zuri Zanzibar åbnede i 2018, og det er egentlig ret rammende for både stilen og atmosfæren.

Lækkert og uprætentiøst

Samtlige 55 stråtækte bungalows og villaer vender mod vest, hvor der er udsigt til havet, traditionelle sejlbåde og sidst på dagen solens vej ned i horisonten. 

Indretningen og designet er smart og lækkert på en måde, der langt mere appellerer til bare tæer og “dress down” end det modsatte. Der er tydeligt tænkt masser af intelligent genbrug ind i alt fra materialer til kunst og indretning. Meget af det produceret af mindre, lokale socialøkonomiske virksomheder, der typisk enten har fokus på miljø eller mennesker.

Zuri Zanzibar, Tanzania

De fleste bungalows passer til 2 personer. Enkelte af dem kan forbindes, så familier kan bo samlet. Tættest på havet ligger en håndfuld suiter og større villaer med plads til større familier eller vennegrupper. Den største har 3 soveværelser, privat pool, masser af fælles plads både ude og inde, direkte adgang til stranden og en fabelagtig udsigt over det turkise hav. 

Frodigt og fredeligt

En anden ting, man bemærker, når man bevæger sig rundt på Zuri Zanzibar, er, at her er plads. Man har helt tydeligt valgt ikke at klemme så mange bungalows ind som muligt. Tværtimod. Faktisk er området nærmest en stor tropisk have, hvor der ligger bungalows mellem træerne.

Resortets hjerte er selvfølgelig den fine, hvide strand. Den skiller sig ud fra de fleste af øens stranden ved ikke at være påvirket af tidevandet i nævneværdig grad, så man kan bade dagen lang. Og den skiller sig ud fra mere travle Nungwi på Zanzibars nordspids ved en mere fredelig og laid-back atmosfære.

Ansvarlighed

Bag Zuri Zanzibars smukke facade gemmer sig en gennemført tilgange til bæredygtighed. Og det gælder helt tilbage fra konstruktionen, møblerne der er lavet af genbrugstræ fra skrottede dhow-både, det sociale engagment i landsbyen og meget mere. 

De har været dybt inspirerede af Chumbe Island, der på alle måder er en rollemodel, og det fortæller os rigtig meget. Se deres inspirerende video her for at få en dybere forståelse for tilgangen

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.