Gå til hovedindhold
Kichaka Expeditions, Ruaha, Tanzania

Kichaka Expeditions, Ruaha National Park

Måske den vildeste safari- og naturoplevelse på det afrikanske kontinent

Kichaka Expeditions er tæt på at være den ultimate safari-oplevelse i Afrika. I et isoleret hjørne af vilde Ruaha National Park tager Moli og Noelle i mod med åbne hjerter og ekspertise på allerhøjeste niveau. Det er vildt og utæmmet og langt fra parkens få andre camps.

Derfor er vi vilde med Kichaka Expeditions

 • Værtsskabet og beliggenheden er second to none
 • Deres walking safari er noget af det bedste i Afrika
 • Følelsen af at være alene i den rå bush er fantastisk
 • Med blot 3 telte hersker her en usammenlignelig intimitet
 • Ekspedition i deres mobile letvægscamp er ganske enkelt enestående

Har du været på safari før, eller vil du bare have den vildeste natur- og dyreoplevelse langt fra alle andre turister, så er Kichaka det helt rigtige valg. 

Kichaka Expeditions består faktisk af to camps. Kichaka Frontier er den semi-permamente og ganske lækre base, mens Kinchaka Untamed er den mobile letvægtscamp, der bruges til ekspeditioner på alt fra få dage til flere uger.

Værtskab uden lige

Molis fulde navn er Andrew Molinari. Han er kun i starten af 40’erne, men alligevel er han lidt af en legende med en erfaring og viden som få andre. Sammen med partneren Noelle besluttede han i 2013 at flytte ud og bo permanent i bushen. Således opstod Kichaka Expeditions i et afsides hjørne af Tanzanias næststørste nationalpark, som de begge havde tabt deres hjerter til mange år forinden.

Det sympatiske værtspar repræsenterer måske noget af det mest sublime, man kan opstøve i den afrikanske safariverden. Et niveau af viden, varme og værtsskab, som selv de allerdyreste steder ikke kan matche.

Det sympatiske værtspar repræsenterer måske noget af det mest sublime, man kan opstøve i den afrikanske safariverden. Et niveau af viden, varme og værtsskab, som selv de allerdyreste steder ikke kan matche.

Safari til fods er ren magi

Kichakas spidskompetence er walking-safaris. Moli har trænet et hav af guider og park rangers op til at færdes i bush’en til fods, og han regnes for at være en af Østafrikas walking-guider. Men Moli og Noelle bor og lever også i bushen, hvor de allerhelst færdes til fods.

Walking safari er en helt anderledes oplevelse end de mere klassiske game drives. Man er tættere på naturen og oplevelsen handler ligeså meget om at lære om og forstå hele økosystemet som at se store dyr.

Man lærer dyrenes spor at kende. Friske fodspor i jorden, ekskrementer og lyde fra aber og fugle i træerne afslører dyrenes tilstedeværelse og retning. At lære at tracke dyr på den facon og til sidst at spore sig helt frem til dem er en ganske magisk oplevelse.

Det samme er forfrikende badeture i den lavtvandende del af Ruaha-floden. Frokost midt i bushen. Middage under den vilde stjernehimmel. Friksbrygget kaffe foran teltet tidlig morgen, mens solen langsomt kravler op fra sit skjul i horisonten. Og ikke mindst sundowners og historiefortælling omkring lejrbålet, når solen atter går ned i sit natteskjul.

Kichaka Frontier

Kichakas base og Molis og Noelles hjem er første stop for de fleste gæster. Den semi-permanente camp har blot 3 telte og maks 8 gæster ad gangen. Den er konstrueret, så den kan pilles ned og flyttes uden at efterlade nogle spor, og energien kommer udelukkende fra solceller.

Teltene er store og lærke med separat toilet og bucket-shower. Campen består desuden af et stort messetelt, hvor man kan spise og hænge ud, hvis det skulle regne. Ellers foregår det meste at livet i camp’en udendørs.

Kichaka Untamed

Kichakas mobile camp kan slås og op og ned på kort tid og nemt flyttes til et nyt sted. Det er den ægte vare med små letvægtstelte, kerosenlamper, lejrbål og middage under åben himmel. Det er simpelt, men alligevel med privat toilet og bad ved siden af teltet og en ordentlig madras at sove på.

Men derfra er det ren og skær utæmmet natur ad libitum. Typisk går man en længere tur fra tidlig morgen og frem til frokost, hvor lejren på magisk vis allerede er slået op. Langs en flodbred, på sandet i en udtørret flodseng eller under et stort akacietræ. Et nyt sted hver dag.

Det ideelle ophold er på minimum 4-5 dage. Først med et par dage i Kinchaka Frontier, hvor I udforsker nærområdet til fods og med jeep. Og dernæst med 2-3 dages miniekspedition i Kichaka Untamed, hvor I bevæger jer endnu længere ind i vildnisset, primært til fods.

Har I kortere tid eller er Kichaka Untamed lige spændende nok for jer, kan man også sagtens nøjes med at bo i den permanente camp. Det er stadig en af de vildeste safari-oplevelser i Tanzania.

Kichaka Private

Små grupper eller familier kan booke begge camps eksklusivt og dermed få det fulde udbytte af Molis og Noelles værtsskab. Kichaka Private kan udstyres med et ekstra telt og kan dermed rumme op til 8 personer.

Bemærk at minumumalderen for børn er 12 år, og at man skal være 16 år for at deltage i walking safari.

Sikkerhed

Sikkerhed er naturligvis Kichakas højeste prioritet. Men I er i et vildt og meget afsides område, så det er helt afgørende at følge guidernes instruktioner. Det gælder både i campen, på game drives og selvfølgelig i særdeleshed, når I færdes til fods. Det er vildt og utæmmet, og der kan forekomme ulykker. Men følger I guidernes anvisninger, så er risikoen minimal.

På walking safaris er der altid en bevæbnet specialguide og en park ranger med. Her er det selvfølgelig endnu vigtigere at følge anvisningerne nøje. Men husk på at dyrene som regel er mere bange for jer, end I er for dem. De angriber kun, hvis de føler sig truede.

Ruaha National Park

Ruaha er cirka 1/3 større end Serengeti, men modtager under 10% besøgende. Måske fordi parken ligger 2 timer med safarifly eller 12 timer med bil fra Dar Es Salaam. Men nok også fordi den ikke er nabo til Ngorongoro eller hjemsted for Serengetis migration af gnuer og zeabrear. Det er i hvert fald ikke pga. dyrelivet.

Man siger, at Ruaha er hjemsted for ca. 10% af alle Afrikas løver og en af de største koncentrationer af elefanter. Faktisk holder en flok på helt op til 400 elefanter ofte til i den del af parken, hvor Kickaha huserer.

Her er også både geparder, leoparder, hyæner og vilde hunde på landjorden, mens floderne gemmer på bla. flodheste og krokodiller. Zebraer græsser på åbne sletter, og giraffer stikker hovederne frem mellem træerne.

Og så er det fuglelivet, der er et af de mest mangfoldige i det østlige Afrika. Det gælder særligt i vintermånedernes regntid, hvor de fastboende får selskab af store mængder træfugle.

Lignende indhold

Farmhouse Resort & Spa by Smiling Gecko, Kampong Chhnang Province

'Boutique farmhouse' med et vidunderligt formål

Hacienda de San Rafael, Las Cabezas, Andalusien

Andalusiens mest stemningsfyldte hacienda

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.