Gå til hovedindhold
Greystoke Mahale, Mahale Mountains National Park, Tanzania

Greystoke Mahale, Mahale Mountains National Park

Chimpanser og barfodsluksus i Tanzanias vilde vest

I baggrunden troner Mahale-bjergene op over de blot 6 hytter ved Tanganiyka-søens bred. I forgrunden ligger den smukke strandbred med silkeblødt sand og glasklart vand. På klare dage kan man skimte Congo-bjergene i nabolandet på den modsatte side af søen. 

Velkommen til en af verdens smukkeste og vildeste safari-oplevelser. Chimpanserne er selvfølgelig det helt store trækplaster i Mahale, men camp’en og parken byder på meget mere end mødet med vores nærmeste slægtninge. Det er en af de vildeste og mest spektakulære safari-oplevelser på kontinentet.

Derfor er vi vilde med Greystoke Mahale

 • Det er en af de vildeste safari-, natur- og lodgeoplevelser i Afrika - ulig noget som helst andet.
 • Mødet med chimpanserne, vores nærmeste slægtninge, er noget helt særligt
 • At slutte en eventyrlig dag af omkring bålet med bare tæer i sandet - med kolde drinks og sashimi fra fisk, der lige er hevet op af søen.
 • Beliggenheden i det vestlige Tanzania omkranset af Tanganyika-søen og Mahale-bjergene er intet mindre end magisk.
 • Rejsen hertil er lang, men en oplevelse i sig selv. Og kombinationen med nærliggende Chada Katavi måske den mest unikke ugelange safari i Afrika.

Først ca. 4 timer med et lille propelfly på tværs af Tanzania. Og derefter omkring 90 min med en klassisk dhow ned ad Tanganyika-søen. Det er en lang tur, men også en oplevelse i sig selv.

Når båden lægger til ved strandbredden foran lodgen, er I flere hundrede kilometer fra nærmeste vej. I er nærmest så langt fra alfarvej, man kan komme. Og så møder i denne, lille oase af en lodge, der bare ikke kan sammenlignes med noget andet på kloden. 

Det er luksuriøst på en Robinson Crusoe-agtig måde, hvor less is more, og den helt store oplevelse ligger i beliggenheden, atmosfæren, personalet og de små detaljer.

Et af verdens mest ikoniske safari lodges

Da den irske eventyrer Roland Purcell var på ekspedition ned ad Tanganyika-søen i 1988, opdagede han et sted af paradisisk skønhed. Et smukt stykke strand for foden af jungleklædte bjerge. Hvor store chimpanse-familier huserede i trætoppene og hvor søvandet var klart som gin. Her grundlagde han den lodge, der i dag er Greystoke Mahale, med træet fra udslidte dhows (traditionelle sejlskibe).

Få ting har ændret sig siden Roland gik i land - udover at kvaliteten af lodgen er blevet opgraderet. For selvom stilen stadig er ligeså original som dengang og den økovenlige tilgang videreført, så er Greystoke Mahale en lodge-oplevelse, der fuldt ud modsvarer beliggenheden.

Greystoke Mahale, Mahale Mountains National Park, Tanzania

Greystoke Mahale, Mahale Mountains National Park, Tanzania

Kom helt tæt på chimpanserne

Vegetationen og landskabet i Mahale-bjergene er en stor kontrast til Østafrikas øvrige nationalparker. Den åbne savanne er skiftet ud med tætpakket, tropisk jungle. Det er primaternes domæne med chimpansen som den ukronede konge.

Man møder dem på de daglige trek ind i parken. Afhængig af årstid og flokkenes placering kan de vare fra alt mellem 2 og 7 timer, så oplevelsen kræver et vis fysisk niveau. 

Flokkene er typisk tættest på lodgen og søen i sommerhalvårets tørtid fra maj til oktober. Og omvendt længere oppe i bjergene i vinterhalvåret fra november til marts.

Der er ikke garanti for at se dem, men sandligheden er alligevel tæt på 100, hvis man er her 3 dage. Guiderne og de japanske forskerne fra den nærliggende forskningsstation har nemlig rimelig godt styr på deres adfærd og bevægelsesmønstre.

Når først man har spotte dem, har man en time til at være helt tæt på dem. Længere tillader myndighederne ikke, og det bliver strengt overholdt. Man skal desuden bære masker for munden for at beskytte chimpanserne mod sygdomme.

Dansende flodheste, jomfruelige vandfald og fersk sashimi

Greystoke Mahale er andet end mødet med chimpanserne. Det er først og fremmest en beliggenhed og en camp, der ikke kan sammenlignes med noget som helst andet på kontinentet. 

Tanganyika-søen er rejsen værd i sig selv. Verdens længste og næststørste ferskvandssø kiler sig ned gennem Tanzania og Congo, inden den når Zambia 660 km mod syd. Vandet er så klart, at det er svært at beskrive. Langs søbredden huserer flodheste og krokodiller, så man bader ikke fra stranden her, men fra en båd på dybt vand. 

En sejltur med en traditional dhow sidst på eftermiddagen efter en aktiv dag med tracking af chimpanser er ganske enkelt magisk. På det lave vand kan være heldig at spotte flodheste, der danser let henover flodbunden. Og når det bliver dybere kan man hoppe i og opleve søens farverige fisk med maske og finner. 

Tilbage på campen slutter dagen med drinks omkring bålet og sashimi, ceviche og andre lækkerier til middag. Det er en oplevelse, der er svær at slå.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.