Gå til hovedindhold
Tree Tops Jungle Lodge, Buttala/Yala, Sri Lanka

Tree Tops Jungle Lodge, Buttala

Intim bushcamp i det sydøstlige Sri Lankas uberørte vildnis

Tree Tops Jungle Lodge er først og fremmest en enestående naturoplevelse. Helt off-grid i en uberørt del af det store økosystem omkring Yala Nationalparken. Du bor helt tæt på naturen i lækre safaritelte og bliver mødt med store smil af personalet, der alle er født og opvokset i området.

Derfor er vi vilde med Tree Tops Jungle Lodge

 • En intim og autentisk naturoplevelse langt fra den normale turistrute.
 • Muligheden for at opleve vilde elefanter vandre gennem campen
 • Aftenstemningen med levende lys og junglelyde
 • Safari i den uberørte del af Yala National Park
 • Jungletreks med naturguider og service fra hjertet

Det tager 20 minutter med tuk-tuk at køre fra Buttala til Tree Tops Jungle Lodge. Der er ingen egentlige veje, så den lille 3-hjuler er eneste vej mellem vildnisset og nærmeste "civilisation". 

Det vidner om den rå og upolerede naturoplevelse, der venter. Det er bestemt ikke for alle, men er du til vild natur, vil du elske det. Rammerne i de 3 lækre safaritelte og den semiåbne restaurant er overraskende fine og atmosfærefulde. 

Levende lys og mad over åben ild

Udover teltenes soldrevne læselamper er her ingen strøm. Om aftenen oplyses restauranten og fællesområdet i det store semiåbne “mudhouse” af levende lys.

Maden tilberedes på traditionel vis over åben ild og består overvejende af lokale specialiteter lavet af lokale råvarer. Om aftenen er der frisklavede, vegetariske curries med mulighed for at tilføje fisk eller kød. Smagsingredienserne kommer bl.a. fra Kamals urtehave, der i særdeleshed udmærker sig ved kvaliteten af den sorte peber.

Vandreture og landsbybesøg

Hver morgen lige efter solopgang og hver eftermiddag lige inden solnedgang er der jungletrekking i nærområdet. Forvent et rigt dyre- og fugleliv. Vilde elefanter kigger også jævnligt forbi - særligt i sommerhalvåret 

Jeepsafari i uberørt del af Yala

Tree Tops Jungle Lodge ligger i udkanten af det store økosystem, der udgøres af Sri Lanka største og mest kendte nationalpark Yala. Faktisk er der kun 8 km til selve grænsen ind til parken, men det er 8 kilometers vildnis uden veje. Nærmeste indgang er en halv time væk, hvor indkørslen til den såkaldte blok 5 ligger.

Yalas blok 5 ligger diametralt modsat blok 1, hvor 98% af parkens besøgende færdes. Oplevelsen er derfor også en helt anden, bl.a. fordi elefanter, leoparder og andre dyr ikke er helt så vante til jeeps. Men de er her. Man skal blot arbejde lidt mere for at se dem, og der ingen garanti. Til gengæld har man oplevelsen af at være midt i den vilde og uberørte natur, og det er i princippet hele pointen. 

Den modsatte del af Yala, blok 1, kan nås på en heldagstur, så man kan sagtens kombinere de to oplevelser. 

Historien om Kamal

Historien om Tree Tops Jungle Lodge er tæt forbundet med historien om Kamal. Om hans rejse fra 16 årig skoledreng i den nærliggende landsby til camp manager, direktør og naturguide. 

Rent faktisk er stifteren og ejeren dansk og hedder Lars. Men Kamal har været med helt fra begyndelsen i 2002, og hans udvikling er på mange måder eksemplet på Lars' vision for Tree Tops Jungle Lodge.

Lodgen skulle nemlig være en gevinst for både lokalsamfundet, naturen og gæsterne. Og samtidig skulle den lokale involvering skabe bedre og mere autentiske oplevelser for gæsterne. Filosofien er, at man får en mere ægte og personlig oplevelse, når værtsskabet kommer fra hjertet og med al den lokale viden og stolthed, der følger med. 

Ægte smil

Og man kan vitterlig mærke, at personalet er mere end blot ansatte. At de er født og opvokset i nærområdet og føler en form for medejerskab. Derfor bliver man også mødt af ægte smil og hjertevarme. Eller som de selv bekriver det, en naturlig og medfødt form for service. 

Korrekt etikette og engelskniveau, som mange andre ansætter efter i turistindustrien, er helt underordnet her. Medfødt og naturlig service i form af nærvær, hjertevarme og ægte smil er det, der løfter oplevelsen op på et højere niveau, som selv de dyreste hoteller ikke kan være med på.

Ansvarlighed

Lokalsamfund

Alle ansatte er født og opvokset inden for en radius af max 10 km. Ligesom anæsten alle fødevarer og øvrige råvarer købes ind ultra lokalt. 

Natur og miljø

En vigtig del af formålet med Tree Tops Jungle Lodge er beskyttelse og genopretning af 25 hektar vild natur, der tidligere var udpint landbrugsjord. 

Forbrug af af energi og øvrige ressourcer er minimalt, da lodden er helt off-grid.  

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.