Gå til hovedindhold
Wa Ale, Mergui

Wa Ale Resort, Myeik skærgård

En oplevelse uden air-con, I aldrig glemmer. Aldrig.

Der er noget uvirkeligt over Wa Ale. Noget, der minder om et eventyr: En privat ø, et hotel og bare 13 hytter. Pudderhvide sandstrande indrammet af junglens frodige bevoksning på skrænterne. Et akvarium af et hav lige uden for, hvor gennemsigtigheden er slående og fiskene kulørte.

Her er næsehornsfugle, som du kan høre blafre som en to-motors flyvemaskine. For stilheden på Wa Ale er enorm. Den lille ø med de store ambitioner er ankommet til verdenskortet anno 2018 med et hotelkoncept, der ændrer ved den traditionelle forståelse af, hvad et luksushotel er. Og det er befriende – og omkostningstungt.

Eventyret realiseret

Wa Ale er eventyrdrømmen realiseret af en mand. En amerikaner med penge og mod til at skabe et eksempel på ansvarlig turisme med indhold fra de mest eksklusive hylder, vi kan finde i rejseverden: Rummelige, veludstyrede og smukt indrettede safaritelte med havudsigt, så langt øjet rækker.  

Et tropisk økosystem af skov og dyreliv, som det kræver en ekstra investering at værne om – i årevis er øen Wa Ale blevet besøgt af lokale fiskere, som ikke så problemerne i at jagte øens pattedyr. Så fiskerne skal have et alternativ, hvis dyrene og regnskoven skal overleve. Og det kræver både engagement og penge fra Wa Ale Resort. 

Så ansvarligt som....

Det er ikke muligt at gøre alt 100 % ansvarligt, hvis det også skal fungere som en forretning. Så I ankommer til øen med en stor dieselsynder af en speedbåd, for ellers ville det tage 10-12 timer at komme hertil. Men her er tænkt på miljø, madspild, naturbevarelse og lokale arbejdspladser på en måde, som er helt usædvanligt for en ø så fjernt fra fastlandet og traditionelle forsyningsårer. 

Wa Ale er eksklusivt i ordets reneste forstand. Der er kun plads til 25 gæster ad gangen. Der er ikke andre hoteller på øen. Der er ikke nogen regelmæssig færgefart fra fastlandet

Den gode smag regerer

Det er barfodsferie med god smag. Den gode smag er til stede i køkkenet, som serverer lokale og internationale retter – ikke som en stor ekstravagant buffet, men som en afstemt gourmetoplevelse med begrænset madspild. Det er urter og grøntsager fra nyttehaverne på øen, og det er friske fisk fra havet.

Den gode smag er også til stede overalt i interiøret. Design, som en måde at skabe ro og velbehag på, er højt prioriteret, eftersom manden bag hotellet har skabt sin formue på at tegne møbler i lokale naturmaterialer, der var bæredygtigt frembragt og smukke som netop formskabte møbler kan være. 

Myanmar Wa Ale tents

Eksklusiv i ordets reneste forstand

Wa Ale er mødet med en postkortsmuk ø midt ude i Andamanerhavet, hvor kun sømænd og fiskere normalt kommer. Det er et resort, som skal inspirere andre til at tænke ansvar ind i hoteldriften. Så Wa Ale er også mødet med lokale ansatte, der har byttet livet som stilladsarbejder, konservespakker eller fisker ud med livet i servicebranchens top. Det er lokale burmesere, som er ivrige efter at hjælpe, efter at lære og efter at gøre en forskel. Men det er ikke mødet med en hvidklædt tjener, der bukker, hver gang du går forbi. 

Wa Ale er eksklusivt i ordets reneste forstand. Der er kun plads til 25 gæster ad gangen. Der er ikke andre hoteller på øen. Der er ikke nogen regelmæssig færgefart fra fastlandet. Der er ikke wifi andre steder end i restauranten. Der er ro til at fordybe sig i dagdrømmeri. Tid til at lege Robinson Crusoe på en strand, i en bugt, i regnskovens indre. Og så er der en verden under havet, som er farvestrålende og tilgængeligt på daglige udflugter fra øen. 

Men Wa Ale skal tjene et større formål, hvor omverden skal få øjnene op for, at man godt kan kræve mange penge for eksklusive kvalitetsoplevelser og samtidig have omtanke for fremtiden med i regnestykket.

Et større formål

Du gør godt ved at besøge Wa Ale. Godt ved dig selv, ved naturen og ved de lokale. 20 % af overskuddet fra hoteldriften går til en fond, der starter projekter blandt de lokale fiskere, der sørger for, at havskildpadderne kan komme sikkert og trygt af med deres mange æg på stranden og forsvinde langsomt men sikkert ud i havet igen.

Det er en investering, som er skabt med helt overvejende lokale materialer og på lokale præmisser. Det er koblingen mellem en storslået oplevelse, hvor destinationen er din og føles sådan, mens du er der, og hvor der bliver taget ansvar for miljø, natur og mennesker. Og det er, om ikke uvirkeligt så uset i Myanmar. Men Wa Ale skal tjene et større formål, hvor omverden skal få øjnene op for, at man godt kan kræve mange penge for eksklusive kvalitetsoplevelser og samtidig have omtanke for fremtiden med i regnestykket.

Myanmar Wa Ale employee

All inclusive - også ansvarlighed

Et ophold på Wa Ale er også et ophold med det meste inklusive. Mad tre gange dagligt. Drikkevarer. Udflugter med en guide, og snorkeldyk i det gennemsigtige hav. Det er fri afbenyttelse af havkajakkerne, og fri adgang til eksperter på hotellet, som kan fortælle mere om naturen både under og over havets overflade.  Wa Ale er stedet, hvor I får udvidet bevidstheden om, hvad en luksusoplevelse er. Det er en oplevelse, som ikke kan beskrives fyldestgørende. Men vi tør godt slå fast, at Wa Ale er en ø, et hotel, du aldrig glemmer. Aldrig. 

Rejsen til Wa Ale

Der er to veje ud i skærgården. En vej går via Myanmars gamle hovedstad, Yangon, som jo i sig selv er en kæmpe oplevelse og derfor er oplagt at gøre ophold i nogle dage.

Den anden vej går fra Sydthailand, nærmere betegnet Phuket, og via den thailandske grænseby Ranong. Begge veje tager tid. Forvent 7-8 timer fra du begynder rejsen fx fra dit hotel i Yangon eller nær Phuket. Men rejsen er ikke kedelig. Den går nemlig via Kawthaung i det sydligste Myanmar; en lille smeltedigel af en by, hvor grænsehandlen er livlig og det lokale marked lugter og dufter. 

Det er også muligt at komme til Ranong med fly fra Bangkok, så vejene til Wa Ale er ikke helt umulige - de tager bare tid.

Tidspunktet

Der er ikke air-con i de fantastiske safaritelte. Men de får havets brise, og der er loftsvifter. Derfor er det bedste tidspunkt at besøge Wa Ale i vinterhalvåret, fra nov. til marts. Principielt er her åbent helt til 1. juni, og da det er ganske varmt i Myanmar fra april til juni, får du også rabat på ophold i denne periode. Og så er der lukket helt ned, når regnen og vinden skaber uro fra juni til midten af oktober. 

Hvorfor We Travel?


  • Unikt og ansvarligt

    Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

  • Smil og ekspertise

    Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

  • Attraktive priser

    Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt

Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.

- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

<>