Gå til hovedindhold
Boulder Bay Eco Resort, Mergui, Myanmar

Boulder Bay Eco Resort, Mergui-øhavet

Udlev drømmen om en strandbungalow på en øde tropeø med snorkling på dørtærsklen

Mergui-øhavets 800 øer udgør den burmesiske del af Andamanerhavet. På en af de yderste og smukkeste øer ligger Boulder Bay Eco Resort. Så godt integreret i naturen, at det kan være svært at spotte de 20 bungalows, når man kommer sejlende hertil. Velkommen til et af den slags steder, som drømme er lavet af. Og til et lille resort med et stort hjerte, der banker for naturen.

Derfor er vi vilde med Boulder Bay

 • Den ultimative udgave af en bungalow-på-stranden-drøm.
 • Det er vildt, smukt og langt fra civilisationen (og alligevel tilgængeligt).
 • En af de smukkeste øer i Mergui-øhavet med 4 uberørte strande
 • Ansvarligt ind til benet - solpaneler, marinebiologer og meget mere

Less is more

På Boulder Bay er det naturen og omgivelserne, der er kongen. Selve resortet er blot den usofistikerede og enkle ramme. Glem alt om swimmingpool, spa-afdeling og fitness-center - det her er back to the basics.

De blot 20 bungalows er bygget af genbrugstræ og bambus - ligesom alt andet på resortet i øvrigt er det. De er rustikke på den behagelige måde, hvor der er, hvad der skal være, men heller ikke mere. Pænt og rent, bad og toilet, vifte i loftet eg fremfor alt en hængekøje på verandaen.

Dykningen i området er ganske unik. Beliggenheden så langt fra fastland gør, at sigtbarheden som regel er helt vild, og der er masser af suveræne spots indenfor 30 minutters sejlads. 

Det er så enkelt, simpelt og rent, som det næsten kan være - og det er lige præcis det, der gør det ekstra fedt. 

Sluk telefoner og Ipads og nyd naturen

Her er intet telefonsignal og kun svagt og ustabilt wifi. Så med mindre du lige skal bruge telefonens kamera, så er der al mulig grund til at slukke for det hele og suge freden, naturen og atmosfæren helt ned i lungerne. 

Boulder Bay er perfekt for jer, der sætter pris på naturen og det enkle liv i en bungalow på stranden. Og selvfølgelig for jer, der snorkler og dykker. Børn er velkomne 

Mergui-øhavet

Den burmesiske del af Andermanerhavet hedder Mergui (også kaldet Myeik). Den består af over 800 øer, hvoraf langt størstedelen er ubeboede. Ligesom i den langt mindre thailandsake del, er det en blanding af små og store jungleklædte klippeøer med frodig vegetation i midten og klipper og strande langs kysten.

De lokale, der kalder området for deres hjem, kommer overvejende fra den etniske minoritet, der hedder Moken. Moken-folket er havsigøjnere, der lever meget traditionelt og ernærer sig via fiskeri og bådebyggeri. De er en slags seminomader, der bor på deres både i løbet af tørtiden, men overvejende holder sig til land i løbet af sommerhalvårets kraftigere vinde.

Snorkling fra stranden og unik dykning tæt på

Bugten, hvor resortet ligger, er blot en af 4 gudesmukke strande på øen. Den hedder Boulder Bay pga. de enorme sten og klippeformationer, der rammer den ind. Ved siden af ligger Bamboo Bay og på øens modsatte side finder man Sisters Bay og Moken Bay. 

Fra Boulder Bay kan man snorkle direkte fra stranden. Det er særligt godt for mindre øvede og børn, fordi koraller og marineliv er på lavt vand. Når havet trækker sig tilbage ved lavvande kan man gå rundt og se korallerne.

Man kan også vandre gennem junglen til en af de andre bugter og bade og snorkle. Og så kan man selvfølgelig også tage med longtailbåden eller dykkerbåden ud til vildere rev. 

Dykningen i området er ganske unik. Beliggenheden så langt fra fastland gør, at sigtbarheden som regel er helt vild, og der er masser af suveræne spots indenfor 30 minutters sejlads. 

Boulder Bay Eco Resort, Mergui, Myanmar

Boulder Bay Eco Resort, Mergui, Myanmar

Yoga, kajakture, jungletrekking

Måltiderne indtager man med sand mellem tæerne og under åben himmel eller i "the center", der er en ydmyg semi-åben træbygning. Typisk foregår det omkring langbord med de øvrige gæster, men man kan selvfølgelig også vælge at sidde mere privat. 

Her hænger man også ud og spiller spil, drikker drinks og snakker med marinebiologerne. 

Kombiner med et mini-cruise

Boulder Bay har sit eget skib til mini-cruises. MV Sea Gypsy, som skibet hedder, har plads til 10 personer fordelt i 5 såkaldte gazeboer (en slags semi-åben kahyt, hvor døren udgøres af et gardin). Man kan enten leje MV Sea Gypsy eksklusivt for et par dage eller hoppe med på en af de faste, ugentlige afgange.

Et mini-cruise på 3 dage rundt i Mergui-øhavet er en suveræn oplevelse, inden man så står af på selve Boulder Bay og skifter over til en bungalow på stranden.

Marinebiologi i praksis

Idemanden bag Boulder Bay er norske Bjorn, der har boet over 20 år i Myanmar. Inden da boede han 15 år i Thailand, hvor han på tætteste hold oplevede, hvordan naturen måtte vige for udviklingen af masseturisme.

Det gjorde ham til en inkarneret miljøforkæmper - og Boulder Bay er på mange måder hans drøm og vision om et resort, der ikke bare har et lile aftryk, men som bruger turismen til at få naturen til at vokse.

Derfor er der faste marinebiologer på Boulder Bay. Deres opgave er at undersøge koralrevene og hjælpe med at de vokser i stedet for det modsatte. Boulder Bay har faktisk et lille, flydende, forskningcenter ankret op et pænt stykke ude i bugten. 

Det er altså muligt at lære en hel del om livet under havets overflade under opholdet. Og fremfor alt, så er dit besøg med til at få naturen til at vokse i stedet for at slide på den.

Solceller og plastikfri

Elektricitet og varmt vand kommer 100% fra resortets solcelleanlæg. Drikkevand kommer fra en kilde på øen og serveres på genanvendelige glas- og aluminiumsflasker efter at have være igennem et rensningsfilter. Det er med til at holde brugen af plastik til et absolut minimum. 

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.