Gå til hovedindhold
Nika Island Resort, Maldiverne

Nika Island Resort, Maldiverne

Vidunderligt boutique-resort med hjertet på rette sted

Fly og 10 nt med full board fra kr. 25.000, børn fra kr. 17.000

43 villaer, én restaurant, to barer, én spa, et dykkercenter og et museum er alt, man behøver for at drive et af Maldivernes mest charmerende resorts. 

Det er back to the basics med bare tæer dagen lang og en sjælden set uformel atmosfære og fællesskabsfølelse, som I kun kan få på et mindre resort, hvor der er et tydeligt fokus på det ægte Maldiverne og på at inddrage de lokale.

Derfor er vi vilde med Nika Island Resort

 • Sublime og børnevenlige strandvillaer.
 • Det er lækkert på den enkle og usofistikerede måde.
 • Her er et meget tydeligt maldivisk DNA (med en lille smule italiensk indflydelse).
 • Udflugter med mulighed for at se bl.a. hvalhajer og djævlerokker.
 • Størstedelen af de ansatte kommer fra de to nabo-øer, så I får en mere personlig oplevelse.

Nika Island går mod den tendens, der præger langt de fleste nye hoteller i det maldiviske ø-hav. Store, internationale brands åbner det ene mere futuristiske hotel efter det andet. Med hundredvis af villaer, et hav af restauranter og aktiviteter ad libitum.

Sådan er det ikke på Nika. Her hersker slags back to the basics - på den fede måde, hvor fokus er på bare tæer, snorkling, dykning og et stærkt fællesskab med de beboede naboøer.

De kalder det selv “Maldives as it used to be” - og er det dét ægte og oprindelige Maldiverne I drømmer om, så vil I elske at bo på Nika Island.

Faktisk var Nika et af de første hoteller på Maldiverne - og et af de første i Ari-atollen. Det er en af de største atoller i Maldiverne og Nika Island ligger i den nordlige del, ca. 25 minutters tur med vandfly fra Male.

Hvalhaj maldiverne

Hvalhajer, djævlerokker, delfiner og skildpadder

Husrevet, der omkranser Nika Island, er virkeligt godt med mulighed for at se rokker og revhajer. På den ene side af øen er der tilmed blot 20-30 meter fra stranden til revet. På den anden side skal I svømme lidt længere eller hoppe i fra en af de to moler. 

Udover dykkerture til de bedste dive sites i Ari-atollen er det også muligt at tage på udflugter med speedbåd eller dhoni til forskellige øer og rev. De to beboede nabo-øer er oplagte for et kulturelt indblik i den lokale hverdag, og på de ubeboede øer kan I bade, snorkle og nyde picnic på Robinson Crusoe-manér. 

Og så er der selvfølgelig at hav af andre snorkling sites. Bl.a. turtle reef, manta point og det unikke sted i den sydlige del af atollen, hvor hvalhajerne kommer op til overfladen for at spise plankton og andet godt. Der er ikke garanti for at se nogle af dem, men sandsynligheden er stor. 

Nika Island Resort, Maldiverne

Nika Island Resort, Maldiverne

Privat strand lige foran døren

Alle beach villas har egen, privat strand. Og det er altså på stranden og ikke gemt bag buske og træer som mange andre steder. Og det er lige netop det forhold, der gør dem til noget helt særligt. I går vitterligt direkte ud i det silkebløde sand og videre ud i det lune vand. Ekstremt børnevenligt.

Det kaldes “Maldives as it used to be” - og det er lige præcis den præmis, man skal være fan af, hvis man skal bo her. Er I det, så vil I elske Nika Island.

Her er også en snes villaer over vandet og en håndfuld budgetvenlige garden-villaer midt på øen. Men det er altså strandvillaerne, der efter vores mening, er noget særligt. De kommer i forskellige størrelser og udformninger. De mindste (som er rigeligt store med både soveværelse og stue) har plads til 2 voksne og 2 børn, mens de største kan rumme op til 4 voksne og 2 børn.

Nika Island Resort, Maldiverne

Nika Island Resort, Maldiverne

Maldiverne møder Middelhavet

Maden er frisk og enkel, som når Italien har fri adgang til dagsfrisk fisk og skaldyr. Frokost og aftensmad veksler mellem buffet med forskellige teamer og a la carte med en fin variation. Pizza, pasta, friske salater fra haven, lokale curries og masser af fisk er blandt mulighederne.

Det hele bliver serveret i hyggelige omgivelser med sand mellem tæerne - enten under åben himmel eller i den semiåbne restaurant, der beskytter mod solens stråler (eller regn). 

Nika Island Resort, Maldiverne

Nika Island Resort, Maldiverne

Et stykke maldivisk historie

Nika Island er stadig ejet af den samme italienske familier, der åbnede det i 1983. Nu er det blot grundlæggerens børn, der har taget over. Og de har ikke blot et stort hjerte, der banker for resortet, men også en klar vision om at bevare og udbygge det nære fællesskab med de to nabo-øer. Det er uhyre vigtigt for de to lokalsamfund.

Men visionen er også at bibeholde og dyrke den nostalgi, der ligger som en usynlig dyne omkring Nika Island. Nostalgi, der har rod i maldivisk historie og traditioner, og som dels eksisterer pga. den stærke lokale forankring, og dels fordi det er ejernes ønske.

Som gæst oplever I det ikke blot i den uformelle atmosfære og resortets beskedne størrelse. I kan også gå på opdagelse i det unikke museum, som Nika etablerede i 2018. Her bliver I, gennem en række nærmest eventyrlige gange, ledt gennem maldivisk historie i form af kunstgenstande, malerier og historiefortælling. Det er en beretning om et samfund, der er meget mere end bare strand og vand.

Velkommen til Maldiverne "as it used to be".

Vejledende priser:

VOKSNE:

 • Maj - jul, sep: kr. 25.000 - 27.000
 • Aug, okt - dec: kr. 28.000 - 30.000
 • Jan - apr: kr. 39.000 - 41.000
 • Kontakt os for priser henover jul/nytår

BØRN (2-11 ÅR):

 • Hele året fra kr. 17.000 - 19.000

PRISEN INKLUDERER:

 • Fly fra København til Male t/r.
 • Vandfly fra Male til Nika Island t/r
 • 10 nt i beach bungalow, inkl. fuldpension.

Obs! Priserne er pr. person i delt dobbeltværelse. Der kan forekomme tillæg henover ferieperioder og højtider (typisk sommerferien jul/nytår, kinesisk nytår og påske). 

Bemærk

 • Fuldpension inkluderer morgenmad, middag og aftensmad fra restauranten, der enten serveres som buffet eller a la carte. Der er tillæg for at spise i villaen, på stranden o.l.
 • Det er muligt at bo billigere i en garden-villa uden adgang til egen strand. Omvendt er det også muligt at opgradere til en villa over vandet eller en deluxe beach villa. Særligt det sidste er værd at overveje.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.