Gå til hovedindhold
Gili Lankanfushi, Maldives

Gili Lankanfushi, Maldiverne

Sådan endte en gammel telefonmast på et af Maldivernes bedste resorts

Gili Lankanfushi hed oprindeligt Soneva Gili. Det var nemlig de to visionære stiftere af Soneva, der for over 20 år siden byggede det resort, der efter vores mening stadig hører til blandt de allerbedste oplevelser i det lille ørige.

Resortet er siden blev solgt, men de nye ejere har heldigvis bevaret og videreført den stil og det koncept, der var banebryde for sin tid, og som stadig får Gili Lankanfushi til at stikke ud fra mængden. En af detaljerne er historien om de pæle, der stadig den dag i dag løfter de store trævillaer over vandet.

For hvordan bygger man et helt resort I træ uden at fælde skov? Drivtømmer er et element, og det finder man da også en hel del af på Gili Lankanfushi. Men det er svært at bruge som fundament. Og her kommer de gamle telefonmaster ind i billedet.

Resortets tilblivelse faldt ganske enkelt sammen med overgangen fra fastnet- til mobiltelefoni. Det centrale tidspunkt i verdenshistorien gjorde et hav af telefonmaster overflødige. Og sådan endte nogle få af dem som fundament for et af Maldivernes bedste resorts.

Vandet er bare klarere, roligere og mere turkist end de fleste andre steder. Man spotter jævnligt revhajer og rokker omkring villaerne. Og på land er der de fineste palmeklædte strande og kun få diskrete bygninger til at forstyrre glansbilledet.

Historien om telefonmasten er på mange måder et centralt billede på den stil og atmosfære, der hersker her. Et gennemgånde fokus på genbrug og ansvarlighed giver et rustikt og simpelt look, der passer langt bedre til Maldiverne end alle de mere moderne alternativer, der efterhånden dominerer øhavet.

Og det medvirker til en atmosfære, der er både uprententiøs og helt nede på jorden. Simpelhed i sin reneste form og alligevel, eller måske netop derfor, er Gili Lankanfushi i vores optik et af de bedste resorts på Maldiverne.

Gili Lankanfushi, Maldives

Naturlig skønhed fremfor masser af faciliteter

Gili Lankanfushi ligger i en af Maldivernes største og smukkeste laguner. Vandet er bare klarere, roligere og mere turkist end de fleste andre steder. Man spotter jævnligt revhajer og rokker omkring villaerne. Og på land er der de fineste palmeklædte strande og kun få diskrete bygninger til at forstyrre glansbilledet.

Man kunne nemt have tilplastret øen med strandvillaer, som man ser det de fleste andre steder. I stedet har man valgt den helt modsatte tilgang, så Gili Lankanfushi har kun 43 villaer, der alle ligger over vand.

Gili Lankanfushi er dermed for dig, der ikke har brug for et hav af faciliteter, restauranter og aktiviteter. Ikke at her på nogen måde er kedeligt - aktiviteterne er bare fokuseret på det, naturen byder på, i stedet for alskens former for motoriseret vandsport og en ny restaurant til hver aften.

Du kan snorkle eller plante koraller med marinebiologen, lære at surfe, padle på et SUP board eller tage en tur i kajak.

Gili Lankanfushi, Maldives

Beliggenhed

Gili Lankanfushi ligger kun 20 minutters speedbådssejlads fra lufthavnen i Male. Det er på mange måder en fordel, men alt afhængig af øjnene, de ser, har det også sine ulemper.

I slipper for et par timers ekstra ventetid og endnu en flyvning med vandfly eller indenrigsfly. Det gælder selvfølgelig både ved ankomst og afrejse. Det giver jer alt andet lige en halv dags tid mere på resortet.

Ulempen er, at I ikke har helt samme følelse at at være langt væk fra alt og alle. I kan skimte nogle af Males højhuse på klare dage. Og så har I udsigt til en anden resort-ø til den ene side og en beboet lokal ø på den anden.

Det kan være en smule irritterende den første dag eller to, men vores oplevelse er nu, at I hurtigt glemmer det, når først I er blevet forført af den unikke atmosfære. Og så hjælper det selvfølgelig at vide det på forhånd. Der er en grund til, at vi selv vender tilbage og over årene har udviklet et helt særligt bånd til både stedet og personalet.

Vejledende priseksempel

 • Maj - sep: kr. 30 - 32.000
 • Okt - medio dec: kr. 37 - 39.000
 • Jan - april: kr. 45 - 47.000

Prisen inkluderer:

 • Fly fra København til Male t/r.
 • Transport fra Male til Gili Lankanfushi med speedbåd t/r.
 • 7 nt i en Villa Suite, inkl. halvpension

Priserne svinger meget i løbet af året. Kontakt os for priser i andre perioder, for andre villa-typer, hvis I er flere, der rejser sammen, eller hvis I i det hele taget har nogle spørgsmål.  

Obs! Priserne er pr. person i delt dobbeltværelse. Der kan forekomme tillæg henover ferieperioder og højtider (typisk sommerferien jul/nytår, kinesisk nytår og påske). 

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt.
Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse.
- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et nyhedsbrev med hemmeligheder, historier og holdninger

Vi leverer rejser med omtanke, og nyhedsbreve med indsigt. Og sender kun post, når vi har noget på hjerte.