Gå til hovedindhold
The Barefoot Eco Hotel

The Barefoot Eco Hotel, Maldiverne

Oplev Maldiverne fra et atypisk og prisvenligt eco resort

Fly og 7 nt fra kr. 12.000, børn fra kr. 7.000

The Barefoot Eco Hotel er et herligt atypisk Maldiverne hotel, der bryder med den sædvanlige skarpe opdeling mellem turister og lokalbefolkning. For udover et synligt fokus på miljøet, så skiller det sig ud ved at ligge på en af Maldivernes største øer, der huser ca. 2000 indbyggere.

The Barefoot Eco Hotel er en slags fusion mellem et lækkert guesthouse og et strandresort. Yderst overkommelig i pris og med mere lokalkolorit end normalt.

Hvem er det for?

The Barefoot Eco Hotel er ikke for jer, der drømmer om at opleve Maldiverne i en stor, privat villa. Det er for jer, der går mere op i oplevelser, naturbevarelse og interaktion med de lokale end i antallet af faciliteter og størrelsen på badeværelset. 

Bevares, værelserne er skam fine. De har bare mere karakter af et klassisk hotelværelse end den typiske Maldiverne-villa. Til gengæld er prisen også en hel anden.

Helt i nord

Hanimaadhoo. som øen hedder, ligger i Haa Dhaal atollen i det nordligste af det lille ørige. Her byder den ca. 7 km lange ø på en lille lufthavn, den lokale fiskerlandsby, på frodig vegetation, et langt husrev med suveræn snorkling og selvfølgelig på The Barefoot Eco Hotel. 

Det tager ca 45 minutters smuk indenrigsflyvning fra Male at nå hertil, men så er I også i en anden verden, for her er ikke just mange andre resorts i nærheden. Det betyder, at I har de suveræne vandaktiviteter for jer selv - dykning og snorkling i verdensklasse og besøg på nogle af atollens øvrige øer. Og det er selvfølgelig noget af det, der er det store trækplaster.

Aktiviteter

Dykning fylder meget på The Barefoot Eco Hotel, for området er både uberørt og ganske unikt. Begyndere kan starte på hotellets husrev, der også byder på glimrende snorkling. Og mere øvede kan se frem til ca. 30 forskelligeartede spots, bl.a. suveræne Heaven and Helle Thilla, der bl.a. gemmer på djævlerokker i visse perioder af året. 

Snorklingen er selvsagt også god - for mange vil øens to husrev være mere end rigeligt. På et af dem kan man jævnligt opleve kæmpe djævlerokker svæve tæt forbi (sæsonbestemt), ligesom man ofte vil støde på bl.a. skildpadder, sting rays og revhajer. Det er også muligt at tage på tur med egen dhoni (en lokal sejlbåd) til en af de ubeboede naboøer, hvor man både kan snorkle og bare nyde Robinson Crusoe-liv ad libitum.

Og så er der selvfølgelig interaktionen med lokalbefolkningen. Kør en tur rundt på øen på cykel - på egen hånd eller med guide - og oplev den lokale hverdag. Fra skolen og moskeen til det hyggelig liv sen eftermiddag, når folk har fri og samles på på stranden til samvær med familie og venner. 

Alkohol i den flydende bar

Fordi The Barefoot Eco Hotel ligger på en ø med lokale indbyggere, må der ikke udskænkes alkohol. Det er selvfølgelig et minus, hvis man godt kan lide en glas vin til maden eller en kold øl eller drink i solnedgangen. Men sådan er det nu engang, og værre er det da heller ikke, for man kan få tilfredsstillet den værste tørst i hotellets flydende bar, der godt må servere alkohol. Det ligger nemlig på en båd, der ligger ankret op foran stranden, og her gælder altså andre regler. 

En gevinst for lokalsamfundet og dyrelivet

Som navnet antyder, er the Barefoot Eco Hotel drevet ud fra bæredygtige principper. Man producerer bl.a. eget drikkevand og serverer det på glasflasker i stedet for plastikflasker, der ikke bliver genanvendt. I det hele taget forsøger hotellet at minimere co2-udslippet ved at producere eller købe så mange råvarer som muligt på øen. På en ø, hvor den primære beskæftigelse er landbrug og fiskeri, er det en vigtig indtægtskilde for lokalbefolkningen. 

De fleste ansatte kommer ligeledes fra Hanimaadhoo, hvilket selvfølgelig er med til at styrke øens økonomi. Men det giver samtidig også gæster en bedre oplevelse, for man gæster i deres samfund, og det mærker man på personalet. Og så er det sjovt at kunne hilse på en af værterne, når man cykler en tur rundt på øen. 

Hanimaadhoo Conservation Center er hotellets sjæl. Her udstikker man retningslinjerne for de forskellige aktiviteter, så de gennemføres i overensstemmelse med de værdier, hotellet er bygget på: Man skal påvirke naturen og dyrelivet mindst muligt og i stedet fremme biodiversiteten og stimulere den lokale økonomi. Det betyder bl.a., at man som gæst ikke blot tager på tur for at se delfiner eller snorkle med djævlerokker. Sammen med hotellets marinebiolog indsamler man data, der både bliver brugt til forskning og til at monitorere udviklingen af marinelivet. 

Vejledende priser:

Voksne:

 • Maj - oktober: fra kr. 12 - 14.000
 • November - april: fra kr. 14 - 16.000

Børn (2-11 år):

 • hele året fra kr. 7.000 - 9.000 pr. barn

Prisen inkluderer:

 • Fly fra København til Male t/r.
 • Indenrigsfly fra Male til Hanimaadhoo t/r
 • 7 nt i beach front room, inkl. morgenmad.

Obs! Priserne er pr. person i delt dobbeltværelse. Der kan forekomme tillæg henover ferieperioder og højtider (typisk sommerferien jul/nytår, kinesisk nytår og påske). 

Her er også billigere værelsestyper uden havudsigt. Kontakt os for mere info

Hvorfor We Travel?


 • Unikt og ansvarligt

  Vi giver dig bedre og mere unikke oplevelser og går op i, at dit besøg også er en gevinst for lokalbefolkningen.

 • Smil og ekspertise

  Vi giver dig rådgivning med smil, empati og viden, så du får en rejse, der er skræddersyet præcis til dig.

 • Attraktive priser

  Vi har et ekstremt smidigt omkostnings-setup og er derfor ofte billigere end både nettet og konkurrenter.

Få et unikt rejseforslag - helt uforpligtende

Vi bruger al vores viden og vores netværk til at gøre din rejse til noget særligt

Giv os et kald eller udfyld kontaktformularen, så kvitterer vi med smil og indlevelse

- og et tilbud, du forhåbentligt ikke kan sige nej til